Breaking

OSEĆATE SE DEPRESIVNO?

Kutak za psihologiju / Zdravlje plus / Život / 15/06/2023

Svako od nas se ponekad oseti depresivno, što je i normalno, ali to osećanje brzo prodje.   Ima onih koji se stalno tako osećaju. Zašto i kako pročitajte u nastavak teksta u Najmagazinu:

Biti depresivan znači da smo zarobljeni u prošlosti. Šta god da se desilo, desilo se i to ne možemo da promenimo! Ali, možemo da promenimo to kako se osećamo-sada što i jeste jedina stvarsnost. Depresija je uspomena na loše trenutke, koje tako proživljavamo iznova i iznova,  i ne možemo to da „otpustimo“, a to nam je jedno poznato. Put kojim treba da nastavimo je nepoznat i pun iznenadjenja. Zato se odlučujemo da ostanemo tu, u zoni konfora, iako nam tu uopšte nije konforno. Depresija je potvrda da smo žrtve, i da nas je neko povredio i uvrdio i mi smo se „uhvatili“ toga. Neki od nas se toliko čvrsto drže toga, da je to postalo deo njih. Sami biramo da nosimo taj teret, i žalimo se kako nam je teško- umesto da ga samo ostavimo u prošlosti, tamo gde mu je i mesto. Trebalo bi odmah da se oslobodimo onoga što nam je prošlost, da oprostimo ai da ne zaboravimo ili da se svaki čas prisećamo toga. Depresija i nostalgija su dve povezane stvari. Kako? Depresija je kad ostajemo u prošlosti zbog loših uspomena, a nostalgija je kad ostajemo u prošlosti zbog dobrih i lepih momenata. Kad smo depresivni mislimo da se nkada neće desiti ništa novo, a nostalgični smo kada mislimo da nam više nikada neće biti tako dobro kao što nam je bilo tada. Vratimo se u sadašnji trenutak, to je naša zona, to je sve što imamo i što postoji. Svaki trenutak je novi trenutak i nova šansa za novi početak.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

SNIMA SE FILM O DŽEJU RAMADANOVSKOM

Next Post

KNJIGE-KSENIJA KRKLJUŠ

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

SNIMA SE FILM O DŽEJU RAMADANOVSKOM

Igrani film i serija "Nedelja", o liku i delu pevača Džeja Ramadanovskog, snima se ovih dana u Novom Sadu,  iako je Džej...

14/06/2023