Breaking

PARFEMI I KAKO IH STAVLJATI….

Zdravlje plus / Život / 25/03/2022

Odavno znamo da je miris važan deo police svake žene, ali i muškarca. Odabir parfema koji odgovara našoj ličnosti, stilu i ukusu ponekad nije jednostavan, jer je izbor neverovatno bogat, ali ponekad se treba podsetiti koji su to parfemi bezvremenski klasici s kojima nema greške. Bilo koji parfem da koristite, osnovna načela morate da poznajete, a kroz naredni tekst dobićete neke osnovne smernice za upotrebu.

Nanošenje parfema nije tako jednostavno kao što vam se možda čini. Pogrešno nanošenje parfema dovešće do trošenja nepotrebno velike količine parfema, a bez pravog efekta. Kako bi  pravilno naneli parfem potrebno je samo da sledite nekoliko jednostavnih saveta: osnovno pravilo koje pri tom treba da znate je da dnevni i večernji parfemi nanose se na različite načine.

Večernje parfeme najbolje je naneti na vrat ili blizu vrata, jer  kraće traju i potrebno je da se osete odmah, tokom nekoliko sati od nanošenja. Ako želite da večernji parfem potraje celu noć, nanesite hidrantnu kremu na mestima gde ćete  naneti parfem.

Za razliku od njih, dnevne možete naneti na kukove ili kolena. Nanošenje na diskrenija mesta obezbediće da miris ne bude prejak, kao i da bude ravnomeran.

Pre nanošenja bilo kog  parfema obavezno je tuširanje toplom vodom, kako bi se pore na koži otvorile. Koristite sapun ili kupku bez mirisa, kako mirisi kupke i parfema ne bi dolazili u nesklad. Posle tuširanja važno je dobro obrisati kožu, jer se parfem neće vezati za mokru kožu. Ako hidrantnu kremu niste naneli tokom tuširanja, nanasite je kada se osušite. Parfem će se daleko bolje vezati i duže ostati na koži koja je glatka i meka.

Parfem treba naneti direktno na kožu, a ne na garderobu, jer  parfem kraće ostaje na odeći i da ćete deo odeće možda skinuti, a mogu ostaviti I vlažne tragove ili fleke.

POSEBNA PRAVILA NANOŠENJA PARFEMA

-Bočicu parfema držite oko 20 cm od tela. Ovo je savet kojeg se gotovo niko ne pridržava, međutim ako na telu osetite vlagu prilikom nanošenja parfema, to znači da je parfem preblizu.

– Parfem je najbolje naneti na najtoplije delove tela, koji su pri tom relativno izloženi. Topli delovi tela su svi koji lagano pulsiraju, kao što su vrat, predeo iza ušiju i ključna kost. Ti delovi tela bolje će širiti parfem od hladnijih delova tela.

– Nikako ne utljavati parfem  podlakticom o podlakticu. Trljanje razbija molekule parfema, umanjujući njegov efekat.

-Parfem  možete naneti i na kosu, posebno ako imate dugu, puštenu kosu. Parfemi se odlično vezuju za vlakna bilo kog tipa.

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

NOVA KNJIGA MLADOG PESNIKA

Next Post

SUBOTOM U ŠEST

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

NOVA KNJIGA MLADOG PESNIKA

  Ova godina je počela dobrim vestima, a mi smo imali tu čast da ih prvi prenesemo vama. Naš novi, mladi autor...

23/03/2022