Breaking

ŽIVEO SVET „NAOPAKO“

Zdravlje plus / Život / 14/07/2022

 

Ako nije preporučljivo pasti na glavu, zaista je vrlo korisno živeti malo „naopako“. Da bi ste to uspeli, predlažem vam jednu „azanu“, koja se zove „sveća“. U poslednjoj fazi ovog položaja, nalazimo se oslonjeni na glavu, potiljak, ramena i ruke, nogu uprtih ka plafonu. Ova vežba je pristupačna svakom, a ova „azana“ će poboljšati cirkulaciju krvi, i na taj način će dobro delovati na vas. Da bi ste dobro shvatili vrednosti ovog položaja, podsetimo se najpre, kad stojimo i  kad smo u „vertikali“ krv često teži da ostane u nogama,  tako da  otečene  vene gube sposobnost, dobre kontrakcije i ne stižu da pošalju krv ka stanicama za prečišćavanje-jetri, bubrezima, plućima i srcu. Zbog sile zemljine teže i loše cirkulacije samo jedan deo krvi uspe da se pročisti. Ostatak, krv otpadnih materija često izaziva razne tegobe i bolesti.

Šta se sve dešava u organizmu pri takvom položaju?

  • Krv puna toksina primorena je da napusti naše otežale i otečene noge i da ide prema bubrezima, plućim, jetri i srcu.
  • Koristeći ovaj položaj kad su umorne noge okrenute na gore, naše vene će se odmarati i otoci će splasnuti, jer one primaju svežu i punu kiseonika krv.
  • Ako želite ponovo da pronadjete duhovnu živost i da vam kosa bude opet lepa, napravite dnevno nekoliko „sveća“.
  • Ovaj položaj ojačava bioaktivnost tela
  • Moramo da vodimo veliku brigu da naša tiroida, jedna od najznačajnihjih žleza čovekovog organizma dobro funkcioniše. Istežujći potiljak i približavajući glavu grudima i gledajući u svoj pupak, mi pritiskamo želzdu tako da se iz nje prazni krv. Kada se glava vrati u normalan položaj, tiroidna žlezda ponovo primi veliku količinu sveže  krvi koja je ispira i hrani.

Rika Zarai

P.S.

Moramo da naglasimo, da ovaj položaj nosi i odredjene opasnosti i da ne pokušavate samostalno da pravite „sveću“,  da  se ne bi povredili. Naka vam početni korak bude razgovor, konsultacija ili uputstvo koje možete dobiti od nekog ko ima znanja o tome, a to su uglavnom,  predavači  joge.

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

BITI NOVINAR JE ČAST I PRIVILEGIJA

Next Post

BALANS JE KLJUČ SVEFGA

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

BITI NOVINAR JE ČAST I PRIVILEGIJA

Ljiljana Stanišić je novinar čitavu deceniju, a za nju je baviti se ovom profesijom čast i privilegija. Iako sve zna da radi...

12/07/2022