Breaking

Svaka proba i svaki koncert predstavlja jedan mini-odmor od svih dnevnih problema

Intervjui / 2 avgusta, 2021

U poslednjih godinu i po dana muzičari nisu, iz dobro poznatih razloga, mogli nastupati, pa su svoje aktivnosti svodili na rad u studiju, pripremajući nove pesme. Takav primer bila je i grupa ,,Ničim izazvan“, koja, na radost publike, počinje sa nastupima uživo, gde predstavlja sve ono što je uradila i stvarala u protekloj godini. Pozvali smo ih na blic-intervju, u kome smo hteli za čitaoce ,,Naj magazina’’ da saznamo, kako su, kako funkcionišu, jer su članovi grupe nalaze u tri različita grada Srbije i kako se kotiraju njihove nove pesme.

– Ko je ,,kumovao’’ grupi za ime?

To pitanje će zauvek ostati bez odgovora. Nismo sigurni ko je prvi izneo taj predlog. Mislim da je istina ipak da smo nekako zajedno došli do njega. Sve što smo uradili — uradili smo zajedno, mislim da je i kod davanja imena isti slučaj.

– Vaš bend ima osam članova. Predstavite ih…

Boris Bakalov (vokal i tekstopisac), Bojan Gluvajić (vokal, tekstopisac, gitarista), Mane Gluvajić (basista), Borislav Kuga (klavijaturista), Nemanja Vujović (gitarista), Katarina Stanimirović (violinistkinja), Marko Leđenac (bubnjar)i Luka Kalezić (trubač).

 

– Kako funkiconišete? S obzirom na to da ste sa različitih strana.

Vrlo jednostavno. Mnogo volimo to što radimo i nikada nam nije teško da pronađemo vreme i mesto sastajanja. Svaka proba i svaki koncert predstavlja jedan mini-odmor od svih dnevnih problema i situacija u kojima se nalazimo. Sve je stvar ljubavi i organizacije.

– Da se podsetimo diskografskih izdanja…

,,Ničim izazvan’’, ,,Odlaziš?’’ i ,,Aurora’’.

– Pauzu zbog koronavirusa ste iskoristili stvarajući. Šta ćete uskoro predstaviti publici uživo?

U procesu postprodukcije je, za sada, u opticaju nekih desetak pesama. Kada dođe vreme za objavljivanje albuma, odlučićemo koje će se pesme na tom albumu i naći.

– Za vreme virusa korona ste dosta pesma spremili. Kako ste odredili redosled kojim ćete ih predstavljati?

Pesme se same nametnu. Osluškujemo sebe, osluškujemo kako se u tom trenutku osećamo, kako se možda osećaju ljudi u datom trenutku i prema tim osećajima se pozicija pesme sama iskristališe.

– Stalno težite nečem novom. Da li je to imeprativ ili čarobna formula i za vas i za publiku?
To je nešto što nas najviše zabavlja. Trudimo se da se zabavimo kako bi i onima koji prate naš rad bilo zabavno. Ako stalno radimo isto i postane nam dosadno, to će svaki slušalac i osetiti.

 

– Prezentujete muziku koju stvaraju članovi vašeg benda. Da li će u obzir doći i neki novi stvaraoci?
Prilikom stvaranja muzike često imamo i goste sa kojima sarađujemo. Volimo da uključimo nekoga za koga osetimo da nam odgovara energetski i kome se dopada ono što radimo, a može svojim umećem da doprinese kvalitetu pesme. Što se samih tekstova tiče, do sada smo ih Bojan i ja pisali i imamo ih dosta koje čekaju svoj red, tako da ne mogu da obećam da li će na tom polju biti nekog trećeg.

 

– ,,Bože, kako si’’ ima malo žešći ritam. Da li je tu akcenat na rečima ili muzici? Da li je to nastalo kao potreba i želja da stavimo prst na čelo ili?

Kod nas to sve dolazi u paketu. Muzika je potpora tekstu i poruci koju nosi. Jedno bez drugog možda ne bi imalo toliku snagu koju ima. Svakako, mali podsetnik na to ko smo, šta smo, šta radimo ovde i da li možemo biti bolji nego što jesmo.

 

– A sada mi vas da pitamo kako ste? Delujete puni energije, željni svirke, kontakta sa publikom….

Nikada bolje, hvala na pitanju. Uželeli smo se svega i nadamo se da ćemo što pre zaboraviti ovaj ružni period iza nas.
Kako ste vi?

– Kada imam takve sagovornike, odlično!

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

ODLIČANA KUVARICA, ALI JE JOŠ BOLJA NOVINARKA!

Next Post

LOVEFEST, VRNJAČKA BANJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ODLIČANA KUVARICA, ALI JE JOŠ BOLJA NOVINARKA!

Katarina Manojlović je novinarka TV ,,Prva’’. Prepoznatljiva je po širokom osmehu, a njeni prilozi se gledaju, slušaju...

August 1, 2021