Breaking

Sokobanjsko „Sunce“ najtoplije sija!

Kratke vesti / 8 novembra, 2020

Sa kulturom dugom skoro dve decenije, renomirani beogradski festival „Beogradski pobednik“ koji se nekada održavao u prestoničkom Domu sindikata na Trgu Nikole Pašića već odnedavno na Beogradu na vodi, tradicionalno odlukom stručnog žirija dodeljuje plakete i godišnja priznanja istaknutim kulturnim poslenicima, predstavnicima sedme umetnosti, sedme sile, nacionalnih medija i obrazovnih institucija, vodećim kompanijama u Srbiji za nesvakidašnje, ostvarene i zapažene rezultate tokom minulih godinu dana od poslednjeg održavanja ovog događaja.

Ovim svečanim povodom, nagrađeni su mega popularni glumci, novinari, književnici, nacionalni umetnici. Događaj je emotivnim obraćanjem otvorila pozorišna, filmska i televizijska glumica Ljiljana Blagojević, koja je zahvalila prisutnoj publici na upućenim rođendanskim čestitkama i gromoglasnom aplauzu, doživljavajući ovo priznanje kao počasno i značajno u njenoj 65. godini života. Na sceni su se pridružili i drugi laureati i predstavnici institucija, među kojima je u svojoj kategoriji bio i hotel „Sunce“ iz Sokobanje sa najdužom tradicijom hotelijerstva na jugo-istoku Srbije. Priznanje „Beogradski pobednik“ preuzeo je tehnički direktor ovog objekta od velikog značaja za hotelijerstvo i ugostiteljstvo u Sokobanji, gospodin Stefan Savić koji je prisutnima takođe zahvalio na dugotrajnom aplauzu i ukazanom poverenju. Ovaj hotel na reci Moravici u zelenom srcu Srbije više decenija je bio smatran najboljim u nekadašnjoj Jugoslaviji, potom mu je porodica Miloša Pantelića iz Kraljeva sa dugom tradicijom poslovanja, vratila sjaj hotelsko-ugostiteljskog objekta koji kvalitetom i posebnim uslugama već zauzima visoko mesto u ovim krajevima Srbije. Inicijativa predstavnika „Sunca“ dakako jeste da mladi ljudi iz Sokobanje ostanu u rodnom mestu i nastave da jačaju turizam i ugostiteljstvo. Autentičnom i savremenom turističkom zdanju konačno je vraćena prava blistavost, a kako tvrde kreativci istog zdanja, uskoro će otvoriti vrata kulturnim radnicima i kulturnoj javnosti Srbije uz posedovanje misije i želje da se otrgne od zaborava bogata tradicija, kultura i sve ono što oslikava ovo naše mistično podneblje s upečatljivom istorijom. S pogledom na prirodni fenomen kraškog reljefa planine Rtanj i na planinu Ozren poznatoj u narodu po manastiru Jermenčić iz 14. veka, uverićete se u reči nobelovca, doktora nauka i književnika Branislava Nušića: – Sokobanja – Sokograd, dođeš star odeš mlad!

Priznanjem „Beogradski pobednik“ mogu se pohvaliti eminentni i popularni laureati : Ivan Bekjarev jugoslovenski glumac, Vlasta Velisavljević jugoslovenski pozorišni i televizijski glumac, Milica Tomašević glumica, Riblja čorba rok grupa, Miljan Prljeta glumac, Iva Štrljić glumica Jovana Jelovac Čavnić glumica, Aleksa Nedeljković etno umetnik i tenor, Jelena Đorđević Popović voditeljka Radio-televizije Srbije i glasovna glumica (zvanični glas za crtani lik „Pepa Prase“ i „Mini Maus“ s licencom kompanije Walt Disney), Tamara Radovanović glumica, Nikola Radanović istaknuti novinar i promoter u beogradskoj kulturi, Andrija Jorgić direktor „Borbe“, Ammar Mešić glumac, Branko Janković glumac, TV serija „Igra sudbine“, TV serija „TATE“, Božica Velousis slavna srpska pesnikinja i humanitarka, prof. Tatjana Olujić violinistkinja, Snežana Mišković Viktorija rok zvezda, Jelena Tomašević pevačica i mnogi drugi istaknuti stvaraoci na umetničkoj i medijskoj sceni Balkana.

Naj magazin

 


Oznake: , , , , , , , , , , , , ,



Olivera Marinković




Previous Post

ODUVEK JE ŽELELA DA SE BAVI GLUMOM

Next Post

UŽIVA U SVOM POSLU





You might also like



0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ODUVEK JE ŽELELA DA SE BAVI GLUMOM

Da li znate ko je Tijana Maksimović? Mlada, talentovana i prelepa glumica koja tek treba da počne sa osvajanjem tv ekrana...

November 5, 2020