Breaking

ALA JE LEP, OVAJ SVET

Kratke vesti / 22 septembra, 2022

Ala je lep ovaj svet srpski je film iz 2022. godine u režiji Filipa Čolovića i po scenariju Andreja Šepetkovskog.

 

Film je premijerno prikazan na 46 festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dok je bioskopska distribucija zakazana od 22 septembra 2022.

Film govori o ljubavi koja preobražava i o mogućnosti promene svakog čoveka na bolje ili na gore, u zavisnosti od toga čime se napaja. Ljubiša, dobro nadzemaljsko biće čiji je zadatak da spoji ljude u bračnu zajednicu, već dugo je neuspešan u svom poslu. Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog i isfrustriranog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju tv voditeljku i površnu mega zvezdu, autorku čuvene pomodarske emisije Šetnja s lavom.

 

Šeprtljasti Ljubiša stvara okolnosti koje bi ih sjedinile, te Una intervjuiše Batu u njegovom stanu. Posle napetog intervjua, sukoba i razbuktalih strasti, plin eksplodira i stan odleti u vazduh. Njih dvoje prežive, no strada Batina komšinica. Inspektor Trišić hapsi Batu zbog nehotičnog ubistva i pokušaja ubistva Une. Bata biva osuđen i dospeva u zatvor, gde pokušava da preživi i vremenom postaje surovi kriminalac…

Doprinos ovoj zanimljivoj priči dali su glumci:

Andrija Kuzmanović kao   Bata, Anđelka Prpić igra Unu, Nikola Pejaković    je Ljubiša.

Da ne zaboravimo I ostale glumce koji su dali veliki doprinos ovom filmskom ostvarenju:

Andrej Šepetkovski,      Anica Dobra,  Branko Vidaković, Tihomir Stanić,  Branka Pujić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić,     Miljana Gavrilović I Tara Milutinović.

Topla preporuka za ovo domaće ostvarenje!

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

DANAS JE MALA GOSPOJINA

Next Post

POČETAK NA KRAJU

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DANAS JE MALA GOSPOJINA

Srpska pravoslavna crkva obeležava 21. septembra rođenje presvete Bogorodice, praznik koji se naziva i Mala Gospojina. Dar...

September 21, 2022