Breaking

BILO JEDNOM U SRBIJI

Kratke vesti / 10/03/2022

Film „Bilo jednom u Srbiji“ je već imao svoju premijeru, a od 10. marta ga možemo gledati i u bioskopima. .Ovo  je interesantna priča o Leskovcu s početka prošlog veka. Dvadesetih i tridesetih godina Leskovac je imao svoje „zlatno doba“ i bio je jedan od najbogatijih gradova ne samo u Srbiji, bivšoj Kraljevini, već i u Evropi i zvali su ga „srpski Mančester“. Leskovčani su tada imali i para i zlata, zahvaljujući  tekstilnoj industriji. Premiera ovog filma je održana pre tri dana u Leskovcu. Za sve filmofile, evo i kratkog sadržaja:

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

Pre nego što se uputite u bioskope, samo da vam kažemo da film ima srećan kraj I da je ovo jedni film o gradu, koji do sada stvoren kod nas. Film traje 135 minuta, melodrama je sa elementima komedije,   režirao ga je Petar Ristovski, a producent filma bio je  Zvonimir Šimunec, bivši ambasador i novinar.

A u filmu je sjajna glumačka ekipa i da istaknemo da je svoj doprnos dao i glumac pokojni Ivan Bekjarev, zbog čije bolesti je film jednog trenutka bio i prekinut. A glumačku ekipu čine još Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović.

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

ALL INCLUSIVE NA ALISIN NAČIN

Next Post

ZAŠTO SE JAVLJA PROLEĆNI UMOR?

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ALL INCLUSIVE NA ALISIN NAČIN

Novinarka, sa dugogodišnjim stažom, Alisa Jovanović je kroz svoju karijeru menjala formate, televizije .  Sa Studija...

09/03/2022