Breaking

SUNČEV BREG-BUGARSKA

putovanja/zanimljivosti / 31 oktobra, 2020

Ove godine zbog sitacije sa COVID 19 nismo mogli baš da putujemo. Ali, naša susedna država Bugarska otvorila je granicu za naše državljanje, pa su poneki od nas I mogli da se smeste na obalu Crnog mora. Za one koji nisu tamo nikada bili I da ne znaju šta tamo mogu da očekuju, evo par ličnih impresija, koje Vam mogu poslužiti u nekom budućem putovanju na toj destinaciji.

Bugarska je popularna letnja destinacija zbog pristupačnih cena I lepih I komfornih objekata na samoj obali mora. Bugarska važi za najjeftiniju destinaciju u regionu i svake godine je posećena od strane srpskih turista. Jedno od najpopularnijih letovališta je svakako Sunčev Breg koji se nalazi  u južnom delu crnomorskog primorja. Pruža se duž prelepog, polukružnog zaliva okrenutog ka istoku. U zaleđini grada se završava impozantni venac balkanskih planina i stvara prelep ambijent. Na jugu se nalazi antički grad, Nesebar, arhitektonski i istorijski spomenik bugarske i svetske kulturne baštine. Tokom godine u samom gradu boravi jako mali broj stanovnika ali tokom letnjih meseci na hiljade turista poseti ovaj gradić koji se proteže duž plaže duge više od nekoliko kilometara, a ima tendenciju da se širi I dalje.

Kažu da ponekad turistička sezona traje od kasnog proleća do novembra a na šetalištu,  možete čuti mnogo različitih jezika: ruski,  češki, madjarski, poljski , nemački…. Šarenolikost naroda, učinila je I da ponuda aktivnosti za turiste bude impozantna.  Imate utisak da se ceo život tokom letnje sezone odvija na ulici tj na šetalištu koje povezuje hotele unutar Sunčevog brega. Najvažnije je da možete birati I izabrati ono što vama odgovara: od velikog izbora aktivnosti na vodi, paintbola do noćnog provoda, a I svaka generacija može pronaći nešto shodno svojim  interesovanjima I željama. I nekoliko svetskih televizijskih kuća poput BBC i Chanel 4 snimali svoje serije i filmove u ovom popularnom Bugarskom letovalištu.

Klima crnomorskog primorja je sa tipičnim toplim i suvim letima, ali ne pretoplim. Za ovo popularno letovalište važi da ima posebno prijatnu klimu, jer se tu dodiruju mediteranski topao vazduh i svež planinski koji posebno pogoduje osobama sa respiratornim problemima. Sunčev Breg je dobitnik “Plave zastave”, prestižne nagrade za kvalitet i čistoću plaže.Kombinacija zelenih šuma sa plažom, morem i netaknutom prirodom, čine ovo letovalište  destinacijom koju svakako treba posetiti.

 

Da vam damo još neke kratke smernice vezano za ovu zemlju. Udaljenost Sunčevog brega I Beograda je od 809 do 824 km u zavisnosti sa kog kraja Beograda krećete, a sat morate pomeriti na jedan sat unapred u zavisnosti od našeg vremena.

Valuta je lev, a možete se cenkati sa prodavcima  koji su uvek raspoloženi da turistima izadju u susret.

Najjači utisak koji nosite iz Bugarske je da je ona I dalje spoj starog I novog, od svačega po malo, za svakoga po nešto  I to je ono što joj daje posebnu draž.

Olivera Marinković


Oznake: , , ,Olivera Marinković
Previous Post

O TIPOVIMA LIČNOSTI

Next Post

KOKTELI ZDRAVLJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

O TIPOVIMA LIČNOSTI

  Podela na tipove ličnosti ima mnogo, a njeni začeci mogu se smestiti čak u period pre nove ere. Četiri...

October 28, 2020