Breaking

LETNJE ŠEME

Kutak za psihologiju / Život / 21 juna, 2022

Nema nikoga na ovom svetu ko nije doživeo neku “letnju šemu” tokom svog života. Odete u drugu sredniu, neko vam se dopadne, krenu simpatije, izlasci, I eto letnje šeme. Poenta ovakve veze  je da se zabavite i uživate u nečijem društvu, ali da ona ne mora da nosi sve ono što bi  sobom nosila ozbiljnija veza. To znači da ne morate da osećate krivicu ili grižu savest,  ukoliko zbog izlaska sa prijateljima, ne možete da se vidite sa osobom sa kojom ste u šemi, kao i da ta osoba ne bi trebalo da se ljuti zbog toga.

Svaka nova osoba u vašem životu, svaka veza ili prolazna avantura, će vam pomoći da definišete šta je ono što zapravo želite u ozbiljnoj vezi.  Na kraju krajeva, nikada ne znate šta iz letnje šeme može da se razvije jer nekad ne možemo da utičemo na svoja osećanja, koja se mogu neočekivano razviti u nešto više. Možda je baš to osoba sa kojom ćete želeti da provedete ostatak života.

Kada pomislimo na letnje ljubavne avanture, skloni smo da ih poistovećujemo sa morem, ali one se mogu desiti bilo gde i bilo kada. Nekada i u  komšiluku, kraju u kome živimo, neko može da nam privuče pažnju. Nije nužno da je tu plavetnilo, palme, vetar koji mrsi kosu, pa da se “ušemimo” sa nekim.

Leti smo pokretljiviji, energičniji, imamo potrebu da izlazimo, posećujemo kulturna dešavanja, koncerte na otvorenom, festivale pa je prirodno da tada imamo više prilika za susrete.

Leto je idealno za novi početak i upoznavanje partnera koji će nam biti možda samo letnja avantura, a možda i životni saputnik. To se zaista nikada ne zna!

Flertovanje je uvek prvi korak ka nečem dugotrajnijem, zato bar pokušajte! Izazivanje pažnje kod suprotog pola je u tom slučaju “pokretač” I za lepe misli, a zna se da su one put do širokog osmeha, novog optimizma I lepšeg raspoloženja.

Širok osmeh je takođe važan. Smejte i onda kada vam neka situacija nije toliko smešna jer možda nemate najskuplju  odeću na sebi, ali osmeh ne košta ništa, a njime se kupuje sve!

I pas vam može biti idealan za povezivanje, naročito po parkovima gde ih većina ljudi šeta. Ne samo što ćete vreme provoditi napolju, pocrneti i uživati, već ćete lakše započeti konverzaciju  i opustite se.

Kada pričate sa nekim, gledajte ga pravo u oči. Ovo je vrlo bitno pravilo kod neverbalne komunikacije. Time osobi sa kojom pričate stavljate do znanja da vas interesuje ono što vam govori. Naravno, tu je i spuštanje pogleda na momente u pod ili daljinu što ostavlja dozu misterije kod sagovornika, a koja je i te kako bitna. A, i lagano dodirivanje podlaktice,  ramena ili ruke  je jasan znak da vam se neko dopada.

Letnje noći su duge i tople, zašto onda ne uživati u njima?

Kao i svake, tako i letnje priče imaju rok trajanja. On može da bude od jedne večeri, pa do kraja odmora. Može i da se produži do nekoliko meseci, godina, pa i do “zauvek”. Nekome letnji susret bude zadovoljstvo posle kojeg se vraća u stvarni život. Nekome se pretvori u ljubav, a ona u brak. A neko doživi razočarenje i mnogo mu treba vremena da se oporavi. Zato je važno da u startu ne očekujete previše, ali da se postavite onako kako biste voleli da se neko postavi prema vama, za početak iskreno. Ukoliko želite samo da se zabavite, onda je značajno da odmah postavite granice, jer, dobro je da budete pošteni i prema sebi i prema drugoj osobi.

Ako ne planirate da se posvetite tom odnosu, objasnite partneru da vam je do zabave, kako ne bi očekivao previše. Iz toga niko ne treba da izađe povređen, nego je suština da vam bude lepo. Bolje je da odmah priznate kako stvari stoje. Važno je i da se zaštitite, kako ne biste morali da snosite posledice i skupo placate svoju   avanturu.

Leto jeste idealno za nove početke, ali ne i za nove problema koje ćemo sami sebi napraviti,  ili neko drugi, jer nije razumeo našu “početnu poruku” (želju za letnjom šemom).

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

VREME JE ZA DETOKS I SASI VODU

Next Post

AKO STE NAPETI...

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

VREME JE ZA DETOKS I SASI VODU

Leto je, I parvo je vreme da popravimo sve što nismo tokom prolećam a tiče se zdravlja I lepote. Tu mislimo na višak...

June 19, 2022