Breaking

UPORNA, ELOKVENTNA I PONEKAD TVRDOGLAVA….

Intervjui / 29 novembra, 2021

TV Duga je definisana kao jedina televizija srpske dijaspore i stekla je status najgledanije srpske televizije i šarenolikog programa u dijaspori, rasejanju i zemljama u okruženju. TV Duga je spona koja povezuje sve ljude sa našeg govornog područja i dijaspore. Zato ćemo kroz intervju sa Ivanom Nikolić, voditeljkom emisije ,,Pod reflektorom“ bliže upoznati rad ove televizije, ali i rad ove atraktivne, ljubazne  dame i dobro poznatog lica TV Duga.

 

Kako biste sebe opisali ukratko za čitaoce koji Vas do sada nisu upoznali?

Uporna, elokventna, ponekad tvrdoglava.

 

Voditeljka ste na TV Duga plus i ako ste za sebe imali druge planove u životu?

Tako je, ove godine u oktobru je bilo tačno 10 godima kako sam počela da radim na TV Duga. Rođena sam u Bg, završila sam Saobraćajno-tehničku školu u Zemunu, smer Tehničar drumskog saobraćaja. Imala sam u planu da upišem fakultet, ali mi se želja nije ispunila, okrenula sam se umetnosti.

 

Oduvek ste voleli muziku, tj. ples i pevanje, folklor…što je rezultiralo da igrate u ansamblu Kolo…kako pamtite taj period života?

Od detinjstva sam bila zaljubljena u igranje i pevanje. Folklorom sam počela da se bavim 1991. godine igrajući za KUD Lira.Tu sam načinila svoje prve korake igranja i bila tu do 5. razreda osnovne škole. Nakon toga prešla sam u dečiji studio za igru ansambla Kolo, potom prešla u omladinski ansambl Kolo.

Zahvaljujući folkloru obišla sam celu našu lepu Srbiju i mnoge druge zemlje: Bugarsku, Nemačku, Austruju, BiH, Sloveniju, Francusku, Tursku, Kipar, Švedsku, Španiju, Kinu, Japan. Čak sam tri i po meseca bila na turneji u Australiji. Baveći se folklorom je nešto lepo, neverovatno.To je nešto najlepše u mom periodu što ću pamtiti celog života. I dan danas se sećam svih koncerata, turneja i mnogo lepih doživljaja.

Pre ove televizijske karijere iV ste se oprobali i u pevanju?

Dok sam igrala u omladinskom ansamblu, pevala sam u etno grupi Svitanje, gde sam sa grupom izdala dva etno albuma.

 

Kako je započela zapravo Vaša televizijska karijera i ko je u Vama prepoznao te medijske potencijale?

Opet je nekako bilo povezano sa folklorom. Godine 2011. komšija me je pitao da li još igram folklor i da li mogu dovesti neko kulturno-umetničko društvo na TV Kopernikus u emisiju Gladna sam rodnog neba, čiji je urednik i voditelj bila Vesna Rivas. Posle nekoliko dana usledio je poziv od Vesne. Iz našeg nastupa u njenoj emisiji počela je saradnja sa Vesnom Rivas. Na TV Kopernikus sam radila 7 meseci, tako je zapravo počela moja TV karijera.

 

Na poziv Vesne Rivas ste otisli na TV Duga plus gde ste i danas?

Na poziv Vesne Rivas sam prešla na TV Duga plus, što sam posle par dana razmišljanja prihvatila. Nijednog trenutka se nisam pokajala što sam sa TV Kopernikus prešla na TV Duga, gde sam i dan danas. Ovde su svi pozitivni, puni pozitivne energije, nasmejani, svi funkcionišemo kao jedna porodica.

Veoma sam zadovoljna sa saradnjom.

 

Prešli ste na TV Duga i nije odmah krenula autorska emisija. Pre nje je bilo šta?

Prvo sam radila kao organizator.Vodila sam razne emisije koje su zabavno-muzičkog karaktera. Imala sam tada čast da upoznam razne izvođače iz sveta muzike: Angle Dimova, Jelenu Bročić, Milančeta Radosavljevića, Radišu Uroševića, Natašu Đorđević, Novicu Negovanovića, Bekija Bekića,Vanesu Sokčić, Branku Sovrlić, Acu Ilića, Biljanu Jevtić i mnoga druga imena.

 

Pod reflektorom je Vaša autorska emisija. Kakav je koncept emisije i koliko imate kao voditelj mogućnosti kreacije da ostane jedan koncept a da svaka emisija bude za sebe, dugačija i zanimljiva?

Emisija Pod reflektorom se emituje na TV Duga + i Super D + svake subote od 19h. Zabavnog je karaktera, gde dolaze gosti iz sveta muzike, glume, sporta, plesa, kolege novinari. Gosti u emisiji otkrivaju mnoge stvari o sebi iz detinjstva, neki gosti govore o uspesima i padovima, a ima i onih koji pričaju o svom privatnom životu. Trudim se da mi svaka emisija bude drugačija, da ima svoju priču i da gledaocima bude zanimljiva.

 

Vodite li neku statistiku koliko je bilo gostiju i slično?

Što se tiče statistike, moram vam otkriti da sam emisiju počela da radim u aprilu ove godine. Prvu emisiju sam radila sa našom čuvenom košarkašicom Milicom Dabović.

Ugostila sam mnoge poznate ličnosti: Ognjena Koromana, Andrijanu Anči Danetić, Maju Marijanu, Marka Bulata, Branka Čavića, Katarinu Kovačević, prvakinju Jugoslavije u karateu Tanju Petrović, Mikija Mećavu, Gorana Vukosića, Nelu Bijanić, kantautora Andreja Jakšića, mog dragog kolegu voditelja Acu Lazića, Neđu Kostića, muzičku grupu domaće dens muzike iz 90. godina Alpha Team, harmonikaša Dragana Savića Gulu…

 

Da li ste imali želju da Vam neko bude gost, a da to niste odradili i sa kim?

U ovom trenutku ne mogu da vam otkrijem planove i moje goste koji će doći u emisiju, ali zato preporučujem da budete uz naš kanal TV Duga svake subote od 19h.

 

Koji je od Vaših gostiju ostavio na Vas najdublji utisak kao čovek ne kao umetnik i da li se družite sa ljudima sa estrade?

Svi su ostavili dobar utisak na mene, ali bih posebno izdvojila pevača Slavišu Vujića iako ga još nisam ugostila u svojoj emisiji, ali će uskoro biti gost. To je čovek koga sam prvi put upoznala na TV Kopernikus dok sam tamo radila. On je čovek koga izuzetno poštujem, cenim i volim kao svog oca i za njega imam samo reči hvale. Uvek mi je davao korisne savete. Ako mi nešto nije išlo kako treba, bio je kao pravi priljatelj uz mene. Pored svega što sam rekla za Slavišu, jako volim da slušam njegove pesme. Najdraža mi je od njega Ne mogu bez tebe. Što se tiče druženja ljudima sa estrade u kontaktu sam sa Slavišom Vijićem, Majom Marijnom, Andrijanom Dabetić, Goranom Vukosićem.

 

Radite uglavnom program za one koji nisu u svojoj domovini?

TV Duga je definisana kao jedina televizija srpske dijaspore i samim tim stekla je status najgledanije srpske televizije i omiljenog programa u dijaspori, rasejanju i zemljama u okruženju. Duga je spona koja povezuje sve ljude sa našeg govornog područja. Porukama, željama i čestitkama gledaoci kontaktiraju sa rodnim krajem, prijateljima i rodbinom.Sa našim programom smo postigli da postanemo sastavni deo porodičnih slavlja i praznovanja. Naš program se emituje 24 sata dnevno, svakog dana sa određenim izmenama i dopunama za vreme verskih i državnih praznika. Emitovanje dnevnog dela programa je određeno za područje Evrope a večernje za područje Severne Amerike i Australije.

 

Kakvi ste Vi kada se reflektori ugase?

Kada se reflektori ugase obično se trudim da se resetujem.Tj. psihički i fizički reset je najbitniji momenat za sve što radite u životu. Volim da prošetam pored reke, volim da sednem sa društvom u neki dobar restoran, volim da popijem kafu i da se okružim nekim svojim mislima, volim da sam u krugu  svoje porodice. Gledam da budem izolovana iz tog sveta estrade i šou biznisa.

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

Šta bi mogli da kažemo za osobe rođene u znaku i sa podznakom Strelac a što znali niste?

Next Post

HRKANJE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Šta bi mogli da kažemo za osobe rođene u znaku i sa podznakom Strelac a što znali niste?

U potrazi za smislom života....Sunce u Strelcu... Ko ima cilj....pronaći će put (Strelac) jer kada ima volje (Sunce)...

November 28, 2021