Breaking

NOVI, STARI PLES „SHUFFLE“

Kratke vesti / 20 avgusta, 2021

Novi ples koji je sada u trendu naziva se ,,shuffle“. Ovo je vrsta festivalskog plesa i uglavnom se pleše uz elektronsku muziku i bazira se na pokretima nogu. Uključuju se naravno i drugi delovi tela, ali su noge osnova. Što se tiče pešačkog prelaza, to je bio trend na Tik Toku pre možda mesec-dva, ali, naravno, još uvek taj trend traje.

Trening ,,shuffle“ plesa traje otprilike oko sat vremena, a treninzi su veoma zahtevni. Na početku je obavezno zagrevanje, jer bez dobrog zagrevanja nema ni uspešnog treninga ni igre ,,šafl“. Tek onda se kreće sa osnovnim koracima ili koreografijom. Zapravo postoje dve vrste treniga koje se upražnjavaju pre igre: kondicionalnih i treninga kada se uče koraci ili načini na koji se pleše. Povrede su vrlo moguće na treningu, zagrevanje je jako važno za bilo koju igru, pa tako i za ovu i zato treba insistirati na dobrom zagrevanju.

Da vas podsetimo: ,,Shuffe“ je nešto što nije novo, ali je ponovo aktuelno. Svi koji imaju duže pamćenje sećaju  ga se iz 80. i 90. godina prošlog veka.

Ovaj ,,reiw“ ples je nastao u Melburnu, u Australiji, i tipično  je izveden uz elektronsku muzku, a bio je vrlo popularan u godinama kada je i nastao.

I eto, kao i sve što je nekada bilo popularno, polako se vraća u modu.

Naj magazin

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. AVUGST, TEKUĆE 2021. GODINE

Next Post

DNEVNI HOROSKOP ZA 21.AVGUST TEKUEĆE 2021.GODINE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. AVUGST, TEKUĆE 2021. GODINE

 OVAN     POSAO Posvetite se poslu. Niste raspoloženi za rad. Budite prijatni prema drugima, iako ste nervozni. Pazite...

August 20, 2021