Breaking

ZOMES KUĆICE NA KOSMAJU

putovanja/zanimljivosti / Život / 14 marta, 2023

Nedaleko od Beograda, Kosmaj je  u biti idealna opcija za odmor: dovoljno blizu da ne razmišljate o putu, dovoljno daleko da se od svega isključite I “napunite baterije”.  U turistitčkoj ponudi ove planine od nedavno su I zooms kućice.

Zomovi su kuće građene po principu zlatnog preseka koji predstavlja savršenstvo oblika i proporcija. Sastoje se iz romboida koji su projektovani u skladu sa Fibonačijevim nizom. Iako toga nismo svesni, priroda je kreirala ovu urođenu proporciju pri stvaranju mnogih pojava, biljnih vrsta i živih bića. Može se reći da je ovo savršenstvo proporcija zoma potpuno u skladu sa našim bićem. Zbog toga boravak u njima povećava energiju, budi pozitivne misli i osećanja i dovodi um i telo u harmoniju sa prirodom, kažu Marija i Ratko tvorci ovih objekata.

Kosmaj zomes je potpuno nov smeštaj na našim prostorima, koji je sa radom počeo početkom ove zime, a radi se o privatnom imanju na kome su smeštene ove sasvim posebne kućice. U pitanju su kućice, za čiju fasadu su koristili specijalan alubond zbog koga kućice menjaju boje u zavisnosti od ugla posmatranja, položaja sunca i doba dana.

Kada je nebo vedro ima se  utisak da spavate pod zvezdama, dok ste u realnosti zaštićeni, zaključani i na raspolaganju imate svu privatnost.

Zanimljivo I neobično, zar ne? Svaka kućica ima đakuzi, krevete, kuhinju  I kupatilo.  Ono što momentalno osvaja jesu veliki prozori koji svim gostima dopuštaju da sve vreme uživaju u pogledu na prirodu, a zatim je tu brižljivo uređen enterijer u neutralnoj paleti gde je sve u funkciji postizanja sklada. Kuptailo, kuhinja I ostali neophodni sadržaji nude pre svega konfor a pravi su spoj modernog I prirode. Kako su kućice pravi kameleoni zaista ne postoji „najbolje vreme“ za posetu iz svake prognoze ovde ćete izvući maksimum. Bilo da ste doživeli iluziju zimske idile ili blistavost toplog dana kada se možete sunčati ispred zomesa I uživati beskrajno u svakom dobu dana I boji koju nudi boravak u prirodi.  Doručak stiže ujutru iz obližnjeg restorana, sve što je potrebno za potpuni odmor. I ne zaboravite, da je važno I sa kim ste pa uz adekvatno društvo u zooms kućicama,  možete  doživeti potpuni reset I sa mnogo poleta I snage krenuti u nove sadržaje života.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

PRIRUČNIK I KUVAR ZA PSEĆU SREĆU!

Next Post

STVARANJE NOVOG OKEANA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PRIRUČNIK I KUVAR ZA PSEĆU SREĆU!

Sandra Đuretić, gastro-blogerka (Bakina vanglica), je neko, ko čini nam se želi da ode u svemu korak napred. Sem recepata,...

March 13, 2023