Breaking

OSTRVA U OBLIKU SRCA

putovanja/zanimljivosti / Život / 18/02/2024

Srčasta ostrva su geografske formacije koje imaju oblik srca ili se smatraju simbolima ljubavi i romantike. Postoje različita srčasta ostrva širom sveta, a neka od njih su popularne turističke atrakcije. Evo nekoliko poznatih srčastih ostrva:

  1. Galešnjak, Hrvatska: Galešnjak je malo srčasto ostrvo smješteno u Jadranskom moru, nedaleko od grada Zadra u Hrvatskoj. Ostrvo je postalo poznato kao „Ostrvo ljubavi“ zbog svog izraženog oblika srca. Iako je prilično malo, postalo je popularna destinacija za parove i venčanja.
  2. Tavarua, Fidži: Tavarua je privatno ostrvo u Fidžijskom arhipelagu koje takođe ima oblik srca. Ovo ostrvo je popularno među surferima zbog svojih velikih talasa i jedinstvenog položaja. Tavarua je razvila luksuzni turistički kompleks koji privlači posetioce iz celog sveta.
  3. Veliki barijerski greben, Australija: Veliki barijerski greben, smešten na severoistoku Australije, obuhvata veliki broj ostrva, a neka od njih su srčastog oblika. Ostrva poput Heart Reef i Heart Island postala su popularna destinacija za letenje helikopterom ili avionom iznad grebena kako bi se divili prelepom srčastom obliku iz vazduha.
  4. Moorea, Francuska Polinezija: Moorea je ostrvo u Francuskoj Polineziji koje se nalazi u blizini Tahitija. Ovo ostrvo ima prelepe plaže i planine, a jedno od njegovih poluostrva ima oblik srca. Turisti mogu uživati u ronjenju, jedrenju i istraživanju prelepih pejzaža.
  5. Makepeace Island, Australija: Makepeace Island je privatno ostrvo smešteno na reci Noosa u Kvinslendu, Australija. Ostrvo je vlasništvo Ričarda Brensona, osnivača Virgin Groupa, i dobilo je oblik srca kao simbol ljubavi. Ostrvo je dostupno samo za iznajmljivanje i nudi luksuzni smeštaj i privatne plaže.

Važno je napomenuti da je broj srčastih ostrva širom sveta verovatno veći od ovih pet spomenutih. Različite geografske formacije mogu dobiti oblik srca usled prirodnih procesa erozije, nasumljavanja ili vulkanske aktivnosti. Mnogi turisti privlače srčasta ostrva zbog romantične simbolike, fotografisanja ili venčanja na takvim mestima.

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

PRONADJITE MIR U SEBI

Next Post

SPREČITE VIREMIJU

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PRONADJITE MIR U SEBI

Kaže se kada nademo mir u sebi, naći ćemo ga i oko sebe. Kako krenuti u potragu za njim, pomoći će vam Najmagazin: Postizanje...

17/02/2024