Breaking

Ko stvara naše prbleme?

Kutak za psihologiju / Život / 3 jula, 2023

Neki stariji i iskusniji, kažu, dobro je da imamo probleme, kada  nije dobro problemi imaju nas! Mladji, kažu, sledeći popularnu psihologiju, da se reč problem treba da se piše malim slovom (da mu ne bi pridavali pažnju) i da to nisu problemi već su izazovi sa kojima se susrećemo svakodnevno (neki veći, neki manji). Praktičari kažu da je to trka sa preponama i da su dozvoljene sve opcije: i da ih prevazidjete na kolenima, da ih zaobidjete i sa leve i sa desne (kako je kad moguće), da ih preskočite , nekad iz mesta, nekad iz daleka, da su neminovni i da trku sa životom nastavite dalje.  Nekada je najbolje prepustiti ih vremenu i da im ne treba dozvoliti da imaju moć nad nama. Svi se slažu u jednom, a to je da je problem reč grčkog porekla koja kaže nauči zadatak ili sporno pitanje. Prava definicija! Tu leži mogućnost za naš rast i razvoj! Ko je odgovoran za to nauči- samo mi.

Sve naše   prbleme stvorili smo sami.  Činjenjem ili nečinjenjem odredjenih stvari. Znamo da mnogi od nas

apsolutno u ovo ne mogu  da poveruju, niti mogu da prihvate, naročito ako se nalaze u nekim jako velikim životnim probemima, ali, bićete razočarani kada shvate da je to tako. Krenite od posledica ka izvoru, a ne obrnuto, pa ćete videti  pa ćete videti šta je rezultat! Svi mi kažemo da je to bio „sticaj okolnosti“, karte su se tako podelile,  kriv/kriva je onaj, ono i sl. Istovremeno, moramo da shvatimo da je to što nam se dešava, a mi nazivamo problemima,  fantastična ili fatalna prilika za  učenje i duhovni rast, jer znači da mi imamo tu moć da svoje probleme ( zadatke)  i rešimo. I šta znači to da ste vi sami stvorili svoje probleme? Naravno da to nije na svesnom nivou (ponekad i jeste, činjenjem ili nečinjenjem određenih stvari, mada može biti i u pitanju neznanje i nesvesno. Ali, shvtite ono što nam se dešava da dolazi iz energije u kojoj živimo i iz koje kreiramo  svoju realnost i život. Dakle, imati problem u životu, znači da živite upravo u  energiji tih problema. Ne znate i niste ni svesni da možete iz nje samo vi  da izadjete i da su drugi samo imaginarne figure koje nam se  javljaju u preprekama. Mi im dajemo značaj,  snagu i moć. .  Šta znači živeti u energiji problema? Kako da to pretvorite u nešto što ćete razumeti bolje? Jednostavno, pitajte i prispitujete se   kako se osećate, znači na prvom mestu su emocije a one su  zapravo energija. Energija u kojoj živite su konstantne emocije ( produžene) koje osećate i gajite  u sebi. Pitajte se onda koje to emocije osećate dok se nalazite u tim razmišljanjima koje vam zaista fizička realnost nudi (servira)?  Vaša fizička realnost i fizički život  su pokazatelj šta je to i  zašto imate te probleme i kako se osećate i dokle  god tu energiju ne promenite,  emocije ne oslobodite, vi nećete moći da dodjete do rešenja. Naravno da rešenje i problemi nisu u  istoj energiji, nisu na istoj vibraciji, nisu na istoj frekvenciji, znači to su potpuno različite kategorije.  Koje su to najčešće emocije kada se osećate da ste u nekim „teškim problemima“ i teškim životnim situacijama?

Strah, briga, tuga, napuštenost, nemoć, patnja…To je ta energija iz koje se kreiraju vaši problemi. Ne donose vama vaši problemi te emocije, već su  te emocije već u vama, jer svakako živite u toj energiji i emocijama koje  kreiraju vaše probleme. Kako rešiti svoje probleme?

Pre svega promenom ugla gledanja na stvari, jer vi niste ni prvi ni poslednji koji se našao u toj ili sličnoj  situaciji. Potom se suočite sa situacijom u kjoj se nalazite, , pogledajte joj u oči i shvatite gde je izvor problema. Neki kažu da se mnogi problemi mogu rešiti samodisciplinom i kada svoje probleme sasečete  u korenu. . Probajte i  promenom emocija, promenom energije, i oslobadjanjem od teških emocija. Postoje razne metode, a koju ćete vi izabrati na vama je da odlučite. Jednom će pomoći jedna, drugi put druga… Kada  oslobodite svoju zarobljenu energiju, tj emociju i pretvorite je u  više vibracije, problemi ćete početi da se rešavaju. Počnite da se krećete (kaže se „Mrdni sobom Bog će s tobom“) ka izlazu iz tunela, makar i nasumice ili  ka čak i onom najmanjem  tračku svetla koje se nazire. Ohrabrite sebe i pokušajte da zamislite kako  bi se osećali kada bi vaš problem bio rešen, i kada bi ste živeli život koji želite.  Taj dobar osećaj može i te kako da bude podsticaj za dalje. Ako ste već nekad bili u toj situaciji, pokušajte da se prisetite kako ste se tada osećali, a ako niste, zamišljajte, intenzivno i sa osećanjima kako bi ste se zaista osećali da su vaši problemi rešeni. I onda te emocije, koje vam se tada jave, to su obično, emocije mira, bezbrižnosti, radosti, ljubavi, lakoće, što duže  budete u tim emocijam, kako god bilo, nadjite način, da se oslobodite tih „loših“ emocija, i da ih zamenite boljim. Jer, kaže se da nije misli ne bi bilo ni bola. Padnite,  ali se podignite  što brže možete  intenzivna sećanja neka vam idu u pravcu više vibracije, vere i nade da izlaz postoji, a i da ostane sve tako kako jeste, možda ste na pravoj životnoj stazi koja vas vodi do samog vrha, odakle je uvek pogled na stvari lepši.  Sve vaše odbrambene snage, aktiviraće se same od sebe (zakon preživljavanja), i snaga za koju niste ni znali da posedujete, pojaviće se baš kad treba. Sam izlazak iz zone konfora je uvek bolan i neprijatan, ai ne znači da je loš po vas. Naprotiv. Nekada čak neće biti potrebno da ništa preduzmete u fizičkom smislu a stvari će početi da se rešavaju kao da ste poduzeli sve na ovom svetu. Ne zaboravite da  sve polazi i dolazi  iz vas – dobro i loše, a ništa nije ni dobro ni loše.  Stvar je samo kako percipiramo stvarnost, jer fizička stvarnost je iluzija, vi je stvarate svojim mislima,  emocijama, svojm energijom, i što više vodite računa u kakvoj ste energiji, i kako se osećate  više ćete imati kontrolu nad tim  šta ćete u životu da iskusite a svi,  logično, želimo najbolji život za sebe.

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

Mesečni horoskop za jul 2023.

Next Post

ALBEROBELLO

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Mesečni horoskop za jul 2023.

Ovan Uporni Ovnovi, nema šta. Za vas nema  odmora, granica  ni mira. U prvim danima meseca jula ćete biti energučni...

July 1, 2023