Breaking

POSPREMITE SVOJ ORMAR

Life style / Život / 30 maja, 2022

Svako godišnje doba zahteva od nas da ozbiljno I temeljno pregledamo svoj ormar, I da ga presredimo I organizujemo. Svakodnevni život I tempo istog je zahtevan I ubrzan, zanči, orman treba da nam bude sredjen u svamom trenutku, pregledan ( da ne gubimo vreme na potragu za stvarima) I da nam se pri ruci uvek nadju one stvari koje nosimo. Organizacija je uvek pola posla, I tako da je dobro organizovan orman uvek znači uštedu vremena,   prostora, I nerava.

 

SVE NA POD

Otkrivamo vam nekoliko jednostavnih I korisnih saveta koji će vam pomoći da imate više vremena za sebe I one koje volite.

Prvi korak je da sve izbacite iz oramara.

Ovaj potez ima dvostruku korist. Prva je čistoća, jer  ormar je komad nameštaja koji ne možemo često prati I čistiti kako želimo. Promena godišnjeg doba je pravo vreme za temeljno čišćenje. Druga korist je ta što pražnjenjem  ormara možemo mnogo bolje videti sve komade garderobe koju posedujemo.

 

RAZVRSTAJTE GARDEROBU

Sledeći korak treba da bude razvrstavanje  na nekoliko gomila: toplo, hladno, svaki dan, retko nosim, svečano, za po kući…

Kada to uradite, ponovo pregledajte svaki komad, ušijte ono što se odšilo, rasparalo, dugme… Spremite za hemijsko čišćenje, ono što je flekavo I ne možete sami da skinete fleku, properite neoprano ( svaki komad odeće pre nego što se stavi u oramr, mora biti čitst I opran). Modni savetnici koji se bave ovom temom, kažu da stvari ne treba peglati I tek kada se spremamo da ih obučemo, tek tada treba opeglati.  Do tada ih složite  i odložite na odgovarajuću gomilu.

Ono što više nećete nositi odložite I poklonite nekoj humanitarnoj organizaciji, a ono što više nije za upotrebu jednostavno bacite. Tako ćete imati još bolji uvid u to šta je ono što zapravo nosite.

Stvari koje više nisu za tekuću  sezonu, odložite čiste  u vakum kese. Em, će biti zaštićene od svih spoljnih uticaja, em će zauzeti manje mesta.

Kada rasporedite odeću na gomile, slažite ih po bojama u oramar. Ako to do sada niste radili, posle jedne sezone, videćete svu blagodet ovakvog sistema slaganaja stvari. Kernite od najtamnijih do najsvetlijih, jer je I ovo jedna od mogućnosti da uštedite na vremenu pri traženju onoga što vam je potrebno.

Ešarpe, kajševe, I ostale modne detalje  treba   složiti u kutije, da bi bile   preglednije I dostupnije.

Čarape, treba razvrstati po sezoni, I staviti ih  u kutije sa pregradama, da bi bile takodje, što preglednije, isto kao I donji veš.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

DANAS SE ZAVRŠAVA KANSKI FESTIVAL

Next Post

VEČE ZA PAMĆENJE, ZDRAVKO ČOLIĆ KONCERT U ČIKAGU

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DANAS SE ZAVRŠAVA KANSKI FESTIVAL

Kanski festival. 75 po redu,  završava se u danas  u subotu, 28. maja, a među filmovima koji su privukli veliku pažnju...

May 28, 2022