Breaking

NOVA KNJIGA MLADOG PESNIKA

Knjige / 23 marta, 2022

 

Ova godina je počela dobrim vestima, a mi smo imali tu čast da ih prvi prenesemo vama.

Naš novi, mladi autor Denis Vračarić je nakon zbirke pesama „ Smisao života jeste sreća“, odlučio da nas obraduje novom knjigom „Moja, a večna“, koju je izdao za poznatu izdavačku kuću „Samo Korak“. Kada smo prošle godine sa njim radili intervju povodom izdavanja njegove prve knjige, u poverenju nam je rekao da se uveliko radi na sledećoj, pa nam je samim tim još veće zadovoljstvo   što je odlučio da sa nama premijerno govori o svojoj novoj knjizi.

Kako Denis kaze, knjiga „Moja, a večna“  je specifična po samom stilu pisanja, jer predstavlja zbirku poezije u prozi koja čitaocima zna da bude neshvatljiva, jer se mali broj autora opredjeljuje za ovaj stil pisanja. Poezija u prozi daje veliku slobodu autoru prilikom samog izražavanja. Zbog toga mislim da će čitaoci uspeti da osete tu slobodu kroz način izražavanja i emocije koje sam uspeo da ispoljim u samoj knjizi.

Takodje, moram naglasiti da sam dobio pozitivne kritike na emocije u knjizi, od malog broja ljudi koji su imali priliku da je pročitaju. Kada se govori o emocijama nekako se u njima više pronalaze žene, zbog toga sam odlučio da pokažem da i mi muškarci imamo tu lepšu stranu ličnosti i knjigu prilagodio kako ženskoj, tako i muškoj čitalačkoj publici.

Tema knjige je ljubav u svim njenim oblicima, ljubav prema sebi, drugim, partnerska i sl. A Denis kaže da je ljubav najveći blagoslov i potreba koju nam je Bog dao. Bez nje ništa na ovoj planeti ne bi imalo smisla, jer sve je vredno onoliko koliko volimo.

Kada jedan mladi dečko ovako otvoreno govori o ljubavi i emocijama, nismo mogli, a da ga ne pitamo kako su reagovale osobe koje su do sada imali priliku da je pročitaju.  Na šta nam je odgovorio da mu je veoma zanimljivo što je nakon čitanja knjige  „Moja, a vecna“ nastala prava zbrka. Jedni su smatrali da je knjiga posvećena samo jednoj osobi, ženi, dok su drugi uspeli da dopru do same srži i prepoznaju šta sam hteo reći kroz svaki tekst.  Kako god bilo, oduševljenje nisu krili ni jedni, ni drugi, ako smem tako reći, a da se ne shvati drugačije.

Denis nam je rekao da je završeno štampanje knjige i da će uskoro biti u prodaji, a kakvo oduševljenje nas čeka, ostaje nam samo da vidimo i da se radujemo novim utiscima.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

REČ "PRASKOZORJE" NAJLEPŠA SRPSKA REČ

Next Post

PARFEMI I KAKO IH STAVLJATI....

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

REČ "PRASKOZORJE" NAJLEPŠA SRPSKA REČ

Reč "praskozorje" predložena  je I izabrana za najlepšu srpsku reč od učesnika konkursa u  okviru manifestacije "Mart,...

March 22, 2022