Breaking

Odevanje je deo kulture, tradicije, porodice i mesta odakle dolazimo

Biznis i karijera / Life style / 8 avgusta, 2021

Iako interesovanje za modu datira još iz rane mladosti, Mirna Nađ je tek pre osam godina krenula u izradu sopstvenih kreacija. Za sve dame od stila, kojima i sama prirpada, stvorila je sopstveni brend, koji nije samo moda za jednu sezonu i trend, već je nešto što može da se nosi duže, a njene modele karakterišu ležernost, udobnost, kvalitetni materijali, još kvalitetnija izrada, a u ponekim modelima naglašena seksipilost i ženstvenost. Evo prilike da sa njom popričamo o modi, jer one koji vode računa o svom stilu to i te kako zanima.

Kako ste došli na ideju da napravite svoj modni brend i od kada datira Vaše interesovanje za modu?

Modni brend ,,Mirna Nađ’’ osnovan je 2013. godine. Interesovanje za modu datira iz rane mladosti, a želja i velika ljubav me je usmerila da uplovim u svet mode.

 

Kome su namenjeni komadi koje Vi kreirate i stvarate?

Odeća koju dizajniram namenjena je damama koje prepoznaju kvalitet, ženstvenost, minimalizam, eleganciju…Pored brenda ,,Mirna Nađ’’ 2016. godine osnovala sam i sportsku kežual odeću pod nazivom ,,Que pasa’’. Ona se bazira na pamučnim, udobnim, a isto tako i dizajniranim trenerkama, majicama, gde takođe stoji moj potpis kao dizajnera.

 

 

Koje su to povratne informacije koje dobijate od svojih klijenata koji su Vam vetar u leđa za dalje stvaranje?

Da sam na dobrom putu i da sam već sada ostavila veliki trag u svetu mode zahvaljujući mojim klijentkinjama koje se vraćaju iznova i iznova zadovoljne. To mi je dalo vetar u leđa da budem to što sam danas.

 

Da li ste u svom poslu imali uzore i, ako jeste, ko je to bio?

Uzora u svom poslu nikada nisam imala. Vodila sam se intuicijom i stvaralačkim duhom koji se u meni razvijao i samo sam pratila svoje snove, koje danas živim. Moda je deo kulture koju moramo poštovati, jer načinom našeg odevanja šaljemo sliku svetu. Odevanjem predstavljamo našu ličnost, mesto i kulturu odakle dolazimo. Važno je znati kada i za koju priliku se obući, da li ste na poslovnom ručku ili sa prijateljicama uveče izašli.

 

Da li ste pristalica toga da naše nesavršenosti  mogu da se prikriju dobrim modelom. Šta tu treba da znamo?

Koliko odabir materijala važan toliko je kroj. Sa krojem naravno da možemo prikriti nedostatke. Zato moje dame vole moje modele, jer sve radim po meri klijenta.

 

Svaki ženski ormar ima ponekad bezbroj komada, a ništa usaglašeno. Da li u kupovinu treba ići planski?

Ne treba reći da se u kupovinu ide planski, jer sve zavisi od našeg trenutnog raspoloženja. Ali je jako važno da dama ima izgrađen stil i lični pečat. Nažalost, mnoge dame ga prosto nemaju, ali im uvek izađem u susret i pomognem svojim savetima.

 

Iza nas je period kada smo svi vodili redukovane živote. Kako se to osetilo u Vašem poslu i da li klijenti mogu da Vas nađu i online?

Način poslovanja se malo promenio shodno situaciji koja nas je zatekla, ali online kupovina je tu.

 

 

 Kakvi su Vam planovi za period jesen/zima?

Planova zaista imam puno za naredni period, ali mi je prioritet da predstavim nove modele za jesen/zimu.

 

 

Žena ste od stila i ukusa. Imate li neki savet ili univerzalno pravilo koga se pridržavate, a koje biste predočili našim čitaocima?

Jako je važno da žena ima izgrađen stil, a ako nema, treba da teži ka tome, jer smatram da je odevanje deo kulture, tradicije, porodice i mesta odakle dolazimo.

Olivera Marinković

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Salate kao obrok

Next Post

NE ČEKAJ SUTRA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Salate kao obrok

  Danas niste raspoloženi za kuvanje? Rado biste pojeli nešto oko čega nema puno baktanja, a da je lako za pripremu...

August 7, 2021