Breaking

PUSTILA SAM ŽIVOT DA ME VODI

Life style / Moda / moda / 30 juna, 2023

Tijana Čurović je pozorišna I televizijska glumica čijih se uloga rado sećamo i  iščekujemo nove, (https://najmagazin.com/2020/11/13/1594/) a ovoga puta nam je dozvolila da malo “zavirimo u njen ormar” I da porazgovaramo o modi. Sama kaže da možda nije najbolji sagovornik na ovu temu, jer ona sledi sebe, svoju jednostavnost i udobnost , ali baš to je bio razlog što smo je pozvali  na intervju. Kao svakom zaljubljeniku u svoj posao, red je da je pitamo kako je I šta će raditi ovoga leta:

Kao i obično glumci najviše snimaju tokom leta, tako da sam angažovana na tri  projekta i nadam se da ću krajem jula “zakačiti”  malo odmora.

 

Koliko pratite modne trendove i da li se pridržavate modnih zapovesti ili negujete svoj  stil?

Ja bih rekla da sam veoma jednostavna osoba i da kod mene nema mnogo komplikacija ni što se mode tiče, ni uopšteno!Modu utoliko pratim da obavezno čuvam komade čak moje bake i mame jer znam da se uvek vraća,a ono što sam stekla godinama jeste neki svoj opušteni stil, pa mi ćerka često kaže da imam sve iste stvari samo u drugim bojama, i ono što je osnovno moje pravilo jeste udobnost!

 

Šta smatrate da je Vaš zaštitni znak kada je odevanje u pitanju?

Ne bih rekla da imam zatšitni znak, ali svakako farmerke u svim bojama, nijansama i modelima i bela košulja kao i starke ili martinke zimi su nešto iz čega se ne izvlačim i u čemu sam najčešće.

 

 

Koliko posećujete modna dešavanja u gradu i ko je po Vama modni dizajner koji pravi modele koje bi ste voleli da ponesete privatno?

Možda nisam najbolji sagovornik na ovu temu, volim jednostavnost i u bojama i u modelima i retko kada se odlučujem na boje (bela,  bež, crna i siva) tim bojama mi preovladava ormar i volim i takve kreatore nrp. Dragana Ognjenović i stranih što se tiče Armani, ali zaista nisam luda za modom i više volim da nosim krpice koje za mene imaju sentimentalnu vrednost.

 

 

Da li ste ikada bili učesnik modne revije?

Jesam, zvali su me da budem model nekih venčanica i sa ćerkom sam dok je bila mala zajedno nastupala na jednoj reviji za mame i decu, pa smo zajedno bile na sceni.

 

Baš lepo! Šta mislite šta je najvažnije u izgledu jedne žene…

Ono što je najvažnije na ženi jeste osmeh i parfem, sve ostalo je nebitno.

 

 

Kako volite da se odevate van javne scene i kako biste okarakterisali svoj stil?

Na sceni ili na snimanjima kada tumačim neki lik i ne volim previše da se fokusiram na kostim, ja se pobrinem da liku dam karakter i emocije a kostim prepuštam profesionalcima, jedino ako se ne podudara sa likom kakvim sam zamislila malo dam sugestiju i umešam prste. A privatno retko kada ćete me videti sredjenu, pa čak i kada su neki dogadjaji u pitanju, volim neplanski da živim i ne opterećujem se garderobom, pa često kako sam se zatekla preko dana samo produžim i uveče. Ne volim ničim da se opterecujem. Ne razumem šta žene satima rade ispred ogledala…moje sređivanje se završava za 10 minuta.

 

 

Da li u kupovinu  odeće idete planski ili neplanski…

Kod mene je sve u životu neplanski…sve što planiram se izjalovi…tome sam se naučila i prepustila životu da me vodi. .

 

Imate li omiljene brendove?

Imam ali neću ovde da ih reklamiram. Svakako me mnogo nervira što kod nas žene najviše nose Zaru i sve isto izgledaju, ja više volim Skandinavski stil odevanja i njihov šik i jednostavnost.

 

Koji aksesoar vam je najvažniji?

Naočare…obožavam ih i zimi i leti…i imam ih mnogo.

 

Šta je ono bez čega ne možete iz Vašeg garderobera i šta je za Vas ono must have?

Kao što rekoh farmerke i bela košulja.

 

 

Imate li nekog savetodavca za odevanje  ili ipak sami vodite računa o svom stajlingu?

Možda nisam suviše moderna ali zaista mislim da je to kod nas nepotrebno. Imam svoj izgradjen stil i čak i za premijere ili posebne prilike ne vidim poentu da se nose neki papreno skupi brendovi. Mi smo glumci i tu smo da ispratimo lik i priču. Kao što rekoh nisam najbolji sagovornik na ovu temu…E,  da smo u Holivudu pa za neki festival to ima smisla i podržavam.

 

Kako za Vas glasi definicija dobro odevene žene?

Dobro odevena žena je koja ima sopsteni stil koji prati njen karakter, ne prati slepo modu i čuva svoju prirodnost i posebnost.

Prateći Vaš rad i društvene mreže, izgedate sjajno. Da li se i kod Vas reflektuje ono kako se osećate na spoljašnji izgled?

Hvala…znam da je kliše ali imala sam sreće sa genetskim materijalom i detinjim duhom koji me održava. Najvise sam zahvalna tome i trudim se da sačuvam tu devojčicu u sebi i da je ne pokvarim ili ne upropastim.

 

U stalnom kontaktu ste sa ženama. Gde obično žene greše u odevanju i koji bi univerzalni savet treba da slede?

Žene pratite sebe i ne možete da pogrešite i ne pratite modu po svaku cenu. Napunite svoju dušu dobrim sadržajem, kvalitetnim ljudima, kulturom, muzikom, vaspitanjem i kada ste zadovoljne iznutra to se odražava na vašu spoljašnjost, a nema lepšeg aksesoara od vašeg osmeha!

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

LEKOVITOST DINJE

Next Post

Mesečni horoskop za jul 2023.

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

LEKOVITOST DINJE

Leto je pravo vreme kada treba promeniti navike u ishrani. Toliko je namirnica koje su sveže i zdrave, a uz pomoć kojih...

June 28, 2023