Breaking

NE ČEKAJ SUTRA

Knjige / 9 avgusta, 2021

On je bio ljudina,  jaka glasa i odlučnih pokreta. Ona bijaše nježna i osjetljiva. Uzeli su se. On se trudio da joj ništa ne fali, a ona je pazila kuću i odgajala djecu. Djeca su rasla, poženila se i poudavala, te pošli svojim životnim putem… uobičajena priča.
Kad su sva djeca bila zbrinuta,  ženu je uhvatila neka tuga, sve više je slabila i propadala. Kako više nije uzimala hranu,  pala je u bolesničku postelju.
Njezin muž je bio zabrinut i odveo je u bolnicu. Oko nje su se trudili ljekari i poznati specijalisti, ali nisu mogli pronaći uzroke bolesti. Samo su slijegali ramenima i mrmljali: ¨hm, hm…¨ na kraju je jedan od njih pozvao muža u stranu i šapnuo: ¨ja bih rekao… da vaša supruga… jednostavno više nema volje za život¨.
Čovjek  nije ništa odgovrio. Sjeo je uz krevet i uzeo ženu za ruku… Njena se ručica  izgubila u njegovoj ogromnoj šaci. Pogledao ju je i dubokim odlučnim glasom rekao:
¨Ti nećeš umrijeti!¨
¨Zašto?¨ upita ona jedva čujnim glasom.
¨Zato jer si mi potrebna!¨
¨A zašto mi to ranije nisi rekao?¨

Od toga dana ženi je pošlo nabolje. Danas se vrlo dobro osjeća. Ljekari se i dalje pitaju od koje je to bolesti bolovala i koji su je lijekovi tako brzo izlječili.

Nemoj nikada čekati sutra da nekome kažeš da ga voliš. Reci to odmah. Nemoj reći: »moja majka, moj sin, moja žena… to već ionako zna«. Možda i zna. No, bi li se ti ikad umorio slušajući voljenu osobu koja ti to ponavlja?  Ne gledaj na sat. Uzmi telefon i reci: »Ja sam, želim ti reći da te volim«. Stisni ruku osobi koju voliš i reci: »Trebam te! Volim te, volim, volim te…«.
Ljubav je život. Zemljom hodaju živi i mrtvi, razlikuju se po ljubavi.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Odevanje je deo kulture, tradicije, porodice i mesta odakle dolazimo

Next Post

SEDIM NA TRI UMETNIČKE GRANE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Odevanje je deo kulture, tradicije, porodice i mesta odakle dolazimo

Iako interesovanje za modu datira još iz rane mladosti, Mirna Nađ je tek pre osam godina krenula u izradu sopstvenih kreacija....

August 8, 2021