Breaking

PROBAJTE DA SE ŠTO VIŠE SMEJETE — BENEFITI SU OGROMNI

Intervjui / 3 oktobra, 2021

 

Nataša Aksentijević, glumica i voditeljka, svoju popularnost i pažnju gledalaca zadobila je vodeći popularnu emisiju ,,DNK’’. Harizma, vedar duh, veliko srce i nepopravljivi optimizam je nešto po čemu je svi prepoznajemo, a u razgovoru sa nama otkriva kako su tekli njeni počeci, šta je to što joj u Beogradu uvek izmami osmeh na lice, da li ima neostvarene želje i koji su to projekti koje uskoro možemo očekivati od ove divne i beskrajno šarmantne mlade dame.

 

 

Rođeni ste u Beogradu. Koja je Vaša prva asocijacija na grad u kome ste odrasli i šta Vam to danas izaziva osmeh na licu kada je Vaše detinjstvo u pitanju?

,,Klavire prevozi Ostoja“ je više nego opis mog grada.To je ujedno i stih pesme sa novog albuma ,,Stare priče“ Nikole Nemeševića. Mislim da je to jedna od najlepših pesama o ovom gradu. Osmeh mi izmame deca koja se igraju ispred zdrade.

 

Fakultet dramskih umetnosti završavate 2004. godine na Univerzitetu ,,BK’’ u klasi profesora Predraga Ejdusa i profesora dr Vladimira Jevtovića. Koje ste to glumačke lekcije usvojili od Vaših profesora i da li neke i danas primenjujete?

Naravno, imala sam tu sreću da mi jedan od najvećih glumaca i najveći pedagozi ikada budu profesori. Nisu me naučili samo lekcijama na temu glume. Naučili su me velikim životnim lekcijama. Naučili su me šta je to posvećenost i zašto je važno biti maksimalno predan poslu.

Publika Vas prepoznaje po nadimku ,,Nataša DNK’’. Koliko je bilo teško raditi takav format emisije koja se bavi najdubljom ljudskom intimom?

Izuzetno. Uvek je teško da budete najgledaniji u danu ili među prvih pet najgledanijih emisija kakav god format da radite. Meni je sve olakšala Nataša Šević, koja je jedan od najvećih profesionalaca koje sam srela u životu. Ona je reditelj sa kojom radim dugi niz godina i nadam se da će tako ostati još dugo.

 

Svojim vedrim duhom i zdravim humorom znali ste da neke složene situacije preokrenete u šaljiv kontekst. Ipak, da li ste tokom snimanja emisije ,,DNK’’ imali neke nepredviđene događaje?

Kako da ne, to je dokumentarna emisija, bilo je svega. Nikada neću zaboraviti kad je u predvečerje pijan čovek izašao sa puškom i uperio je u rediteljku i mene. Srećom nas dve smo hrabre žene, pa smo znale kako da reagujemo i smirimo strasti tog čoveka.

 

Vaša prva uloga na filmu bila je u ostvarenju ,,Život i smrt porno bande“, a nakon toga su usledile epizodne uloge u ,,Srpskom filmu“ i u filmu ,,Jednaki“. Koliko vam je glumački poziv pomogao kada je uloga voditelja u pitanju?

Mnogo, mada, to je mač sa dve oštrice. Lako možete da upadnete u zamku ,,odglumiću voditelja“, to ume da bude rđav posao.

 

Uporedo sa televizijskim angažmanom i rad u pozorištu je nešto u čemu podjednako uživate. Vaša uloga u jednoj od najpopularnijih dečijih predstava ,,Divna je divna“ imala je sjajne reakcije kod publike i oduševila brojne mališane. Koliko se rad na dečijim predstavama razlikuje od ostalih projekata na kojima ste radili?

Obožavam da radim za decu. I jedan od neostvarenih snova mi je da igram u pozorištu ,,Boško Buha’’. Makar samo jednu scenu u tom najčarobnijem pozorištu.

 

Imate priliku da radite i na sinhronizaciji mnogobrojnih animiranih filmova. Kako se pripremate za tu ,,ulogu“ i koliko je teško pozajmljivati svoj glas nekom od popularnih junaka?

Sinhronizacija je zabavan posao. To je nešto gde idem da se zabavim, a ne da radim. Najlepše mi je kad moja deca prepoznaju mamin glas u njihovim omiljenim crtaćima. To je neprocenjiva radost.

 

Jednom prilikom ste izjavili da se pre svega dobro zabavljate kada je gluma u pitanju. Ipak, nosi li ona kao takva neke manje lepe stvari i šta je to što Vam najteže pada kada je Vaš posao u pitanju?

Najteže mi pada da prežalim uloge koje nisam dobila.

 

Pored toga što ste ambiciozni i uspešni u svom poslu porodica je iznad svega i nešto što uvek stavljate na prvo mesto. Ponosna ste mama Helene i Vere. Koliko Vam je podrška supruga Dušana bitna kada su porodične obaveze u pitanju i da li su oni zaslužni za Vašu pozitivnu energiju i optimizam kojim zračite?

Naravno. Oni su moja pokretačka snaga, radost i sunce.

 

Od početka  ste i deo ekipe ,,K1’’ televizije. Sa kolegom i dugogodišnjim prijateljem Predragom Peđom Damjanovićem vodite emisiju ,,Dnevna doza popa“. Kako je došlo do saradnje na ovom projektu i kako ste se snašli u ulozi domaćina kada je ovaj koncept emisije u pitanju?

Završili smo ,,Dnevnu dozu popa“ i to je bilo jedno zabavno iskustvo. Upoznala sam sjajne ljude. ,,K1’’ televizija je mesto gde se osećam kao kod kuće. Obožavam kada svi profesionalno pristupaju poslu.

Pored posla i porodice u čemu podjednako uživate i koje su to male stvari u jednom danu koje Vas čine srećnom i ispunjenom?

Smeh, najviše volim da provodim vreme i razgovaram sa onima koji me zasmejavaju. Dan kada se niste bar pet puta pocepali od smeha je izgubljen dan. Volim da se zacenim da mi krenu suze.

 

Nešto o čemu se svakako dosta pisalo u proteklom periodu je novi format emisije ,,Na moj način“, koji uređujete i čije se premijerno prikazivanje uskoro očekuje. Ono što je fascinantno jeste da ste uz pomoć stručnog tima uspeli da smršate preko 20 kilograma. Kakvu poruku nosi ova emisija i šta je to što gledaoci mogu da očekuju?

,,Na moj način“ je emisija koja uskoro kreće na ,,K1’’ televiziji, emitovaće se četvrtkom u 22h. Kao urednik i voditelj dala sam krv, suze i znoj i bukvalno i metaforički, nadam se da će publika to prepoznati. Očekujte neviđenu zabavu i pregršt saveta. Otkriću do sada neotkrivene tajne zdravog načina života. Ja imam recept kako da smršate, a da se ne mučite.

 

Koliko je bilo teško prvenstveno izboriti se sa samom sobom, biti istrajan u svojoj odluci i izgubiti kilograme? Da li je bilo momenata kada ste poželeli da odustanete od svog cilja ili odustajanje ipak nije opcija?

Svakako je bilo teških trenutaka. Malo, malo pa mi je padalo napamet da odustanem. A šta je to što mi nije dalo da donesem takvu odluku, saznaćete ako budete gledali ,,Na moj način“.

Gledaoci imaju priliku da uživaju u novoj humorističkoj seriji ,,Ljubavni zalogaji“, u kojoj tumačite jednu od glavnih uloga. Kakva iskustva nosite sa snimanja ove serije?

Fenomenalna. Đorđe Stojković i Ivan Đorđević su pre svega moji prijatelji, drugo, izuzetno su inteligentni i duhoviti glumci. Puno sam naučila radeći sa njima na tom projektu. I zbog toga sam im zahvalna.

 

Navikli smo da od Vas očekujemo uvek nešto novo i zanimljivo. Kakvi su Vam planovi za naredni period i da li imate neku poruku za čitaoce ,,Naj magazina“ za kraj našeg razgovora?

Samo probajte da se što više smejete, trudite se maksimano da život ne shvatate ozbiljno. Benefiti su ogromni. Voli Vas Vaša Nata.

 

Naj magazin

 

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

,,MIRIŠE GRAD“ JE PESMA NA KOJU SVAKI AUTOR DUGO ČEKA

Next Post

RETROGRADNI MERKUR

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

,,MIRIŠE GRAD“ JE PESMA NA KOJU SVAKI AUTOR DUGO ČEKA

  Kantautor Ilija Ilić muzikom se profesionalno bavi od 2004. godine kada je izdao svoj prvi album za PGP-RTS. Mnogobrojni...

October 2, 2021