Breaking

„NEDELJA“ U BIOSKOPIMA ŠIRM SRBIJE

Kratke vesti / 18/01/2024

Premijera filma „Nedelja“ Nemanje Ćeranića, o čuvenom pevaču Džeju Ramadanovskom, biće održana 16. januara u Mts Dvorani, najavila je autorska i glumačka ekipa u susretu sa medijima u Beogradu, a put bioskopa širom regiona kreće 18. januara 2024.

Biće to premijera prvog srpskog dugometražnog igranog filma u ovoj godini.

Nakon specijalne novinarske projekcije, javnosti su se obratili glumci ostvarenja – muzičar Husein Husa Alijević u ulozi DŽeja Ramadanovskog, Marko Јanketić i Milica Јanevski, scenarista Stefan Bošković, reditelj Nemanja Ćeranić, kao i – Aleksandra Martinović – direktorka direkcije za multimediju Telekoma Srbije i Vladan Anđelković – producent filma.

Posle beogradske, slede premijere u Novom Sadu (17. januar), Kragujevcu (18.01.), Nišu (19.01.), i dalje po regionu i inostranstvu – Banja Luka (24.1. u 20 časova), Zagreb, Ljubljana, Beč.

Nemanja Ćeranić, po obrazovanju montažer, sada potpisuje svoj drugi igrani film kao režiser, nakon krimi ostvarenja „Lihvar“ (2021) i serije „Švindleri“ (2020).

Kako je otkrio, puna četiri meseca su uporno tražili osobu koja će igrati Džeja Ramadanovskog.

„Odrastao sam na muzici koju su upravo stvarali Džej i Husein Husa, njegov „Bit Strit“. Husu sam znao, bio je Džejev igrač, i oni dolaze, tako da kažem, iz istog miljea, iste te životne sredine. Husu smo odabrali kao idealnog za ulogu Džeja i uparivali smo ga sa svim ostalim glumcima“, rekao je reditelj.

On je naglasio da je Husein Husa doneo posebnu autentičnost koja je za film bila veoma dragocena.

„Osim što je film o Džeju i muzici, ovde je istaknut odnos između dva brata sa Dorćola. Tu je važan lik Džejevog brata od tetke. Zato je ovo film o dva puta i dve sudbine, što mi je bilo interesantno“, ocenio je Ćeranić, koji će ove godine imati i premijeru svog trećeg filma „Volja sinovljeva“.

Novi film „Nedelja“ donosi priču o životu jednog od najpopularnijih pevača sa ovih prostora, Džeja Ramadanovskog.

Film u produkciji Telekoma Srbije, a po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića kroz priču o prijateljstvu i uspehu u kojoj se prožimaju elementi akcije, drame i muzike publika će se upoznati sa Džejevim detinjstvom i njegovim muzičkim počecima.

Život ovog poznatog Dorćolca dočaraće glumačka ekipa u sastavu Husein Alijević, Marko Јanketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Јanevski, Stojša Oljačić, Ivan Јevtović, Јovo Maksić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i drugi.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

VAŽNO JE BITI ZADOVOLJAN SOBOM

Next Post

USKLADITE GARDEROBU I FIGURU

You might also like


More Story

VAŽNO JE BITI ZADOVOLJAN SOBOM

Na društvenim mrežama je vrlo popularna. Nina Novaković, food bloger, je neko ko za sobom ima veliki broj pratilaca, pa nam je to bio jedan...

16/01/2024