Breaking

Theta Healing ili Theta isceljivanje

Kutak za psihologiju / Život / 28 jula, 2022

MI ŽIVIMO NASU PODSVEST

Theta Healing ili Theta isceljivanje je tehnika koja stvara fizičko, mentalno i duhovno isceljivanje. Prvenstveno se zasniva na radu na verovanjima koja nosimo u našem podsvesnom umu, a za nas su ograničavajuća ili sputavajuća. Tehniku je utemeljila Vajana Stajbal.

Koristeći Theta Healing tehniku mi imamo mogućnost detektirati te programe, raditi na njima i verovanjima koja kreiraju te tako menjati cjelokupnu sliku našeg života. Kroz ovaj rad nudi nam se mogućnost da očistimo i otpustimo ograničavajuća uverenja te svoj život obojomo sasvim drugim bojama – onima pozitivnima, podržavajućima, onima koje su za naše najveće i najuzvišenije dobro, koje potiču naše talente, darove i vrline te koje nose svrhu življenja.

Tehnika Theta Healing je naziv dobila po theta moždanim valovima u kojima se sve unutar ove tehnike isceljivanje i događa. Theta valovi su valovi niske frekvencije, između 4 i 7 Hz, koji su inače prisutni pri dubokoj meditaciji ili u snu. Do danas su provedena brojna  istraživanja theta moždanih valova i njihovog uticaja na naš život; Colgin navodi da su theta valovi najintrigantnije moždane oscilacije danas proučavane, dok ih Lynch i Baudry (1984) nazivaju čarobnim ritmom.

Theta valovi se povezuju sa stanjem duboke opuštenosti i relaksacije. Prisutni su prilikom meditativnih stanja, ali i sna – REM faza sna je theta val. Za ovu fazu sna su karakteristični brzi pokreti očiju, što se događa i theta praktičarima prilikom ulaska u theta stanje.  Theta Healing volim zvati „budno sanjanje“, jer ono to je – a znamo da je u snovima sve moguće!

„Theta moždane valove emituje podsvesni um. Podsvest sadrži naše dugoročno pamćenje, a ujedno je i spremište kreativnog nadahnuća, potisnute kreativnosti i potisnutog psihološkog sadržaja (Wise, 2011).Theta valovi omogućuju nam doživljaj duboke meditacije u meditacijskom obrascu moždanih valova. Ključ dubine i blaženstva, koje ljudi traže u meditaciji, nalazimo u theta valovima. U theta stanju uspostavljamo najsnažniju duhovnu povezanost. U tom stanju može biti zatvoreno i nedostupno (ako ne posedujemo odgovarajuću kombinaciju drugih frekvencija za pristup) sve s čime nismo u dodiru i što je na određeni način zakopano duboko u našoj psihi – pozitivno ili negativno .

Kako funkcionise theta healing (theta isceljivanje)?

Theta valovi otvaraju našu podsvest i dovode nas u polje beskonačnih mogućnosti, po theta tehnici znano kao Sedmi nivo postojanja. Neki drugi autori poput dr. Joe Dispenze nazivaju ga kvantnim poljem. Kako god ga zvali jedno je sigurno – to je polje čiste energije kreacije, mudrosti, bezuvetne ljubavi, trenutačnih isceljenja, manifestiranja i najuzvišenije istine.

Iscjelitelji koji koriste Theta Healing tehniku (Theta iscjeljivanje) podučeni su detektirati i promeniti nepodržavajuće programe i verovanja u podsvesnom umu.

Programi i vjerovanja se mogu nalaziti na četiri nivoa vjerovanja – Osnovni nivo, Genetski nivo, Povijesni nivo i Nivo duše. Ti nivoi verovanja protežu se u prošlost, sadašnjost i budućnost. Oni su temelj rada Theta Healing tehnike.

Prilikom rada s klijentima praktičar Theta Healinga koristi se mišićnim energetskim testiranjem, koje omogućava samom klijentu da svojim telom potvrdi istinitost tvrdnji do kojih dođe terapeut.

Nakon što se detektiraju programi sledi kopanje pomoću kojeg se locira trauma u kojoj je program, odnosno verovanje, nestalo. Trauma je svaki događaj koji nas je oblikovao! Ponekad je to zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje, a često je to nešto što nam je uskraćeno, nešto što su svi drugi imali, a mi ne, neka „sitnica“ iz detinjstva koja nam je tada bila velika planina.  Sve što nas je obilježilo i ostavilo ožiljak treba i zaslužuje iscjeljenje.

Kada se dođe do mesta nastanka programa sledi proces isceljivanja u kojem spoznajemo što se uistinu dogodilo, čemu nas je to učilo, otpuštanje svih negativnih osećaja vezanih za taj događaj, otpuštanje krivnje, davanje oprosta i spuštanje verovanja da znamo da je nam je moguće i dopušteno živeti bez toga. Događaj ne nestaje, ali nestaje naša energetska vezanost za njega čime dobivamo mudrost iskustva i slobodu.

Sve se svedoči vizualizacijom pa možemo reći da je Theta Healing kvantna tehnika – jer nema promene, ako nema svjedoka da se ona zbilja i dogodila. Sve se događa u trenutku, a promene u životu su brze i trajne.

Primer tretmana – Npr. na tretman dolazi osoba koja želi raditi na ljubavi, jer ju ne može ostvariti u svom životu. Kroz intuitivno očitanje dolazimo do podsvesnih programa poput: Nisam vredna ljubavi, Mene niko ne voli, Nije me moguće voleti, Ne volim sebe, Drugi me ne vole, Ne znam šta je ljubav itd. S takvim paketom programa,  osoba ne može privući u život osobu koja će je voleti, jer podsvesno smatra da ne zaslužuje ljubav jer nije vredna ljubavi.

Osim menjanja verovanja, važan dio isceljenja je i rad na osećajima. Cela priča oko manifestiranja počiva na tome da ćemo uspeti nešto manifestirati samo onda ako se već osećamo da to imamo. Da se nadovežemo na primer gore. Osoba će teško privući ljubav u svoj život samo uklanjanjem nepodržavajućih osećaja. Njoj su potrebni i pozitivni programi te osećaji da bi se stvarnost posložila na najbolji i željeni način za nju. Radom na osećajima praktičar uči osobu kako se osećati voljenom, jer osoba koja smatra da nije vredna ljubavi, vjerojatno ne zna kakav je to osećaj kad je neko voli. Kada imamo u podsvesnom umu podržavajuće programe i pripadajuće osjećaje, život nam spušta iskustvo.

 

Kroz ovu čarobnu metodu, koju je utemeljila Vajana Stajbal , omogućite sebi duhovni rast i zivite rastereceno i srećno.

*NEKA UVERENJA SU PODRŽAVAJUĆA I KORISNA. MEĐUTIM, MOGU BITI I OGRANIČAVAJUĆA I ŠTETNA, PA ZATO NE KORISTIMO SVE PRILIKE KOJE NAM SE PRUŽAJU I ZANEMARUJEMO SVOJ POTENCIJAL.

*Posledica može biti da ne zarađujemo dovoljno novca .

*Zaglavljeni smo u nekvalitetnom odnosu.

* Zablokirani smo najnižim emocijama : zameranje, odbacivanje, mržnja, krivica.

* Nosimo brojna genetska i istorijska uverenja koja nas iznova vraćaju u iste situacije samo sa drugim ljudima.

* Strahovi koji su brojni nam ne doživljavaju da iskoristimo svoje potencijalne.

* Odlobodite se tereta iz prošlosti.

* Poducite sebe brojnim osećanjima i vrlinama

* Pomozite sebi prilikom donošenja odluka

* Unapredite odnose

* Oslobodite se anksioznosti

* Pojačajte sposobnost prastanja

* Odvezite se energetski od onih koji su u vašem sistemu

Tegobe i stanja koja se uspešno rešavaju Theta Healing tretmanom:

 

strahovi, tuga, krivica i depresija

 

zabrinutost i anksioznost,

 

stečene i nasleđene traume

 

promenljivo raspoloženje i nedostatak motivacije za rad i učenje,

 

nesigurnost, neodlučnost i besciljnost

 

ljutnja, bes i gnev

 

loša komunikacija i odnos sa decom

 

neskladan partnerski odnos

 

razočarenje zbog raskida sa partnerom,

 

konflikt sa porodicom, kolegama i ljudima iz okruženja,

Jelena Govedarica

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

PRONAŠAO SAM SE U POSLU REPORTERA

Next Post

MADEIRA, OSTRVO VEČNOG PROLEĆA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PRONAŠAO SAM SE U POSLU REPORTERA

Sa novinarima je najlakše I najlepše saradjivati. Tako je bilo I sa Milanom Raonićem, koji nam je uz svoj prepoznatljiv...

July 27, 2022