Breaking

VRELO GRZE

putovanja/zanimljivosti / Život / 26/11/2023

Vrelo Grze predstavlja jedno od najpopularnijih izletišta kod Paraćina, a udaljeno je oko 18 km od ovog grada. Vrelo reke Grze stvara izuzetni prizor, a sama reka stvara dva jezera čija boja ostavlja bez daha. Grza izvire u podnožju planine Kučaj.
Reka Grza i izletište koje se tu nalazi jedne su od najpopularnijih destinacija ne samo za Paraćince, već i mnoge turiste koji dolaze u obilazak grada. Ovaj kraj je izuzetno poznat i po pecanju, a predeo izletišta je bogat i trim stazama, kao i igralištima i dečijim parkovima.

Šetnjom od izletišta Grza može se doći do izvora istoimene reke: Osim što ćete usput proći pored dva jezera koja stvara reka Grza, njen izvor pravi savršen ambijent kristalne boje. Prostor oko izvora je uređen mostovima i klupama, a nedaleko se nalazi i pećina.

Izletište Grza idealno je za piknik u toku letnjih dana: Tokom leta u izletište dođe mnogo izletnika  ili onih koji tu prave piknik, a taj broj se znatno povećava u toku vikenda. Osim toga, iako ne postoji uređena plaža a voda je mahom hladna, nekada se mogu videti i odvažni kupači koji vole da se osveže u vodama Grze.

Topla preporuka za posetu ovom mestu.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

ZAPISUJTE SVOJE MISLI

Next Post

HALJINA ZA JEDAN DAN

You might also like


More Story

ZAPISUJTE SVOJE MISLI

Psiholozi često preporučuju vođenje dnevnika ili zapisivanje svojih misli iz nekoliko razloga: Samospoznaja: Vođenje...

24/11/2023