Breaking

POSAO GLUMCA PRUŽA UVEK NEŠTO NOVO

Intervjui / 26 decembra, 2020

Vaja Dujović je glumu diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2014. godine gledamo je u različitim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama što govori o njenom raskošnom talentu. Ne znamo da li se gen za glumu nasleđuje ili stiče, uglavnom ona i fizičkom i mentalnom transformacijom boji likove koje tumači. Publici  koja je gleda i upija ne ostavlja prostor da razmišlja da li je sve stvarno ili imaginacija koju nam umetnost pruža. Ugostili smo je u Naj magazinu, želeći da približimo njen lik svima onima koji prate njen rad.

 

Kakvo je Vaše iskustvo rada sa velikim glumcem kao što je Žarko Laušević u „Državnom službeniku“ ?

-Kao i sa svim velikim glumcima- lepo i jednostavno. Radujem se svakoj našoj sceni, srećna sam da učim od njega i da uopšte imam priliku da stvaramo nešto zajedno.

Vaši utisci sa snimanja serije “ Vojna akademija 5″ ?

-Prelepi! Bila sam uzbuđena kao malo dete, trenirala sam, spremala sam se ozbiljno. Mnogo su mi pomogli pripadnici Vojske Srbije, tačnije Specijalne Brigade. Ponosna sam bila na sebe što sam bila spremna za sve izazove na tom snimanju, i što me je ta uloga baš sačekala da se igram i uživam u njoj.

Vaša prva uloga je uloga Jovanke u „Branio sam Mladu Bosnu“. Kako ste se osećali kada ste dobili prvu ulogu?

-Osećala sam pre svega veliku odgovornost, ali i tremu. To je bio debitantski film čitavoj jednoj generaciji mladih glumaca, tek sad s ove distance shvatam koliko je to važan film na mnogo nivoa. Najlepše je što su se desile neke stvari koje mlad glumac priželjkuje u svojoj karijeri, a one se dese eto na eto na samom početku.

Koja Vam je omiljena Tv uloga koju ste do sada radili?

-Moram dati kliše odgovor- svaka mi je draga ma svoj način. Posao glumca je prelep baš zbog toga što uvek pruža nešto novo, sveže, uzbudljivo, drugačije. Ako bih baš jednu morala da izdvojim neka bude uloga poručnika Radmile Vurune.

Vaja Dujović

Pozorište ili film/serija. Šta Vam je draže?

Težim i jednom i drugom. Potpuno dva drugačija medija, a u biti za nas glumce ista.

Da li biste voleli da se oprobate u stranim filmovima?

-Imala sam priliku već, i uvek kažem zašto da ne. Ali ipak najbezbednije je naše govorno područje.

Ko Vam je glumački uzor?

Imam ih mnogo, teško da mogu da izdvojim jednog. Beskrajno uživam u dobroj glumačkoj igri, šta više ona me nadahnjuje, što mojih kolega, što stranih glumaca. Uvek me uzbuđuje kad gledam nečiju dobru ulogu, i iznova potvrđujem sebi zašto je gluma moj poziv.

Volite li da igrate za decu? Kakva su deca kao publika?

-Deca su najzahtevnija i najiskrenija publika. Beskrajno su iskreni i samim tim nema laži i nema prevare. Mnogo volim da igram za decu, jer znam koliko je to važno u razvoju  jednog deteta, kako sam i sama odrasla u pozorištu. Doprinos koji dajemo njihovom odrastanju je dragocen.

 Imate li u planu nove projekte?

-Imam neke o kojima ne bih smela da govorim, ali jedan od dražih projekata koji jedva čekam da vidim je film i serija „Toma“ u kom imam tu čast da igram čuvenu Danku Novović.

Poruka čitaocima Naj magazina?

Ova godina nas je na jedan surov način podsetila na prioritete u životu. Čuvajte sebe, svoje zdravlje i svoje najbliže.

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

KREATIVNOST DIKTIRA INSPIRACIJU

Next Post

AROMATERAPIJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

KREATIVNOST DIKTIRA INSPIRACIJU

Marija Tepša je studentiknja iz Pančeva, koja studira web dizajn, ali u slobodno vreme se bavi šminkom. Ono, čime je nama...

December 23, 2020