Breaking

ELVIS

Kratke vesti / roditejstvo/deca / 25 juna, 2022

Elvis Prisli, kralj rok-en-rola, umro je pre više od 4o godina, ali njegova muzika i njegovo životno delo, žive i danas. Kroz film svi će moći  da se podsete ili  upoznaju sa njegovim životom, i to iza scene (film traje 2h i 4o min.) Naime,  od 23 juna, film o njegovom životu se nalazi na redovnom repertoaru, bioskopa širom Srbije.

Ko je zapravo bio Elvis?

 

Elvis Aron Presley, rodjen je u  Tupelu, (Misisipi) 8. januara 1935. godine  a svoj  životni put završio je u Memfisu, 16. avgusta, 1977. godine na  imanju od posledica srčanog udara.   Bio je američki muzičar, „kralj roka”, izuzetno popularan pedesetih i šezdesetih godina 20. veka. Prodao je više od 600 miliona ploča i igrao u 33 filma. Njegovo nasledje živi i danas, a  film,  opisuje da je bio zanimljiva i autentična ličnost, ali kako kažu znalci,  svako ima nekog svog Elvisa u glavi, jer ga svi različito doživljaju. Film je namenjen svim generacijama, jer   postoje oni koji nisu bili rodjeni u to vreme i oni koji su uživali u njegovoj muzici i stvaralaštvu. On je bio  planetarno popularna muzička ikona, neko ko  je diktirao stil muzike,  trendove,  modu, sveukupni stil života ali i začetnik je i neke nove estetike.   Film „Elvis“, je premijerno prikazan u Kanu, a onda nakon premijere krenuo je put bioskopskih dvorana. Film pripada svim gneracijama: stariji će se prisetiti nekog vremena koje je prošlo, a mladji će se upoznati sa njegovim svetom, koji ne poznaju, a možda bi ga trebalo bolje upoznati i više vrednovati.  Porka filma  je da  uvek treba težiti autentičnosti, a posebno treba maštati, jer Elvis je jednom rekao:“ Sve svoje snove ostavrio sam jer sam ih u glavi proživeo, već stotinu puta“.

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

Pevanje i gluma su moje velike ljubavi

Next Post

ISTORIJAT SLAVLJENJA ROĐENDANA

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Pevanje i gluma su moje velike ljubavi

  Sa pravim profesionalcima, sve se lako I brzo dogovorite. To je bio slučaj  sa pevačicom I glumicom  Višnjom Petrović....

June 24, 2022