Breaking

U SUSRET NOVOGODIŠNJIM ODLUKAMA

Kutak za psihologiju / Život / 31 decembra, 2020

Dolazi trenutak da iza sebe ostavimo sve ono što je pred nas stavila 2020. godina. Možemo slobodno da kažemo da je donela pregršt pitanja ko smo, gde idemo i šta da radimo s obzirom na sve okolnosti i izazove koji su se pojavljivali. Sve ovo i još mnogo više nije nas učinilo ravnodušnim, već se svako od nas verovatno zapitao šta sada, gde su završile sve moje odluke i potrebe, kako da odaberem prave promene za sebe i kako da se usmerim ka njima.  Postavlja se i pitanje koliko su sve odluke, koje po navici donosimo na svakom prelazu iz godine u godinu, potentne i ostvarive.

Razmišljam da li je vreme u kojem smo se zatekli otvorilo pred nama mogućnost da prirodno iz ere informacija transcendiramo u eru intuicije. Sve informacije kojima smo bili okruženi i preplavljeni su, hteli mi ne hteli, u velikoj meri uticale na nas i naše biće koje samo u stvari želi da bude to što jeste. Kako da dopustimo našem biću da bude? Kako da sve ono što oseća da može i da mu pripada dostigne i ostvari? Šta bi se desilo kada bismo uspeli da se pomerimo iz dosadašnjih sigurnih modela razmišljanja i ponašanja i dopustili unutrašnjem glasu i svojoj intuiciji da nas vodi? Da li bi nam to probudilo još više kreativnosti uz koju možemo da napravimo čudo samo ako joj se predamo? Da li nam novonastale svetske okolnosti pomažu da podarimo rođenje svim našim uspavanim potencijalima? Da li je svet oko nas siguran zato što se mi osećamo sigurno u sebi? Na kraju se pitam, da li je ova nadasve čudnovata i izazovna godina probudila u nama uspavene moći da budemo kreatori koji mogu da pomere sopstvene granice?

Usuđujem se da mislim o novim odlukama koje svojim brzinskim nastupanjem Nova godina svakako pobuđuje. Osećam da je neverovatno važno da više nego ikada pre zaštitim svoje odluke od mene same i svojih akcija koje mogu da ih oštete i zaprljaju da ugledaju svetlost dana. Gledam na svoje odluke kao na posađeno seme koje je potrebno negovati na putu do cvetanja. Svesna sam da su neke od njih brže ostvarive, dok su neke od njih više deo procesa koji opet zavisi od mog angažovanja i posvećenosti. Svakako nije lako istrajati na putu da svoje odluke manifestujem u životu i radujem im se svim fizičkim čulima.

Među nama postoje oni kojima je svega dosta, koji su umorni od svih turbulencija i kojima je bliža ideja odustajanja od svojih odluka, pa naginju ka tome da se samo prepuste. Mislim da je to sasvim u redu. S druge strane, verujem da postoje i oni kojima je blizak proces odlučivanja i ostvarivanja svojih namera. Evo predloga šta može da nam asistira na putu da svoje novogodišnje odluke pretvorimo u realnost kojoj ćemo se radovati i u kojoj ćemo pronalaziti dobre osećaje.

-Smatram veoma važnim da svoje odluke donosimo iz srca. Srce je to koje uvek zna šta je najbolje za nas. Poklonimo mu poverenje i dopustimo mu da nas vodi.

-Zapitajte se koje odluke su lakše i brže ostvarive, a podjednako važne da se dogode, pa neka one svojim ostvarenjem prirodno uvećavaju vašu motivaciju da stignete do onih kojima je potrebno više vremena i istrajnosti da se konačno realizuju.

-Istražujte šta i kako bi trebalo da menjate da biste stigli do odluka koje vas privlače.

-Uvrstite u svoj plan i to šta ste sve spremni da učinite u narednom periodu kako bi vaše odluke prešle put od ideje do vidljive manifestacije.

-Uzmite u obzir i to da smo samo ljudi koji ispoljavamo svoje slabosti i osetljivosti. Neka vam bude jasno kako sami sebe možete da sapletete na putu do konačnog ostvarenja svojih odluka.

-Prirodno se zapitajte šta vas motiviše da ne pokleknete usput?

-Bilo bi veoma lepo da na tom putu uvažite svaku ostvarenu odluku i sebe nagradite za uspeh. Svaka nagrada povećaće vam vibraciju da istrajate do glavne premije i ključne odluke koju ste napravili.

-Potražite sva moguća sredstva koja mogu da vam održe nivo podsticaja i pažnje do samog cilja.

-Dopustite svom srcu da vam pomogne u procesu vizuelizacije kako se provodite kada su vaše odluke već ostvarene. Ako ih na samom početku vidite kao vitalne i žive, velika je verovatnoća da će baš tako i da bude.

 

Anita Marković

Psihoterapeut

www.anitamarkovic.com

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

ČESTITKA

Next Post

REČ UREDNICE......

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ČESTITKA

ČESTITKA A nije to bilo tako davno, samo pre tridesetak godina ... -Jesi li kupio čestitke? -Nisam još ... -A...

December 31, 2020