Breaking

PREZADOVOLJNA SAM ATMOSFEROM NA SNIMANJU

Intervjui / 7 aprila, 2022

Glumicu Stašu Radulović, do sada smo imali prilike da gledamo u “Budva na pjenu od mora”, “Andriji I Anđelki”, a od skora je gledamo u vrlo popularnoj TV seriji “Igra sudbine” u kojoj tumači ulogu Gale. Tim povodom, smo je pozvali na razgovor I evo šta je rekla za čitaoce Naj magazina. Prvo pitanje se nametnulo samo od sebe:

 

Kakva su Vaša dosadašnja iskustva sa snimanja?

Prezadovoljna sam atmosferom na snimanju, desila se idealna kombinacija posla I zadovoljsta.

 

Ušli ste u uigran tim I priču koja je osvojila srca gledalaca. Da li Vam je bilo teško da se prilagodite I postanete deo tima?

Zahvaljujući činjenici da su zaista svi divni I kolegijalni, nije bio potreban neki period adaptacije već sam se od prvog dana u studiju osjećala jako prijatno. Ovom prilikom bih se zahvalila svim kolegama.

 

Da li ste pre ulaska u seriju, gledali I pratili radnju serije?

 

Moram da priznam da seriju nisam pratila.  Ali zbog njene ogromne popularnosti bila sam prilično upoznata sa glavnom radnjom I likovima.

 

Televizijska popularnost najbrže stiže do glumca. Osećate li je, da li Vam prilaze  gledaoci da se slikaju, komentarišu  I slično?

 

Popularnosti i nisam toliko svjesna, ne pridajem joj neki pretjeran značaj,  već je doživljavam kao propratnu manifestaciju posla kojim se bavim.

 

U seriji glumite Crnogorku, a zapravo nam I dolazite iz Crne Gore?

 

Da, ideja da igram Crnogorku nije bila moja već je potekla od Žarka Jokanovića koji je prisustvovao mom kastingu. Mislim da je to malo osvježilo čitavu priču.

 

Do završetka srednje škole živeli ste u Podgorici. Za studiranje ste odabrali London…

 

Da, usudila sam se tako mlada da odem u London I to je za mene najbolji period života, sebe smatram osobom koja se više uklapa u takvu, nego u našu sredinu. Prijaju mi širina I različitosti kao I sloboda da živimo život kako mi želimo a ne kako nam nameću neka palanačka pravila.

Da li je studiranje glume u Londonu, drugačije nego kod nas I kako su izgledale te godine u Vašem životu?

 

Meni je svakako bilo teško da se školujem na stranom jeziku.  Ali,  u isto vrijeme I izazov. Mislim da se tamo, šta god da studirate, stavlja akcenat na razvijanje kritičkog mišljenja što kod nas I nije slučaj. To smatram možda najznačajnijom lekcijom.

Završivši tamo studije, verovatno ste se pitali šta dalje? Šta je presudilo gde ćete I kako ćete…

 

Kada sam završila studije, nisam imala namjeru da se puno zadržavam na našim prostorima, ali prosto, tako su se stvari odvijale. Vidjećemo šta donosi budućnost. Najviše bih voljela da mi baza bude Balkan a da zbog posla često putujem.

 

Da ne bude da ste poslom samo na televiziji. Ima tu I pozorišta I filma…Koji Vam medij najviše prija, I u kom bi ste voleli da bude Vaš vrhunac karijere?

 

Uvijek prednost dajem pozorištu, adrenalin I uzbudjenje koji pruža publika je jedno neprocjenjivo iskustvo, a sa druge strane filmska gluma traži I neke druge vještine, svedenija sredstva, I kako su snimanja jako često I jedno dugo čekanje, naučite kako da radite u tim, po meni, težim okolnostima. U pozorištu više uživam, a snimanje mi pruža neke nove uvide u posao I stvaranje.

 

Koji je kriterijum po kome birate uloge I kažete ovo je za mene, a ovo ne?

 

Važno mi je da imam neki izazov I da se ne ponavljam. Ne bih prihvatila neki projekat koji bi imao za ideju propagiranje ideja sa kojima se ne slažem, npr ne bih pristala na neki seksistički narativ.

 

Sada ste verovatno zauzeti snimanjima, a šta je ono što pripremate I gde ćemo moći sve da Vas gledamo?

 

Malo sam sujeverna po tom pitanju pa ne bih sada ništa otkrivala dok ne bude izvjesno da će se projekat oko koga sam u pregovorima I realizovati.

 

Posao glumca nije kontinuiran, zavisi od projekta do projekta. Kako ispunjavate vreme izmedju dve uloge?

 

Najviše volim da putujem. Tada se prvo resetujem a onda puno učim o novim kulturama I kada se na kraju vratim kući, shvatim da sam mnogo naučila I o sebi. O tome šta nas sve kao ljude povezuje a šta su sve neke imaginarne različitosti.

 

Negde sam pročitala da je vaš moto, rad, rad I disciplina ili se varam?

 

Ne sjećam se da sam to rekla ali ako kao Crnogorka jesam, svaka mi čast:) Šalu na stranu, živjeti u skladu sa tim nije lako, ali drugačije, jednostavnije formule da se dodje do rezultata, jednostavno nema.

 

Vaše savršeno telo, govori da mnogo vežbate I vodite računa o svom zdravlju. Imate li neku posebnu tajnu, ili jednostavno navike sprovodite u delo…

 

Prvo hvala na komplimentu, a drugo, da, treniram I vodim računa kako se hranim ali daleko od toga da ne vidim kod sebe milion mana kao I svaka druga žena. Trudim se da se sve više prihvatam I volim ovakva kakva sam, ali je nama ženama, u sistemu koji stalno pronalazi nove načine da profitira od naših estetskih I drugih nesigurnosti, to nekada jako teško. Svanulo mi je kada sam odbacila ideju da je moja ultimativna vrijednost moj izgled. Mi žene smo mnogo više od toga I voljela bih da mi je to neko objasnio kada sam bila djevojčica. U redu je raditi na sebi ali nije nikako u redu biti rob ideala ljepote koji I postoje da bi bili nedostižni.

 

Imate li vremena za sve ostale stvari koje čine život, porodicu, ljubav, putovanja, zapravo, kako I čime ispunjavate svoje slobodno vreme?

 

Ne provodim vremena sa porodicom toliko koliko bih ja htjela ali smo u svakodnevnoj komunikaciji. Dok traje snimanje serije, ostaje mi da maštam o nekom dalekom putovanju koje će se uskoro, nadam se, realizovati. Beograd mi svakako onemogućava da osjetim dosadu u bilo kom trenutku.

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

KONCERT MANJIFIKA U BEOGRADU

Next Post

NEOBIČNA ASTROLOŠKA DEŠAVANJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

KONCERT MANJIFIKA U BEOGRADU

Dolazi nam iz Slovenije, a autor je trentuno najpopularnije i  najtraženije kafanske pesme „Pukni zoro“, u Srbiji a i šire....

April 6, 2022