Breaking

KONCERT ZA PAMĆENJE

Intervjui / 18/04/2022

Za sve ljubitelje nežnih reči  I još lepših nota, koje stvara  kompozitor i tekstopisac Zoran Dašić Daša, bio je doživaljaj I događaj 7. aprila ove godine, u Kombank dvorani, gde je grupa Legende, ovim koncertom obeležila 35 godina rada I postojanja. Zorana Dašića Dašu, pozvali smo da nam prenese svoje impresije sa tog koncerta, a za publiku zamo da je uživala I zajedno sa njima pevala u glas svaku pesmu:

Moram reći na početku da sam zadovoljan kako je koncert u Kombank dvorani prošao.  Zapravo, iznad svih mojih očekivanja. Zapravo, podsetilo me je na najbolje dane naše karijere,  po atmosferi i raspoloženju publike. Pevalo se, igralo se i po završetku dugo  aplaudiralo. Ja sam uvek rezervisan i stalno se preispitujem koliko to vredi šta radimo i da li išta vredi i bio sam spreman da se suočim sa realnošću kako sada stojimo ali publika me je na najbolji način demantovala za sve moje sumnje.

 

Ovo je bio svakako koncert za pamćenje, ali I sa povodom…

Imao sam želju da obeležimo na jedan lep način 35 godina rada pa da vidimo gde smo sada. Normalno da to nismo mogli  ni da sanjamo kada smo se okupili pre 35 godina. Kada se okreneš unazad,   mogu reći da sam veoma zadovoljan i srećan  sa onim što smo uradili. Preko 2500 koncerata širom sveta od kojih 60 u Sava centru, brojne nagrade i priznanja  od najeminentnijih institucija i organizacija u domenu muzike i kulture.

 

Kum grupe je bio legendarni Bora Đorđević, Sa kojim ste predpostavljam I sada u kontaktu…

Sa Borom Đorđevićem održavam redovno kontakt  i imamo njegovu podršku kao i od prvog dana. Nadam se da će biti nastupa u budućnosti I da će se situacija i uslovi poboljšati da nam to omogući.

 

Na ovom koncertu, starog pevača, je zamenilo novo lice I novi vokal?

Da.  Nikola  Zekić je  novi  vodeći  vocal koga je  publika dobro prihvatila barem na osnovu ovog koncerta u Beogradu a i na desetak nastupa na otvorenim prostorima koje smo imali prošlog  leta.  Ali,  vreme će pokazati,  treba se navići na njega. U svakom slučaju pred njim je budućnost.  Dobar je pevač, lepo izgleda, simpatičan i veoma  lepo  vaspitan.

 

Da li vi kao grupa sa dugogodišnjim iskustvom imate neke posebne pripreme ili…

Same pripreme za beogradski koncert nisu dugo trajale, ipak smo mi uigran tim.  Malo je bilo potrebno vremena da prođemo program sa horom Binički, i tamburaškim ženskim orkestrom  La banda iz Novog Sada…. Gost nam je bila i Milica Njegomir sa kojom smo imali emotivni trenutak podsećanja na njenu majku Merimu, našu prijateljicu i velikana muzičke scene.

 

Vi ste grupa koja ima specifičan zvuk I pevate poeziju… 

Grupa Legende  ima svoj specifičan muzički izraz,  zasnovan na mojoj muzici i tekstovima i nemamo nameru da tu nešto menjamo. U svakom slučaju naslanjamo se na tradiciju I čuvanju identiteta našeg kulturnog nasleđa. Poneku tuđu pesmu uzmemo,  ako nam se uklopi u našu priču.

 

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju koncertu, Naj magazin je ljubaznošću članova grupe dobio snimak I prenosimo vam delić atmosfere koji možete pogledati u prilogu ovog teksta, a grupi Legende, želimo još mnogo novih koncerata I sjajnih trenutaka za pamćenje, kao što su bili na ovom jubilarnom koncertu u Kombank dvorani.

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , , ,Olivera Marinković
Previous Post

PALAGRUŽA

Next Post

ŠIFRA KOJA OTVARA DEČIJI SVET GLASI: ISKRENOST!

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PALAGRUŽA

  Ako tražite neko usamljeno mesto gde bi ste mogli  da budete otuđeni od  ostatka sveta,  prvo mi na  pamet...

17/04/2022