Breaking

KNJIGE ZA TINEJDŽERE

Knjige / 20 decembra, 2022

Ime Nikolas Sparks je vrlo poznato ime kada je pisanje za mlade u pitanju. Omiljeni pisac mladih je sve ljubavne,  porodične price i tužne životne sudbine o kojima piše, smestio u svoja dela, I tako stekao milione obožavalaca širom planete. Ukoliko do sada niste čitali  njegove knjige, koje ugvnom prate I filmovi, pravo je vreme da ga upoznate bolje.  Jedan od filmova po knjizi Nikolasa je:

 

  1. Šetnja za pamćenje (A Walk to Remember)

 

Prvi film po knjizi Nikolasa Sparksa, je upravo ovaj, koji možete odgledati bezbroj puta I preporučititi ga drugima.  Nekoliko godina kasnije prevedena je i istoimena knjiga.

 

Radnja filma/knjige: Lendon je srednjoškolac koji konstantno pravi probleme. Poslednji problem koji je napravio doveo je do nesreće njegovog prijatelja i on je kažnjen. Splet okolnosti ga dovodi u vezu sa Džejmi, devojkom kojoj se godinama podsmehivao zbog odevanja i smernog ponašanja. A dalje, pročitajte ili pogledajte sami….

 

  1. Beležnica (The Notebook)

 

Na pomen Nikolasa Sparksa, najveći broj ljudi seti se ovog filma.

 

Radnja filma/knjige: Eli je devojka iz višeg staleža koja preko leta dolazi u jedan gradić sa svojom porodicom. Upoznaju Nou, lokalnog mladića, sa kojim ulazi u vezu uprkos tome što ne pripadaju istom staležu. Njihova veza neće teći lako, a decenijama kasnije, kada Noa čita dnevnik svoje žene Eli, koja sada boluje od alchajmerove bolesti, prisetiće se kako je izgledao njihov odnos sa svim usponima i padovima.

 

  1. Poslednja pesma (The Last Song)

 

Tinejdž film, sa poznatim tinejdž zvezdama – Majli Sajrus i Lijamom Hemsvortom, jedan je od omiljenih. Knjiga je takođe sjajna i vredna čitanja. Osim što je u pitanju lepa ljubavna priča, ovaj film pokazaće  važnost porodice i porodičnih odnosa.

 

Radnja filma/knjige: Roni je buntovna tinejdžerka čiji su roditelji razvedeni. Zajedno sa bratom, dolazi u jedan gradić na moru, gde živi njihov otac, da zajedno provedu leto. Roni će na tom putovanju upoznati lokalnog mladića Vila i promeniti se iz korena.

Pred nama je zima, pa za večernje časove preporučite knjige ili filmove ovog pisca svom tinejdžeru.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

POZIVNICA ZA IZLOŽBU

Next Post

REČ, DVE MODI SA IVANOM ELEKTROM

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

POZIVNICA ZA IZLOŽBU

Apstraktni slikar, Nemanja Vučković, svoju prvu samostalnu izložbu u Beču nazavo  je  „Slobodn let“. Pozivamo vas na svečano...

December 20, 2022