Breaking

ZAVRŠEN 61. DRGAČEVSKI SEBOR

Kratke vesti / 8 avgusta, 2022

Posle tri dana sveopšte zabave u Guči, sinoć je izabrana I prva truba na Saboru.  Po odluci žirija nagrada pripada orkestru  Elvisa Bajramovića iz Bojnika, a Zlatnu trubu, koju dodeljuje publika, osvojio je Dragan Pavlović iz Guče.

Duvački orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana proglašen je za najbolji orkestar na 61. Dragačevskom saboru trubača.

Najizvornije je muzicirao orkestar Marka Trnavca iz Mršelja.  Za najboljeg bubnjara proglašen je Emanuel Zećirović iz orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika.

Najbolji tenorista je Miloš Momčilović iz orkestra Danijela Jokanovića iz Šida. Stefan Ibrahimović iz orkestra Stefana Mladenovića, Vranje, najbolji je basista. Stručni žiri je ocenio da je orkestar „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca najbolje odsvirao kolo, dok je pesmu najbolje odsvirao orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja.

Finalno takmičenje na Saboru trubača u Guči, koje je održano sinoć, okupilo je 16 najboljih duvačkih orkestara iz Srbije, koji su se plasirali pobedama na predtakmičenjima koja su organizovana širom Srbije.

Večerašnjeg pobednika Elvisa, publika već poznaje, jer je  pobedio i pre dve godine, pa  ponovni trijumf nikoga nije iznenadio.

Samo da napomenemo-većina trubača nisu školovani muzičari, ne znaju  note, sli su vi izuzetni  sluhisti, jer kada ne drže trubu, uglavnom su poljoprivrednici ili se bave  trgovinom I zanatstvom- znači, ima nečeg I u talent I u radu!

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

PISCI U ANEGDOTAMA

Next Post

PREMINULA PEVAČICA I GLUMICA OLIVIJA NJUTN DŽON

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PISCI U ANEGDOTAMA

Doajeni naše kniževnosti bili su i zanimljivi ljudi o kojima kolaju razne priče i anegdote. Mi smo za vas izdvojili neke...

August 8, 2022