Breaking

ODUVEK SAM ŽELELA DA IMAM SOLISTIČKU KARIJERU

Intervjui / 28/09/2021

Dunju Vujadinović publika sve bolje upoznaje kroz njen muzički rad. Ovih dana izdala je svoju četvrtu singl pesmu ,,Ne dolaziš“ koju imamo prilike da slušamo,  ali i da gledamo, jer je za ovu pesmu objavljen i spot. Zapravo, solo karijeru gradi pažljivo i aktivno od 2018. godine, a prvi muzički koraci su bili nekako i prekretnica u njenom radu. Radijski festival koji je bio 2008. godine pamti po tremi i  takmičenju gde su učestvovala velika imana naše muzičke scene kao što su ,,Neverne bebe’’ i Željko Vasić itd. Te godine upoznala je i Aleksandru Radović, pa su otpočele saradnju tako što je Aleksandra  bila autor pesme  sa kojom se Dunja te godine i takmičila.

Ovih dana imamo prilike da gledamo i slušamo prvu pesmu koja je upravo objavljenja. Posle dužeg aktivnog bavljenja muzici tek sad krećete u aktivno promovisanje svojih vokalnih sposobnosti. Zašto ste tako dugo čekali na to?

„Ne dolaziš“ je moja četvrta pesma. Aktivno snimam svoje pesme od 2018. i mislim da sam tek tada osetila pravi trenutak da krenem sa solo singlovima. Ranije nisam osetila takvu spremnost i samopouzdanje, te stoga nisam ni forsirala solističku karijeru.

 

Početni koraci su bili na Radijskom festivalu 2008. godine. Da li je tada bilo treme i šta je bilo presudno da se otisnete u muzičke vode?

Svakako da je bilo treme, tada sam bila dosta mlada, a u takmičenju sam učestvovala sa velikim imenima poput ,,Nevernih beba’’, Željka Vasića itd. Te godine sam upoznala Aleksandru Radović i otpočele smo saradnju tako što je ona napisala pesmu sa kojom sam se te godine takmičila.

 

Sve što je bilo u prošlosti u vezi je sa podrškom Aleksandre Radović. Da li i sada igra ulogu Vašeg savetodavca i mentora, kao na početku?

Tako je, i dan danas imam njenu veliku podršku, pričamo dugo o stvarima sa kojima se i ona susretala na svom početku, a takođe pevam prateće vokale na njenim koncertima, tako da smo stalno u kontaktu.

 

Da li je za Vašu karijeru bilo odlučujuće takmičenje ,,PRVI GLAS SRBIJE’’, ili ste odluku doneli i ranije?

Oduvek sam želela da imam solističku karijeru, tako da mi je ,,Prvi glas’’ doprineo u medijskom smislu, i po tom takmičenju me ljudi i danas prepoznaju.

 

Sarađivali ste sa zaista velikim imenima iz sveta muzike. Pevali ste im prateći vokale…

Kao što sam ranije navela, karijeru pratećeg vokala sam počela sa Aleksandrom Radović 2008. pa su me potom čuli i angažovali mnogi pevači za svoje velike koncerte, studijske albume, a ubrzo sam otpočela saradnju sa RTS-om kao prateći vokal u svim njihovim projektima zabavnog programa. Sad mogu da kažem da sam pratila skoro celu estradu, u raznim žanrovima.

 

Ko Vas sada od kolega najviše podržava u samostalnoj karijeri i čije Vam je mišljenje i podška bitna? Ako izuzmemo porodicu i prijatelje.

Moram pomenuti Sašu Matića, sa kojim takođe dugo sarađujem, od 2012. Iako je iz drugog žanra, takođe smo stalno u kontaktu i imam njegovu podršku i savete koji mi izuzetno znače, jer je on ipak velika zvezda, veliki pevač i još veći čovek.

 

Pevanje, prati i naporni rad, ulaganje u karijeru, putovanja. Da li ste spremni i za tu vrstu napora? Jer pevati je najlepše i najlakše onome ko zna da peva.

Svakako da je to sastavni deo ovog posla i svima nam malo teže pada fizički napor koji se ulaže, ali sve je to u svrhu našeg budućeg zadovoljstva i zadovoljstva publike. Kada se krene na put, adrenalin već raste i ne zna se da li je više nestrpljiva publika ili mi ☺

Verovatno ste odslušali mnogo pesama dok niste izabrali baš ovu koju ste rešili i pevački i vizuelno da predstavite publici. Šta je bilo presudno da je izaberete?
„Ne dolaziš“ je tako spontano došetala do mene, čula sam je bez nekih velikih planova i odmah sam želela da je snimim. Sve je teklo bez ikakve tenzije dok je ona nastajala, dok sam snimala vokal, a zatim i spot.

 

Ko su Vam bili saradnici, u čijem studiju ste radili, i ko je bio muzički producent?

Autor muzike i teksta je Bojan Jovović, aranžman je radio Boris Krstajić, koji je i producent svih mojih singlova. Volim moderan zvuk koji on proizvodi, tako da za sada ne menjam izbor što se tiče produkcije.

 

Spot za prvenac ,,Ne dolaziš’’ je urađen kao bajka. Zašto baš tako?

Emocija pesme je stvorila atmosferu koja me je navela da poželim da snimamo spot u prirodi, bez ikakvih efekata i veštačkog ambijenta. Želela sam da prikažem sebe u takvom prirodnom svetlu, u vrlo jednostavnoj odeći, da bi pesma bila dočarana onako kako dolikuje.

 

U kom pravcu želite da ide Vaša karijera i kojim žarnom ćete se baviti ubuduće?

Sigurno ostajem u pop muzici, ne odvajam se od dosadašnjeg zvuka, jer sam tu pronašla ono što mogu da otpevam i dočaram publici. U planu je još novih pesama, već radim na sledećem singlu, ali mi je sada najvažnije da ,,Ne dolaziš“ ostavi svoj pečat i napravi jedan pomak u mojoj solističkoj karijeri.

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

PUN MESEC U RIBAMA

Next Post

VESTI IZ SVETA...

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PUN MESEC U RIBAMA

Dok Mesec putuje znakom Riba bićemo malo tajanstveni,skriveni, a radari intuicije će raditi prekovremeno, neki...

27/09/2021