Breaking

ZAHVALNA SAM BOGU NA SVEMU ŠTO IMAM…

Note / 15 aprila, 2021

Jasna Đokić je završila Akademiju muzičke umetnosti i radila je kao profesor.

  1. godine je odlučila da započne solo karijeru i prvo javno pojavljivanje je imala u emisiji kod Cuneta Gojkovića “Cune i prijatelji”. Učestvovala je na mnogim festivalima kao što su “ Stare gradske pesme” u Banjaluci, “Niška jesen”, “Moravski biseri”, “Zlatne žice”… Izdala je pet muzičkih albuma, takođe je bila članica ansambla “Đerdan” gde je pevala tradicionalne pesme i najpoznatija je po pesmi “Alaj mi je večeras po volji”.

-Vaše prvo gostovanje je bilo u emisiji kod Cuneta Gojkovića u emisiji “Cune i prijatelji”. Kakva su Vaša sećanja na to?

Susret sa Cunetom se dogodio dok sam još radila kao professor u školi i zaista sam bila oduševljena kada sam bila pozvana kod njega u emisiju. U toj emisiji sam otpevala pesmu “Mesec zagrlio zvezdu Danicu”. To  mi je zaista bilo prvo pojavljivanje  i to je bilo 1999. godine.  Posle toga sam odlučila da se bavim solo pevanjem.

-Korona je svima nama promenila način života i funkcionisanja. U Vašoj branši se to najviše odrazilo. Da li Vam teško pada to što trenutno ne radite?

Naravno da mi teško pada, jer sam jako kreativna osoba i volim da stalno nešto radim, tako da je ovih godinu dana strašno uticalo na nas pevače, pa i na mene.  Nažalost, mi pevači smo ostali nekako sa strane, jer ne možemo da radimo, ali se nadam da će se sa prolećem situacija promeniti.

Korona je odnela mnoge živote kao i živote poznatih ljudi. Nedavmo je otišao i Tozovac. Da li ste ga poznavali i da li ste sarađivali?

Naravno da sam ga poznavala. Tozovac je bio jedan šarmantni gospodin koji je uspevao da nas nasmeje i napravi dobru atmosferu.

Možete li nam reći nešto o koncertu koji ste priredili na Kolarcu povodom godišnjice Vašeg rada. Za publiku je to bio veličanstven događaj. Kako je bilo za Vas?

Taj koncert je posvećen mojoj mami, Ljubici. Na početku svoje karijere sam bila operska pevačica, a kasnije sam počela da se bavim starogradskom pesmom. U to  vreme je zabavna muzika bila u zapećku, bukvalno, zabavnjaci su bili u jako lošoj situaciji.  Mene je primetila Mira Vasiljević, dama koja je vodila ansambl “Đerdan”  ja sam morala da se kalim i da naučim  koji je to odgovarajući repertoar kojim bih ja mogla da se predstavim u ansamblu “Đerdan”, tako da sam morala mnogo da se trudim. Mira Vasiljević je moj novi fakultet. Svaki žanr ima svoj način pevanja. Mira mi je izabrala pesmu “Alaj mi je večeras po volji” . Koncert sam napravila, jer sam 20 godina pevala narodnu muziku. Uvek sam imala harizmu, energiju i narod me je tako prepoznavaio, imala sam mnogo posla, ali sam primetila da to negde u dubini duše nisam ja. Sve vreme se bavim nečim što je u redu, lepo je, donelo mi je zaradu, putovanja, ali na Kolarcu sam želela da se predstavim sa nečim što meni najviše leži –  sa zabavnom  muzikom. Napravila sam spoj zabavne muzike, pesama koje meni najviše leže i gradske muzike i bilo je par kompozicija gde je bio samo klavir i glas. Na tom koncertu sam se potrudila da dam sve od sebe i da potopuno zablistam. Jednostavno, publika je te noći disala sa mnom i ja sa njom.

-Završili ste muzičku akademiju, radili ste kao profesor. Zašto ste se odlučili za solo karijeru?

Ja sam jako kreativna i za mene profesura nije toliko kreativan rad. Nisam takav tip da šest časova pričam o istoj temi. U školi me je najviše zanimao hor, tu sam sebe pronašla. Osnovala sam hor Akapela, to je hor  bez muzičke pratnje, samo glasovi. Posle sam prešla u osnovnu školu gde sam osnovala dečiji troglasni hor. Pevali smo liturgiju Srevana Mokranjca, jako teške kompozicije i deca su sa mnom išla na takmičenje i prvi put je ta škola dobila nagradu. Ne bih ponovo radila u školi, ali bih volela da vodim dečiji hor, jer to je ono što me ispunjava.

-Koje biste svoje nastupe izdvojili?

To su nastupi u Lm restoranu, čija je vlasnica Gordana Stojićević. Tu su nastupali i Izvorinka Milošević, pored Goce Stojićević  i mene, zatim Saša Ilić zvani Haos , Predrag Ilić nas je pratio na klavijaturi. Mi smo tu okupili naš svet i moram da kažem da je to bilo fascinantno. To je bukvalno bila muzika za svačiji ukus.  LM je jedan lep, intiman restoran u kome nije stajalo više od 70-80 ljudi. Tu si dolazili naši prijatelji, kolege… I jako smo tužni što sada zbog ove situacije ne pevamo tamo i  što je sve to trenutno stalo. Ali, eto, nadam se da će se to da se ponovo pokrene.

Postoji li neka Vaša najdraža pesma?

Moja najdraža pesma je posvećena mojoj majci “Majko”, ali pesma koja mi se najviše sviđa I koju mnogo volim  je “Goro le goro”.

-Pošto ste pobornik zdravog života. Kako ga vodite?

Meditiram, zahvaljujem se Bogu na svemu što imam i što mi je dao.Volim da se smejem, da se šalim, družim se, pravim voćni doručak, šetam sa prijateljicom na Adi , na Košutnjaku. Volim vodu, reku, prirodu, sve me to smiruje. Volim rad na sebi, radim eft tehniku, idem na teta hiling povremeno, verujem u zakon privlačenja, slušam muziku…

Da li imate neki neostvareni san što se tiče muzike?

Volela bih da naopavim koncert u Domu sindikata, ali taj plan mi se nije ostvario zbog ove situacije sa koronom.

-Bilo nam je zadovoljstvo da razgovaramo sa Vama.

Hvala  Vama na pozivu, uvek ću biti tu za vas i kada budem imala nešto novo, najavićeu u vašem magazinu.

 

Sanela Dimitrijević- Naj magazin


Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

LEFKADA-BOGINJA JONSKOG MORA

Next Post

STALNO SE TAKMIČIM SAM SA SOBOM

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

LEFKADA-BOGINJA JONSKOG MORA

  Lefkada je ostrvo u koje se zaljubite preko fotografija i pre nego što je posetite, a ni ne slutite koliko je neverovatna...

April 13, 2021