Breaking

Izbore na kojima sam učestvovala doživljavam kao priliku da putujem i upoznam druge zemlje

Oni koji dolaze / 05/08/2021

Andrijana Delibašić je studentiknja prava i govori tri svetska jezika, a ove godine je pobedila na izboru za Miss Crne Gore. Ovu lepu devojku krasi i kruna misice i lenta koja će joj u oktobru biti ulaznica na Filipinima za dalje takmičenje. Ova dvadesetjednogodišnja Podgoričanka se vredno sprema, a mi smo joj uzeli deo slobodnog vremena da nam prepriča kako je sve proteklo i kako se priprema za blisku budućnost.

Kako se osećate kao Miss CG za 2021. godinu?

-Crna Gora ima najljepše žene na svijetu, pa je i Njegoš opisao jednu crnogorsku vilu u stihovima pjesme ,,Noć skuplja vijeka’’: ,,Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože, ništa ljepše nit’ je kada niti od nje stvorit može!“, a ja sam samo jedna od njih. Izuzetno sam ponosna što sam ponijela titulu Miss Earth Montenegro godine.

Kako su izgledale same pripreme za ovo takmičenje i kakve su po Vašem mišljenju bile druge konkurentkinje?

-Najprestižniji izbor ljepote za Miss Earth se održao u BIH, u Banjaluci, čija je licenca u vlasništvu Sare Kalabić. Na ovoj manifestaciji su izabrane Miss Earth Bosne i Hercegovine, Miss Earth Srbije, Miss Earth Crne Gore, Miss Earth Hrvatske i Miss Earth Sjeverne Makedonije, koje će predstavljati svoju zemlju na najvećem svetskom izboru Miss Earth na Filipinima, gdje ćemo boraviti punih 30 dana, dok će finale prenositi američka televizija FOX, koju prati preko 2,5 milijardi ljudi. Ovo je jedno od najvećih svjetskih takmičenja ljepote prema broju zemalja koje učestvuju i po publicitetu. Sve djevojke su blistale, te je žiri od 18 članova imao težak zadatak da odabere pobjednice. Konkurencija je bila jaka, te su nijanse odlučivale.

Kako ste doživeli sam izbor i koliko je bilo adrenalina iščekujući proglašenje pobednice? Da li ste bili favorit?

-Iako lijep, ovaj događaj je i djelimično stresan, te je pred samo proglašenje pobjednice, adrenalin odradio svoje, pa sam mogla čuti otkucaje svog srca.

Da li ste želeli da se zabavite ili ste ovome prišli profesionalno sa nekim daljim i većim ambicijama?

-Izbore na kojima sam učestvovala doživljavam kao priliku da putujem i upoznam druge zemlje, tradiciju, kulturu, te se to može posmatrati kao hobi, kojim želim da se bavim određeni period.

Da li ste verovali da će se kod Vas naći lenta?

-Predstavljala sam Crnu Goru na izboru na MISS Globe godine i izabrana u top 15 djevojaka, dok sam na izboru za MISS Balkana 2019. godine izabrana za miss šarma, te je činjenica da sam se tome nadala, kao uostalom i sve ostale učesnice izbora.

Zapravo, sve interesuje ko ste, šta inače radite, kog ste obrazovanja i da li je ovo za Vas usputna stanica ili..?

-Imam 21 godinu, studentkinja sam Pravnog fakulteta, tečno govorim engleski i italijanski jezik, solidno španski. Bavim se humanitarnim radom i to me ispunjava, jer humanitarni rad nije samo davanje novca u određene svrhe, već ta pomoć može biti u raznim oblicima, od najjednostavnijih, poput pružanja ruke, do volontiranja, kako bi se pomogla realizacija određenog projekta. Ima raznih načina. Dovoljno bi bilo da svi pomognemo sa ono naše malo, jer to što se ljudima nekad čini da je malo, nekome znači mnogo. Pored toga, bavim se i fitnesom. S obzirom na to da sam studentkinja Pravnog fakulteta, svoju budućnost vidim u toj oblasti, jer pravo nije samo profesija, ono je poziv i njime ću se baviti u budućnosti. Međutim, za sada, kad imam nekih angažmana u oblasti modelinga, to uklopim u redovne obaveze.

Studirate pravo, govorite jezike…koliko će Vam to pomoći u periodu koji sledi, a koliko će Vas odvući od školovanja?

-Sigurno je da će mi poznavanje jezika pomoći i svesna sam da će me obaveze u vezi sa takmičenjem malo usporiti kada su u pitanju ispiti, ali ne značajno. Uz dobru organizaciju sve je moguće uskladiti.

Šta se dešava posle pobede na takmičenju? Stavljate tačku na jedno poglavlje i ulazite u drugo. Koje?

-S obzirom na to da je Miss Earth godišnje međunarodno takmičenje ljepote, koje se bavi promovisanjem ekološke svijesti, u toku narednog perioda imam obavezu da pripremim spot i razne prezentacije u vezi sa unapređenjem i očuvanjem životne sredine, koje će imati važnu dimenziju prilikom mog predstavljanja. Crna Gora je u svoj najviši pravni akt, Ustav CG, ugradila odrednicu da je ona i ekološka država i zemlja očuvane i raznovrsne prirode koju treba da čuva i sačuva za sadašnje i buduće generacije, tako da će mi to predstavljati olakšavajuću okolnost prilikom priprema za takmičenje. Tokom godine neke od učesnica će imati priliku da učestvuje u raznim međunarodnim ekološkim projektima, kao što je Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP). Nadam se da ću i ja biti jedna od njih.

Kakve su reakcije Vaše okoline bile posle pobede?

-Kao odgovor citirala bih Mešu Selimovića: ,,Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno shvatiti. Srećom, ima takvih ljudi, i ja im se uvijek neobično radujem.“ Reakcije su pozitivne, dobila sam veliki broj poruka i komentara podrške, što mi, naravno, prija.

Da li su počele pripreme za Filipine, gde ćete predstavljati Crnu Goru? Imate li tim oko sebe i ko Vam sve pomaže u pripremama?

-Većinu obaveza moram da realizujem sama. S obzirom na to da je akcenat na zaštiti životne sredine, imam sreću da je moja majka državna revizorka, koja pored ostalih, obavlja i revizije u oblasti zaštite životne sredine, te od nje očekujem pomoć prilikom pripreme materijala na ovu temu.

Šta za Vas znači odlazak na Filipine? Da li ste bili u prilici da putujete tamo ili je ovo prvi put?

-Zaista se radujem što imam priliku da posjetim tako lijepu zemlju kao što su Filipini i što ću imati priliku da doživim egzotične ljepote tih ostrva.

Mladi ste, lepi i obrazovani. Ostaje samo da Vam poželimo da se vratite sa što višim plasmanom i da sve očarate balkanskom lepotom i šarmom.

-Kao što sam već istakla, na meni je da uložim sav svoj potencijal i budem ambasadorka koja će dostojno ponijeti ime Crne Gore u svijetu. Vama zahvaljujem na lijepim željama.

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

PRIRODNA KOZMETIČKA SREDSTVA

Next Post

BOLJE DA PRAVIM POZORIŠTE U POZORIŠTU, NEGO U KUĆI!

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PRIRODNA KOZMETIČKA SREDSTVA

  ,,Sve što stavimo u sebe, možemo i na sebe’’, pravilo je koje važi od vajkada. Iako nikada nije bilo ovoliko...

05/08/2021