Breaking

SVE DODJE U PRAVO VREME

Intervjui / 16/09/2022

Kristiana Jevtović (32) je svoje rodno Kraljevo napustila kada je htela da se školuje i postane glumica. Završila je  i postdiplomske studije 2014. godine  kod profesora Harisa Pašovića. Vredna, optimistična i sa verom, pristupa  svakom novom danu, a  posebno svom poslu.  Najbolje je da sve informacije čujemo od nje I zato   je ona danas gost Naj magazina.

 

Da li se sećate šta je uticalo na Vašu odluku da se bavite glumom i ko je prvi uočio Vaš glumački dar?

Da se odlučim da se bavim glumom uticala je samo prevelika ljubav prema tom pozivu, a moj dar je prva uočila Jasmina Radović, tadašnja učiteljica u školi glume „Sveznalice“.

 

Odrastali ste u Kraljevu, a kasnije se školovali u Novom Sadu.  Završili ste i postdiplomske studije. Kako pamtite dane studija i koji najjači utisak nosite sa njih?

Svaki grad u kojem živim volim jer utiče na moje odrastanje i sazrevanje, i iz svakog nosim predivna iskustva. Kada studirate ono što volite svaki dan na fakultetu vam je zanimljiv. Najjači utisak su mi poznanstva i prijateljstva koja sam stekla tokom studiranja.

 

Šta je ono najvažnije što ste usvojili od svojih profesora Ljuboslava Majera i Harisa Pašovića?

Pa ako baš nešto moram da izdvojim onda neka to budu ove dve stvari, mada ima tu dosta toga. 1. Od Ljuboslava sam naučila da suštinu tražim u simbolima i da se sa malo može predstaviti mnogo.

Od Harisa sam naučila da je ovo zanimanje veoma odgovorno jer smo mi glumci dužni da na sceni dajemo glas onima koji ga nemaju. Da je naša moralna i glumačka dužnost da na sceni govorimo istinu i budemo hrabri.

 

U kakvim ulogama priželjkujete da se ostvarite, ili vam je bitno da budu što raznovrsnije?

Od početka profesionalne karijere pa do danas imala sam sreću da se oprobam u raznim ulogama I žanrovima. Volela bih da se to i u budućnosti nastavi. Svaka uloga mi je izazov i beskrajno joj se radujem.

 

Svaki glumac mašta o jednoj, pravoj, u kojoj bi pokazao svo svoje znjanje i umeće. Koja bi bila Vaša?

Teško pitanje, ne znam koja bi to uloga konkretno bila, ali sam sigiurna da će doći. Sve dođe u parvo vreme, pa tako sam i sigurna da će i ona doći. Mada ja se vodim time da je svako koju igram možda baš ta i tako im i pristupam.

 

Osnivač ste i jednog medjunarodnog festivala ANFI TEATRA…Kada se održava i čemu je posvećen?

ANFI TEATAR se održava svake godine početkom jula meseca i traje od 7-10 dana zavisno od programa. Posvećen je svim umetnicima, građanima Kraljeva i obožavaocima umetnosti. Ideja ANFI  TEATRA je da pokaže i dokaže da dobre i prave stvari uvek nađu put do gledaoca i da pozoriše može I mora postojati svuda. Sledeće godine slavimo desetogodišnjicu ovog divnog festivala. Ono što želim da istaknem vezano za ovaj festival je da se on svake godina finansira isključivo preko donacija divnih ljidi koji veruju u ono što tim i članovi ovog festivala rade.

 

Jedan ste i od osnivača nezavisne glumačke Grupe Grupe. Pored Vas ko je još u njoj i šta vam je bio cilj pri osnivanju?

Moram da Vas ispravim, nisam osnivač. Ja sam jedan od prvih polaznika te grupe pošto je osnovana. A kasnje,  kada sam završila studije vratila sam se Grupi i nastavila rad u njoj. Cilj GrupaGrupe od početka pa do danas je da se u njoj okupljaju, rastu i uče svi koji imaju potrebu da se bave umetnošću na bilo koji način. Broji mnogo članova, u ovom trenutku iza sebe imamo 15 godina rada, 16 glumaca koji studiraju ili su završili glumu, 30 predstava i jedan veliki festival. Takođe tu je veliki broj članova koji su ostvareni u mnogim drugim profesijama. Ne bih nikog pojedinačno izdvojila jer svako od nas je podjednako bitan za njeno postojanje.

 

Radite i u nekim lokalnim pozorištima, što znači da često putujete, što govori o tome da ste veoma vredna  osoba….

Hvala Vam na komplimentu. Radim puno, i uživam u tome. Nekada zna da bude i naporno, ali sve je to deo ovog posla i tako ga I posmatram. Inače sam osoba koja ne voli da je dugo u jednom mestu, tako da mi za sada ovaj način rada veoma prija.

 

 Zajedno sa svojim koleginicama igrate i u predstavi „Ručni rad“. Da li sa njom planirate i da putujete po Srbiji, ili će se ona samo igrati u Kraljevačkom pozorištu?

Kada pravite predstavu, uvek vam je cilj da je što više gledalaca vidi. Mnoge okolnosti koje ne možemo predvideti utiču na to gde će te je i kada igrati. Tako da ne mogu sa sigurnošću da Vam odgovorim kada će se igrati van Kraljevačkog pozorišta.

 

Po svemu što sam čitala o Vama delujete kao osoba, koja zna šta hoće i zna kuda je krenula. Verujuća,  koja živi sadašnji trenutak.  Priroda vaše ličnosti ili…rad na sebi?

Ima tu svega, prvo vaspitanje. Naučena sam da idem hrabro napred, da od života uzimam najbolje. A onda su tu i karakter i neprestan rad na sebi. Svaki dan je novo iskustvo, nekada dobro, nekada lose ali iskustvo.

 

Kako bi ste Vi sebe opisali u nekoliko rečenica? Ko ste i šta Vas intersuje kada niste na sceni…

Opisala bih sebe kao vedru osobu.  koja je uvek spremna da nauči neke nove stvari. Van scene se bavim jogom, dosta vremena provodim u prirodi.Volim da slikam. Obožavam životinje, i izučavam razne zanate od molerisanja do restauracije nameštaja…

 

Gde će publika imati sve prilike da Vas gleda. U kojim projektima i kada?

Sutra počinjem pripremu nove predstave u Regionalnom Pozorištu u Novom Pazaru. Predstava je u režiji Olje Đorđević, a kada Olja režira onda je tu zagarantovana predstava koju će publika obožavati. Pored Regionalnog Pozorišta u kojime imam nekoliko predstava tu su i Kraljevo i Lazarevac. Sada počinje sezona, i biće dosta i turneja i gostovanja…pratite stranice pozorišta na društvenim mrežama i saznaćete gde sam .

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

DOMAĆA SREDSTVA U NEGOVANJU KOŽE POSLE SUNČANJA

Next Post

GROŽĐE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DOMAĆA SREDSTVA U NEGOVANJU KOŽE POSLE SUNČANJA

Bili ste na moru, sunčali ste se I koža vam se blago zacrvenela I upalila. Evo saveta kako da negujete kožu u tim trenucima,...

15/09/2022