Breaking

NAPRAVITE SAMI OSVEŽIVAČ PROSTORA

Dom / Život / 18 oktobra, 2023

Da li ste za varijantu “uradi sam”? Ako jeste, evo najjeftinijih I najednostavnijih načina da napravite osveživač prostora.

Svaki dom ima neki svoj karakterističan miris. Ali sigurno ste primetili da neke kuće ili stanovi stalno dobro mirišu, nekako sveže. Evo recepata, za koje smo sigurni da će vam biti zadovoljstvo da ih napravite sami, jer vaš dom može mirisati baš onako kako vi želite, a za ovo vam neće biti potreban dodatni novac, ali malo dobre volje i  minimalnog rada sigurno hoće. Za prvi način treba vam  flašica (sa raspršivačem, a može da vam posluži i neka stara flašica od iskorišćenog sredstva za čišćenje.)

Ključna stvar u ovoj mirisnoj formuli je eterično ulje. Svoj miris možete da napravite tako što ćete uzeti kaščicu sode bikarbone, pet kapi eteričnog ulja (prema želji: limuna, narandže, lavande, mente) i potrebno vam je 300 ml destilovane vode.  Sve dobro promešajte, protresite i rasprskajte po stanu.

 

Drugi trik je sa štapičima za rštilj:

Štapićima za roštilj odstranite oštre vrhove. U staklenu bočicu naspite maslinovog ulja (da ne prelazi polovinu), zatim dodajte kapi eteričnog ulja koje ste odabrali.Štapiće zaronite u bočicu, a intenzitet mirisa će zavisiti od količine štapića koje ste stavili.Možete napraviti više ovakvih osveživača I rasporediti po stanu, I sigurni smo da će vam dom lepo mirisati.

Treći način je da u posudicu od iskorišćene kreme stavite 3 kašike pirinča, malo kuhinjske krupne jodirane morske soli I par kapi eteričnog ulja po želji (ilia ko nemate eterično ulje može I omekšivač). Uveče, kutiju možete zatvorati, ujutro je otvorati, a s vremena na vreme možete dodati ponovo eterično ulje i promešati sadržaj iz činijice.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Prodaja fotografija putem interneta

Next Post

ASKA I VUK

You might also like


More Story

Prodaja fotografija putem interneta

Prodaja fotografija putem interneta postala je pristupačna i popularna opcija za mnoge fotografe i umetnike. Evo kako funkcioniše...

October 18, 2023