Breaking

PREMINULA PEVAČICA I GLUMICA OLIVIJA NJUTN DŽON

Kratke vesti / 9 avgusta, 2022

Olivija Njutn-Džon preminula je na svom ranču u Južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Ovu vest javnosti saopštio je njen drugi suprug, poznati biznismen. Pevačica i glumica Olivija Njutn-Džon preminula je u 73. godini  života.

“ Molimo sve da poštuju privatnost porodice tokom ovog teškog perioda“, napisao je njen suprug Džon Isterling u izjavi na Instagramu.

Olivija Njutn-Džon, se 1970-ih i 1980-ih probila na vrh svetskih top lista pop muzike sa pesmama kao što su „I Honestly Love You“ i „Physical“.

Na Pesmi Evrovizije 1974. godine predstavljala je Ujedinjeno Kraljevstvo i plasirala se na četvrto mesto pesmom Long Live Love. Četvorostruka dobitnica Gremija, rođena u Velikoj Britaniji,   odrastala je u Australiji.  Otkrila je pre nekoliko godina da se bori sa rakom, što je bio treći put. Počela je da nastupa kao dete i postala je svetska superzvezda nakon preseljenja u Sjedinjene Države.

Prvi hit „If Not for you“ objavila je 1971. godine. U narednih nekoliko godina usledile su pesma „Let Me Be There“, koja joj je donela Gremi za najbolje žensko kantri vokalno izvođenje.

Svetski hit postala je i numera „Have You Never Been Mellow“…

Njutn-Džon je takođe pobedila kantri zvezde Loretu Lin i Doli Parton da bi 1974. osvojila nagradu za pevačicu godine koju joj je dodelilo Udruženje kantri muzike.

Njen neverovatan uspeh u američkoj kantri muzici uznemirio je mnoge.

Kritičari nisu uvek marili za rad Njutn-Džon, često smatrajući da je njeno pevanje „penasta i preterano komercijalno“. Njujork tajms je jednom opisao njen glas kao „skoro bezbojan“, piše Rojters.

Te kritike nisu naštetile prodaji njenih albuma (u to vreme LP).

Ona je prešla sa kantri top-lista na pop i dodatno zacementirala priznanja glumeći sa Džon Travoltom u filmu „Briljantin“ (Grease), iz 1978. koji je  postato jedan od najpopularnijih mjuzikla u istoriji Holivuda.

Producent Alan Ker je želeo da Njutn-Džon igra glavnu žensku ulogu Sendi nakon što je bio impresioniran njom na večeri, a Travolta je takođe pozvao da preuzme ulogu.

Njutn-Džon je u početku bila nevoljna zbog svog negativnog iskustva u neuspeha u filmu „Toomorrow“, iz 1970. godine, i brinula se da će njena glumačka, naštetiti pevačkoj karijeri.

Ipak, film „Briljantin“ je oduševio i kritičare i publiku.

Njen sledeći muzički film, „Ksanadu“ iz 1980. godine, doživeo je potpuni krah.

Ipak, naslovna numera filma „Magic“, bila je broj jedan na svetskim listama.

Godine 1981. Njutn-Džon je snimila svoj najveći hit singl, „Phisical“.

U pratećem video-spotu prikazana je u odeći za vežbanje i sa trakom za glavu, što je podstaklo taj modni trend. Seksom prožet tekst numere, narušio je njen imidž dobre devojke.

Nakon „Psihical“ njena karijera je bila u padu.

Svetski hit, na dens listama – postala je i numera „You Have to Believe“, prerađena verzija pesme „Magic“ koju je 2015. godine izvela sa ćerkom Kloi Latanzi.

Sa Džon Travoltom snimila je još jedan film „Two of a Kind“ 1983. godine.

Njih dvoje su 2012. godine snimili album božićnih pesama.

Njen prvi brak, sa glumcem Metom Latanzijem, okončan je razvodom 1995. godine, a 2008. se udala za biznismena Džona Isterlinga.

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

ZAVRŠEN 61. DRGAČEVSKI SEBOR

Next Post

SVAKA ULOGA JE NOVI IZAZOV

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ZAVRŠEN 61. DRGAČEVSKI SEBOR

Posle tri dana sveopšte zabave u Guči, sinoć je izabrana I prva truba na Saboru.  Po odluci žirija nagrada pripada orkestru...

August 8, 2022