Breaking

TORBICA LEDY DIOR

Life style / Život / 26 novembra, 2022

Zahvaljujući objavljivanju pete sezone „Netfliksove“ hit serije „Kruna“, u kojoj Elizabet Debicki maestralno tumači Dajanin lik, moda tog vremena ponovo je aktuelna. Za ljubitelje tadašnje mode i komada koje je Dajana nosila, serija je pravo estetsko uživanje budući da rekreira neke od najslavnijih princezinih modnih trenutaka. Njen možda i najpoznatiji aksesoar – mini „lady dior“ torba koju je nosila na Met Gali 1996. godine dobiće svoje novo izdanje u ograničenoj seriji.

Manja verzija njene omiljene tašne, koja je posebno bila kreirana za nju i njeno pojavljivalje u plavoj satenskoj haljini – biće dostupna za kupovinu u „Diorovim“ buticima širom sveta.

Istorija torbice „lady dior“, koja je i dalje jedna od najprepoznatljivijih i najpopularnijih artikala brenda, fascinira. Modna kuća je imenovala model po Dajani jer ga je toliko volela. Prema brendu, u septembru 1995. godine, dok je prisustvovala otvaranju retrospektive Pol Sezan u Parizu, prva dama Francuske je Dajani poklonila potpuno novu, dotad neviđenu torbu, koja se tada zvala „chouchou“.

Samo nekoliko meseci kasnije, princeza je viđena kako nosi torbu dok je izlazila iz aviona u Buenos Aijresu – ali ovo ne bi bio jedini put da je viđena sa „chouchou-om“. U stvari, donekle se vezala za stil torbice, noseći je sa sobom iznova i iznova. Kada je Dajana odlučila da bi volela da ima torbu u tamnoplavoj boji, koja će odgovarati njenoj boji očiju, kuća je zvanično preimenovala torbu u „lady dior“. Time je Dajana postala najpoznatija obožavateljka ovog modela.

Tokom godina, legendarna torba je dobila svoje izdanje u mnoštvu boja, veličina i materijala, iznova menjajući se iz sezone u sezonu.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

KATAR

Next Post

Buy nothing day

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

KATAR

Ovih dana najvažnija sporedna stvar na svetu dobila je svoju prestonicu. Uz fudbal, najčešće spominjana država je Katar,...

November 25, 2022