Breaking

SPREMITE SE ZA POSLOVNI SASTANAK

Biznis i karijera / 14 septembra, 2022

Morate na poslovni sastanak, a nemate previše iskustva ili ste prvi put na sastanku sa novim klijentom. U ovom članku donosimo smernice, za uspešan poslovni sastanak.

Svaki uspešan sastanak podazumeva pripremu. Neki kažu da je pripremanje pola uspeha!

Svaki sastanak i svaki klijent zahteva drugačiji nivo i apekt pripreme.Ono što ipak možemo, i što zavisi od nas, je da na sastanak ili pregovore dođemo pripremljljeni i informisani.

A kako ćemo se pripremiti?

Odredite temu sastanka I sagovornike. Raspitajte se  i zapamtite ili zapišete temu sastanka. U zavisnosti od toga koji je po redu to sastanak u jednoj saradnj kao i sa kime je sastanak, zavisiće i nivo vaše pripreme o temi. Ukoliko je sastanak drugi ili treći po redu, verovatno ćete znati više o predmetu pregovora.

Ukoliko tek ulazite u proces, a neko od vaših kolega ili nadležnih je već bio u komunikaciji sa drugom stranom, od vas se i očekuje da budete upućeni. Saradnici ili predpostavljeni treba da vam daju dobar brif o tome o čemu se ranije razgovaralo i dokle se stalo sa pregovorima ili saradnjom. Ostalo je na vama.

Budite korak ispred. 

Osim teme, istražite i potencijalna rešenja i ideje, koje bi vašeg klijenta ili sagovornika mogle da interesuju. Tako osim šte ćete delovati upućeno, informisano i ozbiljno, izgledaćete i profesionalno i proaktivno, a to je uvek dobro.

Temeljno poznavanje, ili bar informisanost o temi razgovora, doprineće da nema neprijatnih pauza, nesporazuma, ili čak konflikata – ali naravno ništa se ne može garantovati. Vi se samo potrudite da uradite šta je do vas.

Ukoliko saznate da ćete imati posebno “teškog sagovornika”posebno se pirpremite, a o tome će Naj magazine pisati u nekom sledećem broju.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

BODRUM

Next Post

DOMAĆA SREDSTVA U NEGOVANJU KOŽE POSLE SUNČANJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

BODRUM

Egejsko poluostrvo Bodrum, smešteno na jugozapadu Turske I  zbog svojih predivnih pejzaža nosi epitet „Turska azurna...

September 13, 2022