Breaking

Kako započeti novu radnu nedelju?

Biznis i karijera / 24 jula, 2022

Kada bi ste napravili anketu medju ljudima koje poznajete najverovatnije da bi ste od njih dobili odgovor da im je najgori dan u nedelji-  ponedeljak.   Posle bezbrižnog vikenda, dolazi prvi radni dan, a to je taj “ozloglašeni ponedeljak”, u kome nam sve teško pada.   Medjutim, istraživanja pokazuju I dokazuju, da je svejedno, koji je dan u nedelji kada radite ono što volite. Ali, neki ljudi gledaju na nedelju kao na božiji blagoslov, jer je provode ispunjeni sadržajima koji im prijaju.

 

„Ako ne radiš ono što voliš, potrudi se da zavoliš ono što radiš. “  O ovoj temi   smo već pisali u Naj magazinu, a  da podsetimo da na taj način olakšavamo sebi  sveukupni život, a samim tim ćemo biti  spremni da zakoračimo na posao I u novu radnu nedelju.

 

 Kako ćemo startovai u taj “omraženi”  ponedeljak?

-Efikasnost ćemo poboljšati planiranjem radnih obaveza, jer dobar plan I organizacija vode nas u uspeh. Naravno, moramo ostaviti malu rezervu za nepredvidjene stvari, koje će sasvim sigurno iskočiti pred nas  I ne možemo da utičemo na njih. Neka se vaši planovi baziraju na prioritetima I time ćete olakšati svoj rad. Još jednom da ponovimo, da ono što je zahtevnije I teže, a pri ton ne  zavisi od vas, neka bude prvo, a ono manje važno I zavisi od vas, ostavite za sam finiš.

Kada se „otarasimo“ onog dela posla koji nam stvara stres, sve ono lakše i manje zahtevno ćemo odraditi sa lakoćom I neće nam  predstavljati  napor.

-Obratite pažnju na sitnice

Ma kako izgledalo apsurdno, I možda će delovati beznajčajno, kada jednu po jednu od njih precrtate (nakon što ste je uspešno obavili), vaš entuzijazam će porasti. A to će vam biti I dodatna motivacija za dalji rad.

-Budite ranoranilac

Da bi vam taj ponedeljak manje stresno delovao na psihu, probudite se ranije.  Imali ste iza sebe vikend,  kada ste mogli da se odmorite i posvetite stvarima koje volite, tako da ne bi bilo loše da baš prvog radnog dana u nedelji ustanete malo ranije. S obzirom da ponedeljak predstavlja početak nove radne nedelje, stručnjaci smatraju da uspešnost i produktivnost cele nedelje zavisi baš od ponedeljka.

-Pratite vremensku prognozu I sledite poruke meteorologa Kakvo će vam vreme biti u baš taj ponedeljak, vrlo je važno. . Pripremite I opeglajte odeću, neka bude spremna, čista,  udobna I spremna za priliku koja vas očekuje u toku radnog vremena (svedena ili suva klasika su uvek pravi izbor za svaku situaciju).  Da bi ste se lepo osećali čitavog dana  naka vaša odevna kombinacija bude  od prirodnih materijala I  slojevita, da bi ukoliko se vreme ipak promeni, imali  I šta da svučete I šta da obučete tokom radnog vremena.

Psiholozi smatraju da ako sledite ove “male savete”, početak radne nedelje će vam sasvim sigurno lakše pasti.

Samo da vas upozorimo na jednu malu opasnost:

Ne surfujte po društvenim mrežama bez preke potrebe,  za vreme, radnog vremena.   To je samo gubljenje vremena I bežanje od stvarnosti I ustanovićete   koliko će vaš boravak na poslu biti svrsishodniji I produktivniji.

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

MOĆ ZAGRLJAJA

Next Post

MESEČEVA BESEDA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

MOĆ ZAGRLJAJA

Psihologija kaže da možemo poljubiti svakoga, a zagrliti samo one koji nam znače. Još od prvih dana života osećamo...

July 22, 2022