Breaking

Kako da postanete sami svoj coach?

Knjige/priče / 22/05/2022

 

Okolnosti u kojima živimo postaju sve složenije. Brze i dramatične promene, kojima svedočimo, zahtevaju od nas da pronađemo efikasne načine da pomognemo sebi. Pored profesionalne podrške, tehnike i alati iz domena samopomoći mogu nam biti korisni da sačuvamo visoku funkcionalnost i ostvarujemo rezultate, bez obzira u kakvoj situaciji se nalazimo.

U knjizi „Kako da postanete sami svoj coach“ Nataša Vukmirović piše o profesionalnom coachingu, balansu profesionalne podrške i samopomoći. Takođe, predstavlja svoj WordPlay metod i objašnjava kako se on može koristiti u samostalnom coachingu. Treći deo posvećen je temi blagostanja (ličnom, zaposlenih, društva).

Ova knjiga namenjena je profesionalcima koji žele brže da napreduju, menadžerima, liderima i preduzetnicima, kao i osobama koje žele da imaju profesionalni set tehnika i alata za samostalni coaching.

Nataša Vukmirović je trener, konsultant i profesionalni coach, ICF sertifikovani timski coach, EMCC akreditovani mentor i coach, ECA sertifikovani profesionalni coach, OLI sertifikovani trener razvojnih veština, trener i ekspert Građanskih inicijativa.

Različite metodologije i pristupe u razvoju ljudi, timova i organizacija učila je od mentora i učitelja iz regiona i inostranstva (Danska, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Izrael, Indija).

Autorka je coaching modela WordPlay koji donosi preciznu mapu za prevazilaženje samosabotirajućih obrazaca i samouvereno ostvarivanje ciljeva.

Zalaže se da se coaching i mentorstvo prepoznaju kao sveobuhvatni pristupi i metode za razvoj veština, za efikasnije rešavanje problema i ostvarivanje profesionalnih interesa i unapređenje radnog učinka na radnom mestu.

Kako je najavila, povodom objavljivanja knjige planira da organizuje online radionicu za urednike i novinare na kojoj će se učesnici imati priliku da se upoznaju s etičkim i stručnim standardima coaching profesije, zakonskim okvirom u Srbiji, i delovanjem strukovnih organizacija.

 

 

 

 

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

SUBOTOM U 6-STUDIO B

Next Post

KO JE BIO BETMEN?

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

SUBOTOM U 6-STUDIO B

Gosti novog izdanja emisije “Subotom u šest” su : Čeda Čvorak, Dunja Flash, Jovana Milekić Tema: Da li današnje...

21/05/2022