Breaking

MODA JE PROLAZNA, STIL JE VEČAN!

Life style / 13/01/2022

Daniela Boračeva, tv voditelj I model, je prava sagovornica na temu mode. Moda je inače njena prva ljubav koja traje do dana današnjeg I evo šta nam je rekla na tim povodom:

Moja ljubav prema modi datira iz najranijeg detinjstva, uvek mi je bilo jako bitno da sam dobro obučena.  Kasnije,  u tinejdžerskom periodu sa 15 godina sam ušla u svet modelinga i od tada je moda postala neizostavan deo mog života, a ne samo profesija. Ta ljubav traje i do današnjeg dana. I dalje se ponekad prihvatim nekog modelskog posla, bilo da je fotkanje za neki modni  brend ili gostovanje na nekoj modnoj reviji.

Koliko Vam je bitno šta ćete nositi pred televizijskim auditorijumom, a šta nosite privatno?

Za mene je od izuzetne važnosti kako izgledam i pred tv kamerom, bilo da je u pitanju moja emisija ili emisija u kojoj gostujem, kao i privatno. Naravno da izbor uvek zavisi od prilike. Moj stil pred tv kamerom i privatno se ne razlikuje mnogo! Volim kvalitetne komade garderobe, od prirodnih materijala, koji savršeno pristaju mojoj figuri. Za dnevne varijante privatno obavezno biram casual klasične komade garderobe, koji su uvek upotpunjeni odgovarajućim aksesoarima. Za dobar stil aksesoari su mnogo bitniji u odmosu na to šta ste obukli.

 

Da li pratite modna dešavanja i koja trenutno ostavljaju  najjači utisak na Vas, kada je moda u pitanju?

Modna dešavanja pratim koliko stignem, zanimljivo mi je da odem na neku modnu reviju, zato što dok sam se profesionalno bavila modelingom, nikad nisam imala prilike da gledam reviju iz prvog reda, uvek sam bila na pisti . Revija koja je ostavila najjači utisak na mene u poslednje  vreme je revija Bate Spasojevića u hotelu Hayat.

 

Šta je za Vas odevna kombinacija koja „uvek prolazi“?

Ja volim klasiku i eleganciju uz naravno odgovarajući aksesoar. Detalji su jako važni za dobar stil. Obične, klasične farmerke, bela košulja, sako ili kaput uz dobre cipele i tašnu su pun pogodak uvek i nikada ne izlaze iz mode. Kao i mala crna haljina ili dobro ukrojeno kvalitetno odelo.

 

 

Da li Vam se dogodi da stojite pred punim ormarom i kažete „ali, ja nemam šta da obučem“…

Kao i svakoj ženi dešavalo mi se da stojim pred punim ormarom i ne da nemam, nego da ne mogu da odlučim šta bih obukla. U tim trenucima uvek se odlučujem za proverene kombinacije sa kojima nema greške. A to su obično neko odelo, mala crna haljina ili farmerke i kosulja, zavisi gde idem.

 

Kada idete u kupovinu i sa kim volite najviše da shopping-ujete?

Sada ću sigurno iznenaditi sve, ali ja nisam tipično žensko u tom smislu. Mene shopping smara i umara i ne volim da idem u shopping! Ja obožavam da putujem i najviše na putovanjima i kupujem zato što sam tada opuštena, ne žurim nigde i uživam u razgledanju, isprobavanju i kupovini. Ali, to se dešava nekako usput, nikako ciljano. Kada krenem ciljano, obično ne kupim ništa Najviše volim da shoppingujem na putovanjima  sa svojim suprugom, koji ima više strpljenja i razumevanja za mene, nego ja sama!

 

Kako bi ste opisali svoj stil odevanja, mimo kamera i javnog pojavljivanja?

Moj stil je klasično, elegantno- casual. Ali i za javna pojavljivanja i privatno jako mi je važno da budem obučena moderno, ali shodno prilici. Zna se kako se oblači za pozorište, kako za odlazak u teretanu. To nikako ne može da bude isto. To važi i za javna pojavljivanja. Ne možeš da dođeš u Jutarnji program obučen kao za cirkus, a sve češće viđamo to na domaćim televizijama. Mora da postoji bar malo stila u svemu. Ali to ili imaš ili nemaš, to se ne uči!

Imate  li omiljen modni brend, koji je i  zašto?

Nikada nisam bila rob brendova i trendova. Imam neki svoj fazon i držim se toga. Kupujem iskljucivo ono što mi se dopada. Volim street style brendove kao što je Zara. Kada su cipele i tašne u pitanju tu je situacija malo drugačija, ali uvek pametno kupujem ukoliko je to moguće

 

Volite li brendirane stvari?

Volim brendirane stvari, tašne su moja opsesija i ne mogu da odolim. Ali uvek kada “ investiram” u tako nešto, jer to nije kupovina, to je investicija biram vanvremenske, klasične komade, koji ne izlaze iz mode. Jer moda je prolazna, stil je večan!

 

Koji je modni dizajner kome se divite i zašto?

Nemam modnog dizajnera kojem se divim, mene je zaista teško zadiviti. Uvek sve prilagodim sebi, nikad niko nije mogao da mi nametne šta da nosim ili kupim, zato i nikada nisam bila rob ili žrtva mode.

 

Vi ste zaštitno lice nekih modnih brendova kod nas. Kojih?

Volim da nosim i neke domaće dizajnere, ima dosta njih čiji mi se rad dopada. Ali najviše nosim modele Hera dresses, čije sam i zaštitno lice na moje veliko zadovoljstvo! Moje viđanje mode i ženstvenosti se apsolutno poklopilo sa idejom Suzane Ostojić, koja je idejni tvorac brenda Hera i tako je nastala naša saradnja, koja je prerasla u prijateljstvo.

Volim i modele Kiwi Belgrade i njihove cuvene Pidjama suits i cesto su moj izbor zato sto su od kvalitetnih materijala, jako udobni, a istovremeno jako trendy i moderni. To je brend koji su osnovale dve sjajne, moderne devojke Tašana Korać i Milica Novaković!

 

Da li ste se nekada pokajali zbog neke kupovine, i da li imate u ormaru stvari koje još nikada niste obukli?

Dešavalo mi se da stihijiski kupim nešto što kasnije ni ne obučem, ali to je bilo kad sam bila mnogo mlađa i kada sam imala potrebu da eksperimentišem. Sada već vrlo dobro znam šta je moj fazon, a šta ne.

 

Putovali ste zbog posla na razne krajeve sveta. Gde je za Vas bio centar modnih dešavanja?

Centar modnih dešavanja su oduvek bili Paris, Milano i New York. Odatle kreću trendovi, ali mnogo mi je drago što se i moj Beograd polako pretvara u centar mode. Imamo zaista jako talentovanih domaćih kreatora.

 

Često ste u kontaktu sa javnim ličnostima. Čiji izgled  bi ste pohvalili?

Na žalost sa domaće javne scene ne bih mogla da izdvojim nekoga posebno. Povremeno može da mi se dopadne šta je obukla Jelena Karleuša, ali to je bilo pre nekoliko godina kada se oblačila elegantno, kao dama, ume ona to jako dobro. Ali, u poslednje vreme je više svučena, nego obučena. Sa svetske scene obožavam stil Viktorije Bekam, ta žena ume da nosi sve što obuče i posebna je u svakom smislu. Pratim i nekoliko stranih blogerki na Instagramu od kojih “ pozajmim” po neku ideju. Volim te njihove street style kombinacije.

Kada ste neodlučni, šta ćete obući, čije mišljenje uvažavate, i koga pitate za savet?

Kada su oblačenje i stil u pitanju u većini slučajeva ja sam ta, koja daje savete. Retko kada sam neodlučna i tražim savet od nekoga. Ali volim kada mi suprug potvrdi da mu se svidja moj izbor. A kada izadjemo negde sa našim prijateljima i vidim da smo se  moja drigarica Marija Lazić i ja,  obukle skoro identično bez dogovaranja tad sam sigurna da nisam pogrešila jer njen stil baš volim. Eto ona bi mogla da bude Vaš sledeći gost u ovoj rubrici ( sad će me ubiti ).

Imate li modni savet za naše čitaoce?

Moj modni savet je oduvek bio “Manje je više”.

Budite svoji, nemojte kopirati nekoga, pratite trendove, ali ne budite njegov rob i nikada ne natrpavajte na sebe više brendova odjednom. Elegantno i svedeno je oduvek bila dobitna kombinacija!

Olivera Marinković

 

Spread the love

Oznake: , ,



Olivera Marinković




Previous Post

LJUBOMORA I ZAVIST

Next Post

KAKO NAPISATI KNJIGU?





You might also like



0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

LJUBOMORA I ZAVIST

Ljubomora ima više definicija, ali jedna je prihvaćenija  od ostalih.  To je emocija koja je bazirana na strahu da ćemo...

11/01/2022