Breaking

„Leptirići” Alis Ouzma

Knjige / 15 avgusta, 2022

Ova knjiga je u javnosti podigla veliku prašinu, a  stigla nam je iz Engleske. Knjiga ne govori o stvarima na koje smo navikli. Kada pročitate  kratak sadržaj, sve  će vam  biti jasnije. U knjizi se radi o tome da   Čarli (14) i Nik (15) idu u istu školu, ali upoznaće se tek kad budu smešteni u istu klupu. Brzo će se sprijateljiti, a Čarli će početi da se zaljubljuje u Nika iako veruje da je Nik strejt.

Međutim, ljubav je nepredvidiva i Niku će se Čarli dopasti više nego što ijedan od njih dvojice može da očekuje.

Roman je veliki hit u inostranstvu, ekranizovan je I kao serija,  a od sredine jula može da se nadje I u našim knjižarama. Deo javnosti je time zgrožen, najblaže rečeno, jer ova knjiga opisuje ljubav dvojice dečaka,  Oni koji su time skadalnizovani, kažu da je nedopustivo to što se ovaj roman prodaje na odeljku sa dečijim knjiigama misleći da  se time propagira homoseksualnost. Ne želimo da ulazimo u bilo kakve stavove,   I tudje živote, ali lično je pitanje hoćete li svom tinejdzeru dozvoliti da je pročita Ili ne,

Alis Ouzman  je zaista mlada spisateljica i ilustratorka rođena 1994. u Kentu u Engleskoj. Njen prvi roman objavljen je kad je imala samo devetnaest godina, a „Leptirići” je njen prvi grafički roman.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

OD BLAMAŽE DO REPORTAŽE

Next Post

LAZAREVA PEĆINA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

OD BLAMAŽE DO REPORTAŽE

               Nekada davno, kako sada počinju priče iz vremena kad sam imala dvadeset i neku, dobila sam posao...

August 14, 2022