Breaking

ZAŠTO NE TREBA PRETERIVATI SA ŠMINKOM?

Zdravlje plus / Život / 19/04/2024

Postoji nekoliko razloga zašto ne treba preterivati sa šminkom:

  1. Prirodni izgled: Preterana šminka može maskirati prirodnu lepotu lica i učiniti ga preopterećenim ili veštačkim. Umesto toga, cilj šminke trebao bi biti naglašavanje i poboljšavanje prirodne lepote.
  2. Oštećenje kože: Korišćenje previše šminke, posebno teških ili komedogenih proizvoda, može izazvati iritaciju kože, začepljenje pora i nastanak akni. Koža treba da diše, a preterana šminka može ometati taj proces.
  3. Vreme i novac: Veoma komplikovane i obimne šminkerske rutine mogu zahtevati puno vremena i novca. Preterana potrošnja vremena i novca na šminkanje može biti nepotrebna, posebno ako to postaje svakodnevna praksa.
  4. Samopouzdanje: Korišćenje previše šminke može dovesti do toga da se osoba oseća nesigurno bez nje. Umesto da se oslonite na šminku za samopouzdanje, važno je razviti samopouzdanje i prihvatiti svoj prirodni izgled.
  5. Održivost: Mnogi šminkerski proizvodi dolaze u pakovanjima koja mogu biti štetna za okolinu. Preterana upotreba šminke može doprineti nepotrebnom stvaranju otpada.

Dakle, umesto da se preteruje sa šminkom, važno je pronaći ravnotežu i koristiti je umereno kako bi se naglasile najbolje karakteristike lica, istovremeno održavajući prirodan izgled i zdravlje kože.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

GLADNI ILI ŽEDNI?

Next Post

Saznajte šta znači broj gde stanujet

You might also like


More Story

GLADNI ILI ŽEDNI?

Često se dešava da ljudi zamene osećaj gladi sa osećajem žeđi i obrnuto. Razlozi za to su složeni i povezani su sa našim...

18/04/2024