Breaking

NAJPOŽELJNIJI BALETSKI MAGNAT

Kratke vesti / 17/10/2021

Najpoznatiji baletski penzioner, Konstantin Kostjukov, i dalje pleni svojim neodoljivim šarmom i umetničkom harizmom. Iako već par godina u penziji, pored višedecenijske funkcije direktora beogradskog baleta, te svog privatnog baletskog studija za mlade igrače u glavnom gradu, brojnih turneja sa predstavama Narodnog pozorišta u inostranstvu, stiže da pomogne i poznatoj crnogorskoj baletskoj školi u promociji dukljanske kulture. Fotografije sa devojčicama pomenute baletske škole postale su viralne i svedoče o raskoši talenta ovog vrhunskog umetnika. U dionizijskoj pozi veliča duh crnogorske umetničke prošlosti promovišući ovu uspešnu obrazovnu ustanovu u kojoj je rado viđen gost. Možda ove mlade devojčice ni ne sanjaju da će upravo ovaj relevantni umetnik odlučivati o njihovoj daljoj karijeri, kao što je sa brojnim generacijama godinama unazad.

Rekoreder dužine direktorskog mandata u Narodnom pozorištu, na kome mu čak i mnogi  i političari zavide, dominira na repertoaru nacionalnog teatra i kao koreograf. Upravo produkcije njegovih baleta Labudovo jezero i Krcko Oraščić jesu najskuplje i najglamuroznije, mada se u ovoj sezoni može očekivati još jedan novi rekord, obnova predstave Žizela koja će koštati više od 10 miliona dinara!

 

Iako se za balet kaže da je umetnost mladih, upravo njegovi nastupi pune scene širom Srbije uprkos činjenici da je kao igrač zvanično otišao u penziju. Oproštajni koncerti pod nazivom „Zvezde 21. veka“, u kojima rado učestvuju i mnoge kolege koje upotpunjuju program, godinama se prikazuju jer mu publika naprosto ne dopušta da napusti scenu. Nadamo se da će uskoro i ljubitelji umetničke igre u Beogradu moći da uživaju u njegovom virtuoznom izvođenju Grka Zorbe po kome je nadaleko poznat. Do tada nam ostaje da se pitamo koje su granice uspeha ovoj magnata, i gde se beogradski balet kao svojevrsni životni projekat Konstantina K. nalazi u odnosu na region, Evropu i u očima svoje publike?

 

Drina Pešić

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

KAKO NAĆI BALANS

Next Post

"MOJ MANEKENSKI KUVAR"-DANIELA BORAČEVA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

KAKO NAĆI BALANS

Istraživanja pokazuju da je sve više anksioznih i depresivnih osoba na svetu. Po istraživanjima, jedna od četiri osobe...

16/10/2021