Breaking

Kako se praktično spakovati za letovanje

Life style / Život / 5 juna, 2022

Godišnji odmor je nešto što svi željno iščekujemo. Karta za put je u džepu, društvo spremno, datum rezervisan, smeštaj I prevoz obezbedjeni, ostaje samo da se spakujemo. Mnogi od nas imaju tendenciju da u kofer stave I potrebno I nepotrebno, ali će vam Naj magazin, kao vaš praktični savetnik pomoći da se spakujete na pravi način. . Evo naših pet korisnih saveta, koji će vam sigurno pomoći u pakovanju:

  1. Odaberite neophodnu odeću, ali samo neophodnu – zlatno pravilo pakovanja.

Selekcijom stvari ćete sebi učiniti veliku uslugu i rešiti se bespotrebnih  delova  garderobe koju, najverovatnije, nećete ni obući na letovanju.  . Od 10 majica, izaberite 5 najudobnijih, od 5 haljina spakujte 3 najlepše, od tri para sandala odaberite dva najudobnija, i to bi mogli da podvedemo pod pravilno selektovanje.   Na ovaj način ste u startu rasteretili vaš prtljag od dupliranja stvari koje vam neće koristiti i napravili mesta za one koje će vam zaita biti potrebne.

  1. Načinna koji ćete spakovati stvari  uticaće na to koliko će one zaista zauzeti prostora u vaše koferu. Nije isto ako jednu majicu presavijete ili urolate, jer će urolane majice jedne pored druge zauzeti manje prostora, nego ako ih presavijete i ređate jednu na drugu. Ukoliko niste sigurni kako da spakujete svoju garderobu izvrsne savete daju You Tube-rke koje to rade fantastično.

Presavijena odeća se lakše nabora i nije najidealnije rešenje za uštedu prostora unutar kofera. Kako biste na adekvatan način spakovali garderobu, preporučuje se da svu lakšu odeću kao što su: majice, šortsevi, haljine, pantalone, urolate od vrha na dole i tako urolane ih poređate jedne do drugih, a zatim jedne na druge.

  1. sad  stižemo do obuće: ukoliko, ipak, morate da ponesete više pari obuće unutar kofera, svakako je najbolja opcija da ih sve smestite na dno kofera.

Postoji jedno nepisano pravilo među putnicima koje glasi –ponesite samo tri para obuće. Jedan par papuča koje ćete koristiti svakodnevno na plaži, šetalištu, u kafićima i slično, i drugi par obuće koji će vam biti za uveče, kao što su sandale, baletanke, mokasine ili platnene patike.

Ukoliko planirate aktivan odmoršto može da podrazumeva planinarenje, trčanje ili bilo koje druge malo ekstremnije aktivnosti, ponesite dodatnu torbu ili kesu za patike za takve aktivnosti, a možete ih jednostavno nositi tokom puta do same  destinacije i na taj način uštedeti prostor koje bi one potencijalno zauzimale u koferu.

  1. Organizujte stvari po kesama sa vakum mehanizmo.

Sve čarape stavite u jednu kesu, veš u drugu, papuče i sandale u treću, kozmetiku u  četvrtu. Čak možete i majice i donje delove da spakujete po istom principu.

Ovaj princip će vizuelno povećati prostor unutar prtljaga i pomoći će vam da lakše organizujete stvari i da, vakumirajući ih u kesama, napravite čak i dodatan prostor između samih kesa u koje ćete moći da smestite još nekolicinu stvari.

Kozmetiku treba dodatno obezbediti,   zbog potencijalnog tumbanja kofera na putu, da se ne bi slučajno nešto od toga razlio, polomilo i uništilo vam druge stvari.

  1. Najvažnije je da sapakovanjem počnete na vreme. Na taj način ćete, na tenane, imati dovoljno vremena da pravilno odaberete i organizujete stvari u koferu kako on ne bi bio prenatrpan i neuredan.

ZAKLJUČAK

 

I ne zaboravite najvažnije: na putovanje idete zbog odmora I uživanja, a ne zbog šopinga I modiranja. Nije važno šta ćete nositi na sebi, već kakve ćete utiske poneti u sebi. Najvažnije da vam kofer ne bude pun stvari, a srce prazno. Ponesite samo ono neophodno I dozvolite lepim trenutcima da se zauvek usele u vase srce I daju vam snagu za buduće dane.

Naj magazin

 

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

SUBOTOM U 6-STUDIO B

Next Post

DOBRE I LOŠE STRANE KAFE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

SUBOTOM U 6-STUDIO B

Ove subote u emisiji “ Subotom u šest” gosti su : Vanja Milošević, Tanja Petrović i Dejan Jelača. Tema: Gde je mera...

June 4, 2022