Breaking

PREPOZNATLJIVI KIOSK K 67 SE NALAZI I U NJUJORKU

putovanja/zanimljivosti / ZANIMLJIVOSTI / 27 jula, 2021

Čuveni jugoslovenski crveni kiosk K67, koji većina nas pamti po viršlama, zemičkama i trouglastom jogurtu sada krasi Times Square u Njujorku. U okviru projekta ,,Times Square Transmissions 2021“ koristi se kao DJ kabina za puštanje muzike. Svi posetioci imaju priliku da vide i unutrašnjost kioska, jer je za vreme puštanja muzike organizovan live stream.

Veliki broj ovih kioska izvezen je u inostranstvo i to u Poljsku, Irak, Keniju, Novi Zeland, Japan, zemlje bivšeg Sovjetskog saveza ali i u SAD.

Prototip kioska iz 1966. godine, čuva se u Njujorku u Muzeju moderne umetnosti (MoMa).

Ovaj kiosk zamisao je slovenačkog industrijskoj dizajnera i arhitekte Saše Mahtiga i predstavlja jedno od najprepoznatljivijih obeležje bivše Jugoslavije. Njihova proizvodnja stala je 1999. godine i do tada je proizvedeno 7500 komada.

Svi jugonostalgičari koji žele da se prisete nekog možda bezbrižnijeg vremena mogu to uraditi na sajtu ,,K67“ kao i na Facebook profilu, gde postoji stranica posvećena ovom projektu.

Maja Mijatovič

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

ISHRANA PO KRVNIM GRUPAMA

Next Post

MALA VIOLINISTKNJA IZ NIŠA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ISHRANA PO KRVNIM GRUPAMA

Ljudska krv je podeljena u krvne grupe na osnovu prisutnosti ili odsutnosti određenih markera (ili antigena) na površini...

July 26, 2021