Breaking

NAPRAVITE VIŠE MESTA U SVOM ORMARU

Life style / 7 marta, 2023

Ormar je ogledalo svakog pojedinca. Iz njega svakodnevno uzimamo I koristimo stvari I bilo bi dobro da nam je organizovan, da  ne bi smo izgubili dragoceno vreme tražeći stvari. Ovoga puta nudimo vam nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da uštedite prostor I vreme.  Svako godišnje doba zahteva detaljno “pretresanje” ormara, jer nam vremenom postaje “tesan”.

Prvo pravilo koje treba primeniti  je da se oslobodite iznošenih  I starih stvari, kako bi ste ostavili mesta za novokupljene komade odeće.

S vremena na vreme (najbolje je iskoristiti smenu godišnjih doba),  je poželjna ona čuvena “generalka” koja podrazumeva čišćenje sobe, ali i garderobera iz koga ćete izvući svu odeću kako biste sve lepo ispeglali i posložili na svoje mesto.

Međutim, prilikom sređivanja ormara, dobro bi bilo da razmislite o tome šta zaista aktivno nosite, a šta dugo niste obukli. Poželjno je da sve stvari koje ne nosite eliminišete van ormara, jer samo zauzima mesto, a ne služe.  Sve što nema upotrebnu vrednost, jednostavno eliminišite!!!

Napravite  pregrade za sitnice kao što su  čarape I veš. 

Dakle, umesto da jedna velika fioka u vašem ormaru bude predviđena za tu svrhu-vi napravite više manjih (kutije od ciplela, presvučene u novo ruho samolepljivog ukrasnog papira), biti odličan izbor za lakšu organizaciju i uštedu prostora.  Druga fioka  za nešto drugo I tako sve dok imate prostora I sitnica na čijem traženju trošimo najvie vremena.

Okačite ofinger na drugi ofinger za uštedu prostora

Ukoliko vam je ormar prepun nabijenih ofingera gde jedva možete da razaznate šta sve visi na svakom ponaosob, kako bi napravili više prostora, a nemate kud sa viškom ofingera, razmislite o principu ofingera na ofingeru uz pomoć otvarača sa konzerve.

Iako u prvi mah zvuči čudno, otvarač na konzervi je idealna spajalica koja se navlači na gornji metalni deo ofingera, dok se kroz drugu rupu kači drugi ofinger. Tako jedan ofinger sa stvarima visi na drugom ofingeru sa stvarima i oslobađa prostor na šipki u ormaru, dopuštajući vam bolju preglednost.

Kese na čivilucima za odlaganje stvari

Ako zaista mučite muku sa ogromnom količinom odeće koja treba da ostane u ormaru jer nemate gde drugde da je odložite, odličnu uštedu prostora mogu da vam pruže i kese koje će da vise na čivilucima.

Tako će umesto jedne-dve stvari, svaki čiviluk moći da drži pregršt svari poslaganih u kese, a to su najčešće: marame, top majice, kape, rukavice, kupaći kostimi, čarape, itd.

Ubacite fioke ispod okačenih stvari ili čak I kreveta.

Najviše prostora u ormaru ubedljivo zauzimaju stvari koje vise na čivilucima, a šta ćemo sa onim prostorom ispod svih tih stvari  ili ispod krevata? Uvek je dobro rešenje da se maksimalno iskoristi sav prostor unutar ormara kako ne biste nagomilavali stvari na same police.

Iz tog razloga je odlično rešenje da ubacite dodatne fioke ispod tih stvari koje vise sa čiviluka kako biste mogli da rasteretite druge delove ormara. One su takođe idealne za cipele, šminku, peškire, kupaće kostime, itd.

Neiskorišćen prostor u kući – mesto za višak stvari

Gotovo svaki životni prostor ima neki neiskorišćen kutak koji ničemu ne služi. Svaki takav kutak je odlično mesto za neku policu koja će biti fantastično mesto za odlaganje viška stvari iz ormara.

Ukoliko vam je ormar skroz iskorišćen, sav prostor izvan njega koji može da posluži za stvari, a da pritom ne smeta nikome, je uvek dobra opcija.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

SREDSTVA ZA HIGIJENU IZ KUĆNE RADINOSTI

Next Post

Sirovi kolači  za dane posta

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

SREDSTVA ZA HIGIJENU IZ KUĆNE RADINOSTI

U vreme vladavine virusa, nekoliko ideja da napavite odlične, ekološke i domaće proizvode, koji  ne koštaju puno, a mogu...

March 6, 2023