Breaking

MUZIKA JE MOJ POZIV

Oni koji dolaze / 09/03/2021

Mi iz Naj magazina, volimo da pravimo razgovore i intervjue sa ljudima koji imaju ozbiljne,  dugogdišnje karijere.  Ali, volim da ugostimo na našim stranicama i mlađe koji tek započinju svoj put. Tako smo u goste pozvali Đorđa Đinovića, mladog  perspektivng momka koji je već počoo da pravi ozbiljne i stabilne korake na našoj muzičkoj sceni.  Završio je muzičku školu, snimio neoliko pesma i spotova,  i verovatno da nije bilo Covida, već bi i te kako nastupao i radio ono što najviše voli, i za šta se opredelio da mu bude poziv.  Ispričao nam je svoju muzičku priču, odgovarajući na naša pitanja i podpitanja:

      -Imam 22.godine. Ambiciju  su prvenstveno prepoznali  u porodici. Sa 9.godina i na moje insistiranje odlazim na prijemni ispit u Muzičku školu “ dr Miloje Milojević“ koja se nalazi u Kragujevcu. Potičem iz Batočine u kojoj sam završio osnovnu školu. Juna 2007. godine polagao sam prijemni ispit  na odseku gitara. Moji roditelji su bili u čudu, koliko je dece bilo na prijemnom. Položio sam i kao talenat od desetoro koji su se upisali te godine ,  bio deseti na spisku. Voleti muziku i instrument nije dovoljno. Prvi susret sa notama i klasičnom muzikom poljulja ambiciju, zahteva puno rada i odricanja.
Klasična muzika je jedina muzika koju učite u školi. Nižu muzicku završsio sam 2010. godine a onda 2011.godine   upisao i odsek solo pevanja, uporedo sa redovnom srednjom skolom.
  – Na Vase pitanje da li sam unuk pokojnog Cuneta Gojkovića odgovor je potvrdan. Nisam insistirao, niti insistiram da me mediji povezuju ali je očigledno da sličnosti postoje, tako mi bar  kažu. Privilegovan jesam ali moja odgovornost je u toliko veća, da opravdam  radom ono što će publika od mene očekivati. Boja glasa je prva nit koja nas povezuje, genetski, bariton. Majka pokojnog Cuneta Gojkovića, Rosa i moja majka  su iz iste familije. Poreklom iz Brzana. Otac moje majke i Cune su kao braća momkovali uz pesmu. S mnogo poštovanja i lepih uspomena. Dostojanstveno poštujemo uspomenu na njih dvojicu. Zvanično 2011.  godine pokojni Cune i moja majka(sinovica i stric) stupaju nakon duže pauze ( jer život je udaljio porodice),  u kontakt. Tako je  21.juna 2014.  godine već bio upoznat da  sam sa pesmom „Odiseja“položio prijemni ispit na odseku solo pevanja. Podržao je 13. maja 2017.godine  i moje pojavljivanje na audiciji,  jednoj od tada aktuelnih. Rekao je da moja majka bude ponosna i da je on  svim srcem uz mene. Očekivali smo njegov dolazak ali se situacija sa zdravljem iskomplikovala. Dovoljno mi je njegovo mišljenje koje je za mene i dan danas od ogromne važnosti. Biti potomak takvog umetnika i legende je privilegija koju dobijete na poklon od Boga. U znak zahvalnosti, jedna od meni najdražih pesama „Ljubav mi srce mori“ je uvek i u svakom trenutku prva koju zapevam.
Muzika Baneta Opačić, tekstovi, bili su moj san, sedamnaestogodišnjaka. Uz njegove pesme sam se momčio, voleo, tugovao.
11.maja 2019. godine, desilo se čudo! Počela  je saradnja sa   Banetom,  profesionalnim i  velikim gospodinom.  Prvu pesmu „Voleo te neko“ tekst i aranzman radio je Bane Opačić. Spot je izašao 27.12.2019.godine. Tekst i miziku za treću pesmu i spot koji se pojavio 21.1.2021, takođe Bane Opačić a aranzman Dejan Kostić. Za drugu pesmu i spot „Za tebe dišem“ muziku, tekst i aranzman Dejan Kostić. U maju mesecu ove godine očekujemo da će stići  nova pesma koju pripremam u saradnji sa Dejanom Kostićem.  Pesma po pesma,  za zadnjih godinu dana snimio sam tri. Nastaviću tako dok ne kompetiram i izdam CD .
Uvek biram da pevam uživo.  Jedini kritičar, jedina podrška i nagrada je publika,  čista razmena emocije.                                                                                           Pesme isključivo biram ako se u njima pronadjem. Sve je onako kako osećam. Muzika je moj poziv. Zato vodim računa da me okarakteriše. Kao pevača i čoveka,  kroz pesme. Podrška su moji roditelji i mlađi brat  .Mi smo jedan porodični tim koji ne odustaje, uvek predani jedno drugome, u svakom trenutku se dogovaramo i rešavamo. Planovi su mi dugoročni. Tek sam zakoračio u estradni svet. Želim da pevam, nastupam, izgradim prijateljstva. Nisam od onih danas i sutra pa kako bude.
Posebnu zahvalnost pored porodice, naglasio bih, dugujem profesorki muzičke škole Tijani Brkić. Kada sam odustajao, nije mi dozvolila da odustanem. Kada sam prestajao da verujem da mogu, ona je verovala u mene. Što se tiče planova na duže staze u nadi da će nas epidemija COVID 19 brzo napustiti, odnose se na rad, nastupe i nove pesme. Inače  8.marta  na mom  YoueTube  kanalu poklanjam   KAVERE  damama za praznik. 
Naj magazin    
Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

PONOSNA SAM ŠTO SAM USPELA DA SAVLADAM SVE IZAZOVE

Next Post

SAM PROCES IGRANJA JE ČAROLIJA POSLA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PONOSNA SAM ŠTO SAM USPELA DA SAVLADAM SVE IZAZOVE

Karijeru  voditeljke Dragana Katić je započela  sa 21-om godinom života, I od tada do sada ima nebrojeno puno televizijskih...

08/03/2021