Breaking

ZAŠTITITE SE OD SUNCA

Zdravlje plus / Život / 3 juna, 2022

Zaštita od sunca je jedna od najvažnijih stvari kada su zdravlje, nega I lepota u pitanju leti. Ne treba olako shvatiti sunčanje, jer je cena nepoznavanja  visoka u vidu ozbiljnih oboljenja kože. Ključne stvari na ovu temu su  spf faktor ili beta karoten. Konstantna nebriga za kožu može da dovede do većih ozbiljnih, a ponekad I nerešivih problema. Sunčanje i zdrav ten nisu stvari koje treba postaviti u istu ravan. Opšte je poznato, da ako ne moramo, sunce treba izbegavati u periodu od 10 do 16h, iz mnogo već poznatih razloga.

 

Sačuvati zdrav ten

Da bi dobili željeni preprlanuli ten, obično  pored sunčanja na otvorenom odlazi se  i u solarijum. Ali, to je jedna od najgorih stvari koje mogu da urade za zdravlje kože.Kada se često sunčate ili idete u solarijum vasa koža se oštećuje.   Koža ne može da izdrži toliko zračenja i da ostane zdrava.  Što je više zračite, ona postaje slabija i štetni zraci lakše prodiru u nju. Tako dolazi do trajnog oštećenja koje će dovesti do teških bolesti kao što je karcinom kože.

 

Sunčanje

 

Stvar je u tome koliko i kako se izlažete sunčevim zracima. Ne zaboravite I da dok ste u vodi, ostajete pod uticajem sunčevih zraka. Ali, vi ćete se kupati 10 ili 20 minuta u proseku, i onda otići na ležaljku ili u hlad. Potpuno je druga stvar kada se vi svesno izlažete suncu po 20 ili više minuta. Kada to radite stalno, vaše koža se oštećuje i prestaje da bude zdrava.

 

Zdrava koža

 

Koža je naš najveći organ. Postoji zaštita od sunca u vidu preparata. Nju možete tražiti na osnovu spf faktora, ili jednostavno naći nešto što sadrži beta karoten. Cena krajnje kratkog istraživanja će biti velika naknada u vidu zdravlja kože. Zato, kada znate kakav tip kože imate, koji vam preparati odgovaraju, možete da postignete više. Recimo, ako znate da imate jako osetljivu kožu, a hoćete da imate aktivno leto, treba vam više preparata. Uzimite  određene suplemente i kremu sa jačim zaštitnim faktorom i moći ćete neometano da uživate u letu. To i nije velika žrtva u odnosu na to da vam koža često izgori i da vam stvara neprijatnosti tokom leta. Samo da vas podsetimo, da broj zaštitnog faktora na kremi, označava koliko minuta možete biti zaštićeni kremom I broj bezbednih minuta koju ta krema pruža.

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

ZASLADITE SE JAGODAMA

Next Post

SUBOTOM U 6-STUDIO B

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ZASLADITE SE JAGODAMA

Ako volite jagode, predlažemo vam dva recepta, koji se brzo, lako i jednostavno prave...a što je najvažnije ne peku se....Pri...

June 1, 2022