Breaking

ISHRANA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA

Ishrana i recepti / Život / 13/04/2021

Moje ime je Maša Vujanović, imam 47 godina i troje dece.

Vlasnik sam preduzeća KONAČNO VITKI. 
Od tinejdžerskih dana borila sam se sa kilažom. Nema šta nisam probala i uspevala bihali bi mi se uvek sve vraćalo, sa kamatom.
Svi ti neuspesi uticali su na moj život, na moje viđenje same sebe. Povukla sam se u sebe i tešila se hranom.
Verovala da će mi to pomoći na duže staze.
Međutim, “uteha“ bi potrajala koliko i obrok, a nakon toga sve po starom i još i gore jer bi se svakim zalogajem više i svakim unosom šećera i brašna moja kilaža povećavala, a sa njom i osećaj nemoći, neuspešnosti, nezadovoljstva sobom.
Sve dok jednog dana nisam naišla na program koji se bavi lečenjem gojaznosti kao problemom zavisnost od prejedanjakoje je sa fizičkog aspekta uzrokovano unosom šećera i brašna (ili bilo kojih zaslađivača i bilo kog brašna), koji su sedam puta jača droga za mozak gojazne osobe, od kokaina i heroina.
I pre programa sam čula da bi trebalo izbaciti šećer i brašno i izdržala sam tako mesec dana. Dalje nisam mogla, jer nisam imala sve ostale smernice a ni stručnu podršku na tom putu.
Sve dok 2017. sa 137kg nisam ušla u program.
Plašila sam se kako ću da merim hranu, ja koja sam količinski tip, da li ću izdržati ili će to biti još jedan neuspeli pokušaj na koji sam po ko zna koji put potrošila brdo novca.
I uspela sam! Evo ovog aprila 2021. ulazim u petu godinu kako živim lakša za 50ak kg, bez šećera, brašna, zaslađivača.
Ni pola skinutih kg nisam vratila, a sve bih inače vraćala u roku od godinu dana, kao i 95% onih koji smršaju.
Uspela sam jer se odmah izbacuju svi šećeri i brašna, ne ostaje taj mamac koji vas vuče da se prejedate, kao u svim ostalim načinima ishrane koji pokušavaju da pomognu da čovek trajno i zdravo smrša.
I lako je, jer je to najbolji način ostavljanja tih adiktivnih supstanci, odmah i sad!
Poput lečenja alkoholizma i narkomanije – vi ne smete ni kap ili ni trunku istih da okusite, ukoliko želite da vam se mozak izleči od njih i da iščupate koren koji vas vuče da se prejedate, pijete ili drogirate.
Čest sam gost u vlogovima stručnog američkog programa koji mi je pomogao, kao i u knjizi koja je izašla u Njujorku pre 2 godine, a pomažem i ljudima u američkom programu, obzirom da imam lični uspeh i bogato iskustvo.
Prejedanje je najjača zavisnost današnjice, jača od narkomanije i alkoholizma, obzirom da nam je hrana svakodnevno najdostupnija i sa toga je najteže se skinuti ako se to radi na pogrešan način, kao što se izuzev u ovom stučnom programu radi.
Problem je mi hranu ne koristimo kao gorivo, što je njena jedina namena, već za mnoge druge emotivne i psihološke tegobe koje osećamo
a ne umemo na drugi način da sebi pomognemo.
Nažalost zarobljavamo i um i telo u tamnicu prejedanja i gojaznosti.
Ovaj program su osmislili i vode, ljudi poput mene, koji su i sami bili u tom začaranom krugu prejedanja i gojaznosti.
Pročitajte uspešna iskustva mojih klijenata koji su mahom ulazili u program zbog gojaznosti, a rešavali usput i brojne hronične zdravstvene tegobe, koje su očigledno prouzrokovane pogrešnim načinima ishrane i nelečenjem zavisnosti od prejedanja koje dijete, tablete, smanjenje želudca i sl ne mogu izlečiti.
Vaša stručna podrška u trajnom rešenju problema gojaznosti i prejedanja,
Maša Vujanović
KONAČNO VITKI
Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

UŽELEO SE POZORIŠTA

Next Post

LEFKADA-BOGINJA JONSKOG MORA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

UŽELEO SE POZORIŠTA

  Milan Pajić je televizijski, pozorišni , filmski i glasovni glumac, radio je i kao televizijski i radijski voditelj-...

11/04/2021